Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κλίματος στη Νέα Υόρκη, ο όμιλος της L’Oréal ανακοίνωσε ότι σε όλες τις εγκαταστάσεις του στις ΗΠΑ έχει επιτευχθεί «ουδετερότητα» σε επίπεδο εκπομπών άνθρακα. Η ευρύτερη προσπάθεια της L’Oréal για το κλίμα, περιλαμβάνει τη λήψη πολλαπλών μέτρων, όπως πρωτοβουλίες που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην άμεση υλοποίηση project για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην απόκτηση σχετικών πιστοποιητικών, καθώς και στη χρήση ηλιακής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Οι πρωτοβουλίες του ομίλου θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η L’Oréal, για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 25% έως το 2030, ενώ ο πιο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να γίνει net-zero έως το 2050 μέσω της μετάβασης κατά 100% στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Στη συνέχεια, το επόμενο βήμα για εμάς, θα είναι να ευαισθητοποιήσουμε και τους καταναλωτές για το κλίμα. Ανεξάρτητα από το αν οι καταναλωτές μας το απαιτούν ή όχι, εμείς το κάνουμε πράξη, ως η μεγαλύτερη εταιρεία ομορφιάς στον κόσμο», δήλωσε η Danielle Azoulay, επικεφαλής CSR & Sustainability στην L’Oréal USA. Σημειώνεται ότι στην Εβδομάδας Κλίματος, η οποία έλαβε χώρα από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπως κάθε χρόνο, η βιομηχανία της μόδας συμμετείχε ενεργά.

(Πηγή: Glossy)