Στην επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των υπηρεσιών παράδοσης της στοχεύει η Uber, εστιάζοντας αυτή την φορά στον κλάδο της ομορφιάς. Μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Uber, είναι να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και στον κλάδο της ομορφιάς, επιδεικνύοντας ευελιξία και ταχύτατη υπηρεσία παραδόσεων.

Σημειώνεται ότι εν μέσω πανδημίας, το υψηλού επιπέδου customer service έγινε βασική προτεραιότητα για τους καταναλωτές και έτσι τα brands, άρχισαν να αναζητούν νέους μηχανισμούς και τεχνολογικές λύσεις για να τους ικανοποιήσουν. Αυτή η ανάγκη, οδήγησε την Uber στη δημιουργία του Uber Direct το 2020, μέσω του οποίου οι εταιρείες του κλάδου της ομορφιάς, αλλά και της μόδας, όπως τα Mac Cosmetics, Pixi, Le Labo, Honest Company, Fred Segal και Zadig and Voltaire μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τις παραδόσεις παραγγελιών που προέρχονται από τα ηλεκτρονικά καταστήματα ή τις εφαρμογές τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Uber Direct αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για τις εταιρείες λιανικής που θέλουν να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Ήδη από τον Μάιο, η Estée Lauder έγινε η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που συνδέθηκε άμεσα με την Uber στις ΗΠΑ και πλέον, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν brands που ανήκουν στην Estée Lauder μέσω της εφαρμογής της. Η δυνατότητα για on demand υπηρεσίες παράδοσης μέσω της Uber θα είναι ένα νέο βήμα για τις εταιρείες ομορφιάς, οι οποίες παρακολουθούν τις επιθυμίες των καταναλωτών και αυτή την περίοδο διερευνούν την απήχηση που έχει σε αυτούς η δυνατότητα άμεσων παραδόσεων.

(Πηγή: Vogue Business)