Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν την πανδημία πολύ διαφορετικά κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, γεγονός που αποτυπώνεται στις online αναζητήσεις σε φορέματα, γυαλιά ηλίου και μαγιό που καταγράφουν τριψήφια αύξηση παγκοσμίως. Επιπλέον, καταγράφονται αναζητήσεις που δείχνουν τη στροφή σε πιο fashionable επιλογές που συνδέονται επίσης και με τα ταξίδια και τις διακοπές.

Προσανατολισμένες σε εξόδους και ταξίδια οι «ελληνικές» αναζητήσεις
Μετά από έναν μακρύ χειμώνα με lockdown και περιορισμούς, οι Έλληνες άρχισαν να ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους με κομμάτια προσανατολισμένα σε εξόδους, ταξίδια αλλά και για να δημιουργήσουν σύνολα, για την επιστροφή τους στο γραφείο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε και ανέλυσε το Glami, μέσα από τις επισκέψεις και τις παραγγελίες των χρηστών του, με το τέλος της καραντίνας και την αρχή του καλοκαιριού παρατηρείται σημαντική άνοδος στις πωλήσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σε φορέματα (+126%), ανδρικά αμάνικα μπουφάν (+189%), πουκάμισα (+183%), τσάντες (+151%), Blazers και σακάκια (+124%) αλλά και Loafers και μοκασίνια (+125%).

Σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι βλέπουμε επίσης ακόμη και στις πιο κλασικές καλοκαιρινές κατηγορίες ειδών μόδας που πάντα έχουν ζήτηση αυτή την εποχή, όπως στα μαγιό (+35%), στα πέδιλα (+68%) και στα κοντομάνικα μπλουζάκια (+140%). Με το τέλος των περιοριστικών μέτρων όμως ήρθε και η κάμψη σε κάποιες κατηγορίες που έτρεχαν με τριψήφιο αριθμό αύξησης σε όλη την διάρκεια της καραντίνας, όπως τα εσώρουχα (-23%) και οι πιτζάμες (-10%) που κατέγραψαν πτώση σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Τα best sellers μέχρι και τον Ιούνιο (με βάση τις πωλήσεις προϊόντων)
Στην πρώτη αλλά και την τρίτη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις βρίσκονται δύο γυναικεία μαγιό, επίσης, 4 από τα 10 πρώτα σε πωλήσεις προϊόντα είναι φορέματα, ενώ στην κορυφαία δεκάδα βρίσκεται επίσης ένα all time classic running sneaker. Στη λίστα αποτυπώνεται και η τάση για την επιστροφή στο γραφείο (περιλαμβάνει ένα γυναικείο παντελόνι γραφείου), ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στην δεκάδα βρίσκεται μόνο ένα αντρικό προϊόν, ένα αμάνικο μπουφάν.