Το ηλεκτρονικό κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών Sellpy με έδρα τη Σουηδία, στο οποίο έχει πλειοψηφικό ποσοστό η εταιρεία H&M, ανακοίνωσε ότι ανοίγει σε επιπλέον 20 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς η ζήτηση για βιώσιμη μόδα αυξάνεται σημαντικά. Το Fashion Daily επικοινώνησε με την H&M στην Ελλάδα, η οποία δεν είχε να μοιραστεί κάποια επίσημη ανακοίνωση. Η Sellpy είναι εταιρεία start-up, η οποία αναλαμβάνει όλη την διαδικασία μέχρι την τελική πώληση των προϊόντων: Τα παραλαμβάνει από τα σπίτια των πωλητών, τα φωτογραφίζει, τα πουλά και στην συνέχεια τα αποστέλλει η ίδια στους νέους αγοραστές.

Με την περεταίρω ανάπτυξή της, η Sellpy θα δραστηριοποιείται σε 24 χώρες συνολικά, ενώ το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημά της, δημιουργήθηκε στη Σουηδία το 2014. Η Sellpy, στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η αγορά των second hand ρούχων είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κλάδο της μόδας. «Όσο οι καταναλωτές κάνουν πιο συνειδητές επιλογές αγορών, με βάση την προέλευση και τη βιωσιμότητα των ρούχων, η βιομηχανία μόδας ακολουθεί, τροφοδοτώντας αυτή την κουλτούρα», αναφέρει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος H&M, ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές της Sellpy το 2015, και μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία, με το ποσοστό που κατέχει πλέον σε αυτή να ανέρχεται στο 70%, όπως αναφέρει το Reuters. Μέχρι στιγμής πάντως, από την πλατφόρμα της Sellpy έχουν πωληθεί περισσότερα από εννέα εκατομμύρια ρούχα, αριθμός ο οποίος θα πολλαπλασιαστεί μετά το άνοιγμα των νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων.

(Πηγη: FashionNetwork)