Με κινητήριες δυνάμεις τα brands περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας, clinea, bioten και Carroten, η Sarantis συμμετέχει και φέτος στην Cosmoprof με στόχο, παράλληλα,
την ανάδειξη των αξιών της, ETHOS- Excellence, Trust, Humbleness, Ownership, Sustainability.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας από τη συμμετοχή σας στην Cosmoprof;

Η ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών μας παγκοσμίως, αποτελούσε ανέκαθεν τον βασικό στόχο συμμετοχής μας στην έκθεση. Ωστόσο, απαριθμώντας ήδη αρκετές, πλέον στοχεύουμε και στην ανάδειξη των αξιών της Sarantis. Το “ETHOS” μας όπως ονομάζουμε, βασίζεται στις λέξεις Excellence, Trust, Humbleness, Ownership, Sustainability και καθρεπτίζει τα θεμέλια & την κουλτούρα της εταιρίας μας. Έτσι, θέλουμε όχι μόνο να αναδείξουμε τα brands και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και συνεχώς εξελίσσουμε, αλλά και τις αξίες που πρεσβεύουμε σαν Όμιλος.

Συμμετέχετε συστηματικά στην εν λόγω έκθεση αλλά και γενικά σε εκθέσεις καλλυντικού και τι οφέλη αποκομίζετε;

Η φετινή μας συμμετοχή αποτελεί την 6η κατά σειρά, στην έκθεση της Cosmoprof στην Bologna. Εδώ, έχουμε την ευκαιρία, πέρα από την προβολή των brands Sarantis και την ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών μας, να παρατηρήσουμε τα trends της αγοράς, να αναγνωρίσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης νέων προϊόντων και να φέρουμε στην ελληνική αγορά, και όχι μόνο, προτάσεις που συμβαδίζουν με τις παγκόσμιες αναζητήσεις, στην προσωπική περιποίηση των καταναλωτών.

Το βασικό brand που προωθείτε φέτος μέσω της συμμετοχής σας είναι το clinéa. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για αυτό το brand;

Το clinéa αποτελεί το νεότερο skincare brand της Sarantis, που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της επιστήμης με την αγνότητα της φύσης. Πλήρως εναρμονισμένο με τις αξίες του Ομίλου, αποτελεί το νέο refillable skincare brand φαρμακείου για την ελληνική, μέχρι στιγμής, αγορά. H φιλοσοφία του clinéa στηρίζεται στο #refill_goodness δηλαδή στο «Να μας ξαναγεμίζει με ό,τι είναι καλό», μέσα από μία πλούσια γκάμα διαφορετικών σειρών περιποίησης προσώπου. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε το νέο αυτό καινοτόμο brand που έχει δημιουργήσει η Sarantis, συμβαδίζοντας απόλυτα με τις παγκόσμιες τάσεις στο skincare.

Ποια άλλα brands προωθείτε και με ποιον στόχο;

Κινητήριες δυνάμεις μας αποτελούν τα brands περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας. To bioten, που με διαφοροποιό στοιχείο το υψηλό ποσοστό φυσικών συστατικών που περιέχονται στις φόρμουλές του, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητά του, έχει κερδίσει όχι μόνο τις πρώτες θέσεις στην περιποίηση προσώπου, στις περισσότερες από τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, αλλά από το 2021 έχει καταφέρει να διεισδύσει και να κατακτήσει και μέρος της αγοράς της Ασίας, και κυρίως των Φιλιππίνων. Το Carroten, το ελληνικό suncare brand που εδώ και χρόνια κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά έχει κερδίσει τις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, και Αυστραλίας. Βασιζόμενο σε 3 πυλώνες επιτυχίας, την ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και το χαρακτηριστικό του άρωμα, αποτελεί το «love brand» της Sarantis.

Ποιες αγορές αποτελούν εξαγωγικό στόχο για εσάς μέσω της συμμετοχής σας στην Cosmoprof;

Στόχο μας, αποτελούν οι χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με κινητήριες δυνάμεις τα brands περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας. Παρατηρείται μάλιστα, πως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού που επισκέπτεται την έκθεση της Cosmoprof, προέρχεται από τις αντίστοιχες χώρες. Στο portfolio του Ομίλου υπάρχουν και brands όπως το STR8 και το BU που καλύπτουν τον τομέα των αρωμάτων της mass αγοράς και για τα οποία εκδηλώνεται ενδιαφέρον κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και Ασίας.