Το Samaritaine, το πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό πολυκατάστημα που κοσμεί το κέντρο του Παρισίου, χαρακτηρίζεται ως το «θαύμα της ομορφιάς». Το τμήμα ομορφιάς στο επίπεδο -1 του πολυκαταστήματος με έκταση των 3.400 τ.μ. που φιλοξενεί αρώματα, μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών και πολλά άλλα, είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και εκεί οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πάνω από 200 brands από τη Γαλλία, αλλά και όλο τον κόσμο, καθώς και υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης.

Η βασική ιδέα, πίσω από τη concept του τμήματος αυτού, ήταν να δημιουργηθεί η αίσθηση «μιας πόλης μέσα σε μια πόλη», όπου κάθε σημείο της έχει το δικό της, διαφορετικό μωσαϊκό χαλί τοποθετημένο με τρόπο που να αναπαριστά τους δρόμους του Παρισιού. «Αυτά τα 3.000 τ.μ. σχεδιάστηκαν ως ένα μέρος για περίπατο, όπου κάθε γυναίκα, ανά πάσα στιγμή νιώθει ότι βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, ότι περπατάει σε δρόμους και μπορεί να ανακαλύψει πολλά εκλεπτυσμένα καταστήματα ή καφέ», σχολίασε o Hubert de Malherbe, o οποίος σχεδίασε το χώρο.

Στο Samaritaine, κάθε brand δημιουργεί τη δική του «γωνία» συνδυάζοντας το προφίλ του με την «παράδοση» που αποπνέει η διακόσμηση του πολυκαταστήματος. Επίσης, οι πωλητές ομορφιάς που βοηθούν τους επισκέπτες, μπορούν να τους ακολουθήσουν σε κάθε μάρκα, αφού εργάζονται για το πολυκατάστημα και όχι για τα brands, ένα μοντέλο που δεν ακολουθείτε μέχρι στιγμής από άλλο πολυκατάστημα στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι το επίπεδο -1 περιλαμβάνει και μια έκταση 400 τ.μ. σπα, με επτά αίθουσες θεραπείας, ενώ υπάρχει επίσης ένας ανοιχτός χώρος που ονομάζεται «Αίθριο Pont Neuf», ο οποίος υποδέχεται pop-up activations. Όταν το κατάστημα ανοίξει, η Louis Vuitton θα εγκατασταθεί εκεί, ενώ γύρω από το αίθριο θα υπάρχουν εμβληματικά brands όπως οι Dior, Chanel, Estée Lauder και Lancôme.

(Πηγή: WWD)