Η τράπεζα επενδύσεων Piper Sandler ολοκλήρωσε τη φθινοπωρινή, 44η εξαμηνιαία έρευνά της Taking Stock with Teens, σε 14.500 εφήβους με μέση ηλικία τα 15,8 έτη, σε 47 πολιτείες των ΗΠΑ, προκειμένου να ανακαλύψει τις καταναλωτικές τάσεις και τις προτιμήσεις τους σε μάρκες. Τα κορίτσια εξακολουθούν να προηγούνται στις δαπάνες, με τη δαπάνη στα καλλυντικά και τα αρώματα να ανεβαίνει 20% σε σχέση με πέρυσι. Η κορυφαία κατηγορία αγορών στα κορίτσια ανώτερου εισοδήματος ήταν η ένδυση, όπου δαπανούν το 30% των χρημάτων τους.

Τα αγαπημένα brands καλλυντικών των έφηβων κοριτσιών
Η περιποίηση επιδερμίδας είναι η πρώτη προτεραιότητα στις δαπάνες καλλυντικών και οι πρώτες 5 μάρκες είναι οι CeraVe με 42%, Cetaphil με 9%, The Ordinary με 7%, Neutrogena με 5% και Drunk Elephant με 2%. Η καθημερινή χρήση μακιγιάζ διατηρεί την ανοδική της πορεία και η Ε.l.f. παραμένει στην 1η θέση προτίμησης για κορίτσια μέσου και ανώτερου εισοδήματος, με μερίδιο 16%. Ακολουθούν Maybelline με 11%, L’Oréal με 7%, Tarte με 5% και Fenty Beauty με 4%. Τα αρώματα αποδεικνύονται ανθεκτικά, με τη δαπάνη στην κατηγορία να ανεβαίνει 21% σε σχέση με πέρυσι. Προηγείται η Bath & Body Works με 38% και ακολουθεί η Victoria’s Secret με 16%. Στην περιποίηση μαλλιών η κατάταξη έχει ως εξής: SheaMoisture με 10%, Olaplex με 9%, Pantene, Aussie και Dove με 4%.

Πρώτη η Nike σε ένδυση και υπόδηση
Στην ένδυση, τα αθλητικό στυλ παραμένει κυρίαρχη τάση, με τη Nike στην 1η θέση με 31% και τη Lululemon στη 2η με 6%, μαζί με την American Eagle. Ακολουθούν H&M και Shein με 4%, ενώ η Vans εκτοπίστηκε από το top 10. Στην υπόδηση, η Nike παραμένει στην κορυφή και στα δύο φύλα με 60% και η Converse ανέβηκε στη 2η θέση με 10%, κερδίζοντας μερίδιο εις βάρος των Adidas και Vans, που έχουν μερίδιο 7% και οι δύο.