Σύμφωνα με έρευνα της ESW σε περισσότερους από 14.000 καταναλωτές από 14 χώρες, το 60% των Millennials και το 63% των καταναλωτών της Γενιάς Z προτιμά να ψωνίζει σε D2C κανάλια παρά σε μεγάλα marketplaces. Το 73% των Millennials και το 69% των Gen Zers απολαμβάνει την προσωποποιημένη εμπειρία με τις στοχευμένες προσφορές, ενώ για την ανακάλυψη νέων προϊόντων, στρέφεται πρώτα στα social media.

Για τα νεότερα άτομα της Γενιάς Ζ οι πρώτες 3 πλατφόρμες social media είναι το Instagram με 52%, το YouTube με 51% και το TikTok με 43%. Μόλις το 34% των καταναλωτών της Gen Z ανέφερε χρήση Facebook, ενώ για τους Millennials, λιγότερο σημαντικό για ανακάλυψη προϊόντων, ήταν το TikTok με 32%. Τα δεδομένα δείχνουν ότι 78% των Millennials και 74% των Gen Zers νιώθει ότι είναι καλύτερη η εμπειρία όταν ψωνίζει απευθείας από το site μιας μάρκας.

Επιπλέον, σε σχέση με τη Γενιά Χ, οι γενιές αυτές έχουν 30% μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους online retailers που βρίσκονται έξω από τη χώρα τους, ενώ ψωνίζουν διασυνοριακά 3 φορές περισσότερο σε σχέση με τους Baby Boomers. Περισσότερο από το ένα τέταρτο των καταναλωτών δήλωσε ότι ψωνίζει από άλλη χώρα όταν το προϊόν που θέλει δεν διατίθεται τοπικά. Σε όλες τις γενιές που ερωτήθηκαν (Gen Z, Millennials, Gen X και Baby Boomers), οι καταναλωτές δήλωσαν ότι θα μειώσουν τις διαδικτυακές αγορές κατά περίπου 30% το επόμενο έτος, λόγω πληθωρισμού και άλλων οικονομικών ανησυχιών.

(Πηγή: Wwd.com)