Σε μία τολμηρή κίνηση που ισχυροποιεί το positioning της Louis Vuitton ως cultural brand, η μάρκα ανέθεσε στον αμερικανό μουσικό και επιχειρηματία Pharrell Williams τη δημιουργική διεύθυνση του ανδρικού της τμήματος. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη απόφαση του νέου Προέδρου και CEO, Pietro Beccari, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Φεβρουαρίου. Η ανάθεση έχει άμεση ισχύ και ο Williams θα παρουσιάσει την πρώτη συλλογή του για τον οίκο κατά τη διάρκεια του Paris Men’s Fashion Week τον Ιούνιο.

«Με χαρά καλωσορίζω τον Pharrell πίσω, μετά τις συνεργασίες μας το 2004 και το 2008 για τη Louis Vuitton, ως τον νέο μας δημιουργικό διευθυντή του ανδρικού τμήματος. Το δημιουργικό του όραμα πάνω και πέρα από τη μόδα θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία τη Louis Vuitton προς ένα νέο και πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο», αναφέρει ο Beccari σε ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η θέση είχε μείνει κενή μετά τον θάνατο του Virgil Abloh τον Νοέμβριο του 2021, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα προσληφθεί είτε κάποιος ανερχόμενος σχεδιαστής όπως οι Martine Rose, Grace Wales Bonner και Samuel Ross, ή κάποιος τελείως εκτός του κόσμου της μόδας.

(Πηγή: WWD)