Το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθούν φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από οίκο Dior, έδωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, τα μέλη του συμβουλίου εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τη Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνια στο Σούνιο και ο ναός του Διός στη Νεμέα. Οι μοναδικοί «αστερίσκοι» αφορούσαν στην κινηματογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, εκτός από την πύλη Μπελέ και στον εσωτερικό χώρο του Ναού του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ωστόσο θα επιτραπεί η λήψη φωτογραφιών και αεροφωτογραφιών. Πλέον, αναμένεται αύριο η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για την φιλοξενία του ντεφιλέ του της συλλογής «Cruise 2022», η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου.

Οι φωτογραφήσεις και οι κινηματογραφήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους θα πραγματοποιηθούν για τις ανάγκες της διεθνούς καμπάνιας προώθησης της νέας συλλογής του οίκου Dior, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, πάντως, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την έγκριση που εν τέλει δόθηκε από το ΚΑΣ, καθώς όπως αναφέρουν, «το γεγονός της φωτογράφησης του οίκου Dior στη χώρα μας, θα αποτελέσει σημαντική διαφήμιση για την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».