Η EWG Unlimited, το σκέλος του Elite World Group που ασχολείται με την καινοτομία και την επιδραστικότητα, συνεργάστηκε με την εταιρεία The Female Quotient στην πρώτη παγκόσμια έρευνα που δείχνει τις αντιδράσεις, τα κίνητρα και τις ανάγκες των γυναικών στον κόσμο του Web 3.0. Με τίτλο What Women Want in Web 3.0, η έκθεση παρέχει στις μάρκες έναν ολοκληρωμένο οδηγό προσέγγισης γυναικείων κοινών στο metaverse. Σημειώνεται ότι οι γυναίκες αναλογούν σχεδόν στον μισό πληθυσμό των διαδικτυακών κοινοτήτων, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχουν παραβλεφθεί ή παραγκωνιστεί στο πλαίσιο των εξελίξεων.

Στον χώρο των NFT συγκεκριμένα, μόνο το 16% των δημιουργών είναι γυναίκες. Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν ζωντανά στο πλαίσιο των Cannes Lions, αλλά κάποια από τα πιο σημαντικά πορίσματα είναι ότι 3 στις 4 γυναίκες έχουν ακουστά το metaverse, αλλά μόνο το 30% έχει σχετική εξοικείωση, ενώ το 43% στις ηλικίες 18-34 θέλει να μπει στο metaverse πρώτα απ’όλα για δικτύωση και κοινωνικοποίηση. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα, ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας για συνεχιζόμενη σύνδεση με το metaverse είναι η αισθητική.

Οι νέες γυναίκες είναι πιθανότερο να επισκεφθούν δράσεις στο metaverse που σχετίζονται με μάρκες ή influencers που ακολουθούν, αρκεί να επικεντρώνονται στις διαπροσωπικές σχέσεις και την οικοδόμηση κοινότητας. Οι ηλικίες 18-34 είναι 3 φορές πιθανότερο σε σχέση με τις άνω των 35 να παρευρεθούν σε εκδήλωση στο metaverse με οικοδεσπότη κάποιον influencer. Τέλος, το 53% των brand leaders θεωρεί πιθανό να δοκιμάσει κάποια δράση στο Web 3.0 εντός του 2022, αλλά 36% δεν έχει εξοικείωση με το περιβάλλον και 24% δηλώνει ακόμη σε φάση πειραματισμού.

(Πηγή: WWD.com)