Στην ελληνική αγορά εισήλθε από 1ης Ιουλίου ο διεθνής όμιλος Fenix Outdoor, ο οποίος διαθέτει τα brands εξοπλισμού και ρουχισμού για δραστηριότητες στη φύση Fjällräven, Hanwag, Royal Robbins, Primus και Brunton, με τη δημιουργία showroom στο κέντρο της Αθήνας. Καθήκοντα Country Manager Greece & Cyprus αναλαμβάνει ο Allan Bradshaw με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα του outdoor ρουχισμού και εξοπλισμού.

Ο όμιλος, ο οποίος διαθέτει παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, εισέρχεται στην ελληνική αγορά, με στόχο να ενισχύσει τον τομέα του outdoor μέσω της διάθεσης ευρείας γκάμας ανθεκτικών outdoor προϊόντων στη χώρα. Τα θεμέλια της Fenix Outdoor, έθεσε η Fjällräven το 1960, η οποία διαθέτει μία ευρεία γκάμα premium προϊόντων outdoor εξοπλισμού, ρούχων και αξεσουάρ.

Η Hanwag, που φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή της, παρέχει υποδήματα ορειβασίας και πεζοπορίας για απαιτητικές χειμερινές εξορμήσεις, ενώ η Royal Robbins προσφέρει μία πιο lifestyle προσέγγιση στον ρουχισμό και εξοπλισμό για δραστηριότητες στη φύση. Η Primus καλύπτει την ανάγκη του εξοπλισμού για μαγειρική στη φύση, παρέχοντας εύχρηστες συσκευές και σκεύη. Το χαρτοφυλάκιο της Fenix Outdoor συμπληρώνει η μάρκα Brunton, η οποία από το 1894 καθοδηγεί με τις επαγγελματικές πυξίδες της τους εξερευνητές ανά τον κόσμο.