Σε μια νέα πρωτοβουλία αποφάσισε να προχωρήσει η Prada, σε συνεργασία με τον Theaster Gates, ο οποίος είναι σχεδιαστής με έδρα το Σικάγο και συν-επικεφαλής του Συμβουλίου Diversity & Includion του οίκου. Ο στόχος της πρωτοβουλίας τους, είναι να ανακαλύψουν νέα ταλέντα που εκφράζουν το diversity και τα οποία στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν, είτε στην Prada είτε να διοχετευθούν σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

Ήδη, ο Gates ηγείται ενός τριετούς προγράμματος για έγχρωμους σχεδιαστές, μέσω του οποίου δημιουργεί ευκαιρίες, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια και το έργο τους. Μέσω αυτής της προσπάθειας επενδύει στην ανάπτυξή τους με στόχο στη συνέχεια να τους προωθήσει στην αγορά του fashion και σε εταιρείες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν «diverse» ταλέντα.

Με έδρα το Σικάγο, το Dorchester Industries Experimental Design Lab θα προσφέρει εκπαίδευση και δυνατότητα προβολής σε σχεδιαστές που είναι είτε ερασιτέχνες είτε αυτοδίδακτοι, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ακαδημαϊκή γνώση ή προηγούμενη επίσημη εκπαίδευση. Κάθε χρόνο, από 8 έως 15 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια, θα τους δίνονται ευκαιρίες διασυνδέσεων σε Σικάγο, Ν. Υόρκη και Λ. Αντζελες, καθώς και οικονομική βοήθεια από 10.000 έως 50.000 δολάρια.

H τελευταία προσπάθεια της Prada στον τομέα του Diversity & Inclusion, είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης που παρατηρείται στη βιομηχανία της μόδας, βάση της οποίας οι εταιρείες προσλαμβάνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους με στοιχεία διαφορετικότητας σε υψηλόβαθμες θέσεις, ενώ από την άλλη πλευρά προωθούνται σύμβολα του diversity και του inclusion, ως απάντηση στις αυξανόμενες πιέσεις για την ενδυνάμωση και στήριξη των διαφορετικών «φωνών».

(Πηγή: VogueBusiness)