Ο οίκος Saint Laurent απέκτησε ένα νέο, μεγάλο εργαστήριο δερμάτινων ειδών στην Τοσκάνη. Συγκεκριμένα, ο οίκος που ανήκει στον όμιλο πολυτελείας Kering άνοιξε ένα εργαστήριο 28.700 τ.μ. στο Scandicci, στα περίχωρα της Φλωρεντίας, όπου θα κατασκευάζει πρωτότυπα για τα δερμάτινα αξεσουάρ του, δείγματα προϊόντων, καθώς και ειδικές παραγγελίες και προϊόντα κατά παραγγελία για τους κύριους πελάτες του. Τα δερμάτινα είδη αποτελούν βασική κατηγορία για τον Saint Laurent, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% των συνολικών εσόδων του.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Francesca Bellettini, παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τον κρίσιμο ρόλο του εργαστηρίου για τον οίκο. «Συγκεντρώνοντας την ανάπτυξη τόσο των αξεσουάρ όσο και των δερμάτινων ειδών, το ατελιέ θα αποτελέσει ένα περιβάλλον για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη δημιουργία ιδεών και την ενθάρρυνση του πειραματισμού», δήλωσε η Bellettini.

Ο χώρος φιλοξενεί επίσης μια σχολή που θα εκπαιδεύει νέες γενιές τεχνιτών και όπου η εταιρεία θα διοργανώνει ειδικά μαθήματα για τους ειδικούς της στα δερμάτινα είδη. Το ατελιέ θα παρέχει υπηρεσίες επισκευής και ανανέωσης προϊόντων για τους Ευρωπαίους πελάτες, ενώ ταυτόχρονα θα εκπαιδεύει το προσωπικό των παγκόσμιων επισκευαστικών κέντρων της, προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και η συνέπεια των υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα».

Το ατελιέ θα απασχολήσει πάνω από 500 τεχνίτες και εξειδικευμένους τεχνικούς στις νέες εγκαταστάσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής δερμάτινων ειδών του οίκου, σχεδόν το 95% του συνόλου, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται από άλλα εργαστήρια και εξειδικευμένους εργολάβους, που εδρεύουν κυρίως στην Τοσκάνη. Το νέο ατελιέ του Saint Laurent στεγάζεται στο Palazzo delle Finanze, ένα πρώην δημόσιο κτίριο που δεν λειτούργησε ποτέ, αφού έμεινε ημιτελές και εγκαταλελειμμένο. Τώρα ανήκει στην κρατικά ελεγχόμενη επενδυτική τράπεζα της Ιταλίας Cassa Depositi e Prestiti (CDP), μέσω της CDP Real Asset SGR, και ανακαινίζεται πλήρως, με συνολική επένδυση άνω των 30 εκατ. ευρώ.

(Πηγή: Fashion Network)