Ο Λάκης Γαβαλάς επιστρέφει στον χώρο της δημιουργίας ως co-founder και creative director του brand Temeno. Στόχος του νέου brand είναι να προτείνει genderless δημιουργίες, με διαχρονικό χαρακτήρα. Συνεργάτης του Λάκη Γαβαλά είναι ο Guy Krief, angel investor και co-founder των τεχνολογικών εταιρειών Persado και Bryq.

Η πρώτη συλλογή αποτυπώνει τις αξίες του brand, με δημιουργίες αποκλειστικά φτιαγμένες στην Ελλάδα, που αφουγκράζονται τα trends της εποχής, χωρίς ταμπέλες και στερεότυπα, που αναδεικνύουν ένα ευρύ φάσμα σωματότυπων, δεν βάζουν περιορισμούς στο φύλο και την ηλικία και έχουν στο επίκεντρο την προώθηση της βιωσιμότητας. Οι συνδυασμοί που προτείνονται μεταξύ των ρούχων προωθούν το inclusivity. Κομμάτια από τη σειρά P (Petite) συνδυάζονται με κομμάτια από την R (Regular) και όχι μόνο, ενώ η Temeno ενθαρρύνει τους πειραματισμούς ανάμεσα στα κομμάτια ανεξαρτήτως φύλου, size, χρώματος και γραμμής.

Τέλος, η Temeno προσπαθεί να χρησιμοποιεί υλικά και συσκευασίες με περιβαλλοντική συνείδηση, και να διατηρεί ηθικά εργασιακά πρότυπα σε όλα τα στάδια της παραγωγής της. «Η πρώτη μας συλλογή είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας, ενθουσιασμού, θάρρους και σκληρής δουλειάς και πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει πραγματικά τις αξίες και το όραμά μας για το πώς θα θέλαμε να είναι η συμμετοχή μας στην εξέλιξη της μόδας», δηλώνει ο Λάκης Γαβαλάς. Τα ρούχα της Temeno θα διατίθενται αποκλειστικά στο www.temenolab.com.