Ρεκόρ πωλήσεων στα καλλυντικά αναμένεται να κάνει φέτος ο κλάδος του φαρμακείου, ακολουθώντας κατά πόδας την ευρεία διανομή. Αυτήν την εκτίμηση έκανε ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος ΔΣ του ΠΣΒΑΚ, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Best in Pharmacy Awards 2023. Ταυτόχρονα, το online εμπόριο το 2022 ήταν της τάξεως των 271 εκατ. ευρώ και συνεχίζει να διευρύνεται σε όλη τη χώρα με το ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει φέτος το 10%.

Τα φαρμακεία σε τουριστικές περιοχές πωλούν σε ξένους καλλυντικά online, ακόμα και μετά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα. «Οι εταιρείες μας αντιλαμβάνονται τη σημασία του φαρμακείου και δημιουργούν νέες γκάμες προϊόντων, γι’ αυτό και πολλές νέες εταιρείες καλλυντικών προσανατολίζονται στο φαρμακείο. Η ομορφιά με προϊόντα καλλωπισμού και υγείας δίνει την πρωτοκαθεδρία στο καλλυντικό με αύξηση 10% φέτος το α’ εξάμηνο», κατέληξε ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης.

Τα Best in Pharmacy Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν στις Σεπτεμβρίου, στο Sofitel Athens Airport, από την Boussias Events, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας την ποιότητα και την καινοτομία στα προϊόντα φαρμακείου, τη δημιουργικότητα και τη στρατηγική που αφορά στις μάρκετινγκ πρακτικές προώθησής τους στην αγορά, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές τα ίδια τα φαρμακεία.