Η Louis Vuitton ονόμασε τον Timothée Adolphe, έναν Γάλλο σούπερ σπρίντερ με προβλήματα όρασης, ως πρεσβευτή της συνεργασίας μεταξύ της LVMH και του Παρίσι 2024, των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του τρέχοντος καλοκαιριού στην πόλη του Φωτός. Ο Timothée Adolphe είναι ένας πολυτάλαντος αθλητής χωρίς όραση που ειδικεύεται στα σπριντ των 60 και 400 μέτρων, το παρατσούκλι του οποίου είναι η Λευκή Λεοπάρδαλη. Είναι, επίσης, μουσικός χιπ-χοπ και ακτιβιστής για την απόκτηση μεγαλύτερης πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.

«Μέσα από την αποφασιστικότητά του και το ταλέντο του, ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο στον αθλητισμό», σημειώνει η Louis Vuitton σε ανακοίνωσή της. Ο Adolphe κέρδισε αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Ήταν επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400 μέτρα και σήμερα τη στιγμή κατέχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 200 μέτρα.
«Ως νέος πρεσβευτής της Louis Vuitton, ο Timothée Adolphe θα φέρει την επικοινωνιακή του ενέργεια και το θριαμβευτικό του πνεύμα σε αυτή τη συνεργασία.

Τα επιτεύγματά του καταδεικνύουν απόλυτα τις αξίες της αριστείας και της τόλμης που είναι τόσο σημαντικές για τον οίκο», πρόσθεσε ο Vuitton. Η LVMH είναι σημαντικός εταίρος και χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, που θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου του τρέχοντος καλοκαιριού, και των Παραολυμπιακών Αγώνων από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με εταιρική δέσμευση που πιστεύεται ότι ανέρχεται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ. Ο Adolphe είναι ο έβδομος αθλητής που εντάσσεται στην οικογένεια της LVMH.