Σε μια ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής του στην εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης της Louis Vuitton, ο γαλλικός οίκος πολυτελείας ανανέωσε το συμβόλαιο του Nicolas Ghesquière για άλλα πέντε χρόνια. Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ο σχεδιαστής γιορτάζει τη 10η επέτειό του ως καλλιτεχνικός διευθυντής των γυναικείων συλλογών της μάρκας. «Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω μεγάλη τιμή για αυτή την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Ghesquière, επιβεβαιώνοντας την επέκταση του συμβολαίου σε αποκλειστική συνέντευξη στο WWD.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγάλη απόφαση για τον νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Louis Vuitton, Pietro Beccari, ο οποίος λίγο μετά την ανάληψη της θέσης του τον περασμένο Φεβρουάριο διόρισε τον Αμερικανό μουσικό και επιχειρηματία Pharrell Williams ως δημιουργικό διευθυντή του τμήματος ανδρικής ένδυσης του οίκου. «Νομίζω ότι ο Nicolas είναι ένα από τα καλύτερα ταλέντα όσον αφορά τη δημιουργική διεύθυνση», δήλωσε ο Beccari σε συνέντευξή του. «Δίνει κατευθύνσεις, είναι διορατικός, κατανοεί και δημιουργεί τις τάσεις, κάτι που νομίζω ότι πρέπει να έχει ένας ηγέτης της αγοράς.

Και από την άλλη πλευρά, έχει βαθιά γνώση της μάρκας – των εικόνων της, της ιστορίας της».
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, υπό τη δημιουργική ηγεσία του Ghesquière και τη διαχείριση του προκατόχου του Beccari, Michael Burke και της Delphine Arnault, οι ετήσιες πωλήσεις των γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων πενταπλασιάστηκαν. Οι ίδιες πηγές υπολογίζουν ότι οι ετήσιες πωλήσεις παπουτσιών και δερμάτινων ειδών από τις runway συλλογές του Ghesquière τετραπλασιάστηκαν.

(Πηγή: WWD)