Ο Moschino διόρισε τον Davide Renne ως δημιουργικό διευθυντή του οίκου, καλύπτοντας τη θέση που έμεινε κενή από την πρόσφατη αποχώρηση του Jeremy Scott.
Η είδηση ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας από την Aeffe, τον ιταλικό όμιλο μόδας που δραστηριοποιείται στον τομέα της έτοιμης ένδυσης, των υποδημάτων και των δερμάτινων ειδών και ελέγχει μάρκες όπως οι Alberta Ferretti, Philosophy di Lorenzo Serafini, Pollini και Moschino. Ο Renne εντάσσεται στον οίκο Moschino μετά από δύο δεκαετίες στον οίκο Gucci, και θα επιβλέπει τις συλλογές γυναικείων, ανδρικών ρούχων και αξεσουάρ, αναφερόμενος στον Massimo Ferretti, εκτελεστικό πρόεδρο της Aeffe.
«Ο Franco Moschino είχε δώσει στον οίκο του το όνομα “η αίθουσα παιχνιδιών”. Είναι κάπως έτσι: ό,τι μπορεί να επιτύχει η μόδα -ιδίως η ιταλική μόδα, και ο οίκος Moschino πρώτα απ’ όλα- με την επιρροή της πρέπει πάντα να γίνεται με την αίσθηση του παιχνιδιού, της χαράς. Μια αίσθηση ανακάλυψης και πειραματισμού», δήλωσε ο Renne σε σχετική ανακοίνωση. Ο Renne αναλαμβάνει τη θέση του επίσημα την 1η Νοεμβρίου και θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για τον οίκο, για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 24-25, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου τον Φεβρουάριο του 2024.

(Πηγή: Fashion Network)