Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εμπορικών επιχειρήσεων, την ανάπτυξη των e-shop εν μέσω πανδημίας, αλλά και τον ρόλο των γυναικών στην εταιρεία της, μίλησε μεταξύ άλλων η Φωτεινή Γιαλαμά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ένδυσης Lola, στο 6ο Webinar της ΕΣΕΕ με τίτλο «Γυναίκα και Εμπόριο στην εποχή του Covid-19» που πραγματοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με την Φωτεινή Γιαλαμά ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρέασε σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ίδια διευκρίνισε ότι το e-shop της Lola λειτουργούσε ήδη από το 2013, ωστόσο η τελευταία διετία ήταν αυτή που οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεών του. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία διαχειριστική χρήση της Lola έως 30 Ιουνίου 2021, οι πωλήσεις του e-shop κατέγραψαν αύξηση 98%, ενώ αποτέλεσαν το 30% του συνολικού τζίρου της εταιρείας.

Η Φωτεινή Γιαλαμά ανέφερε επίσης, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν την τρέχουσα τάση, που είναι ο συνδυασμός του φυσικού καταστήματος με το ψηφιακό και τόνισε ότι οι πελάτες αναζητούν την εμπειρία που συνδυάζει και τις δύο μορφές αγορών. «Εμείς το καταλάβαμε νωρίς, λειτουργήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση και είδαμε εξαιρετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε. Αναφορικά με την παρουσία των γυναικών στην επιχείρηση, ανέφερε ότι «κυριαρχούν», αφού από τα 52 άτομα που απασχολεί τα 44 είναι γυναίκες και τα 8 άντρες, με το ποσοστό των γυναικών να είναι υψηλό και στις θέσεις ευθύνης.