Σε προ πανδημίας επίπεδα επιστρέφουν οι πωλήσεις και η κερδοφορία των luxury brands σταδιακά, όπως αποτυπώνεται στους ισολογισμούς των μεγαλύτερων εταιρειών. Μεταξύ αυτών είναι η Richemont και η Burberry οι οποίες είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 121% και 86% αντίστοιχα, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου.

Ειδικότερα, o όμιλος πολυτελών ειδών Richemont, που έχει στην ιδιοκτησία του την εταιρεία Cartier, ανακοίνωσε πωλήσεις που έφτασαν τα 4,3 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας στήριξη κυρίως από της αγορές της Ασίας, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής (κυρίως το Ντουμπάι και τη Σαουδική Αραβία).

Η αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση έφτασε το 121% και το 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Στη Ευρώπη ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες κατά 15% σε σχέση με το 2019, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών. Τα έσοδα της Burberry, από την άλλη πλευρά, έφτασαν τα 479 εκατ. λίρες το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τέλος Ιουνίου (+86%), ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής αυξήθηκαν κατά 90% σε σχέση με πέρσι και κατά 1% σε σχέση με το τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με την Burberry, η επιστροφή σε προ πανδημίας επίπεδα οδηγήθηκε κυρίως από πελάτες μικρότερων ηλικιών, με την μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης να εντοπίζεται σε είδη όπως τσάντες και παλτά.

(Πηγές: Reuters, WWD)