Ο Bernard Arnault έχασε τη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον Jeff Bezos της Amazon, καθώς η πώληση μετοχών ώθησε την αξία του κάτω από εκείνη του Bezos. Πρώτος κατατάσσεται ο Elon Musk. Ο Arnault είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, του γαλλικού ομίλου πολυτελείας στον οποίο ανήκουν brands όπως η Louis Vuitton και η Moet & Chandon. Η περιουσία του έχει μειωθεί κατά 6,8 δισ. δολάρια από την Τετάρτη, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε μικρότερη ανάπτυξη πωλήσεων.

Η περιουσία του Arnault εκτιμάται τώρα στα 155,1 δισ. δολάρια, ακριβώς κάτω από τα 156,3 δισ. δολάρια του Bezos, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Ο Arnault έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη στα τέλη του 2022, ξεπερνώντας τον Elon Musk της Tesla Inc. Το πλήγμα στον πλούτο του Arnault αντανακλά τις υποτονικές πωλήσεις που βιώνουν τα είδη πολυτελείας φέτος, εν μέσω του «παγώματος» της ζήτησης από τους καταναλωτές των ΗΠΑ που είναι επιφυλακτικοί με τον πληθωρισμό και μιας δύσκολης οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα.

Οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν περίπου 10% στο Παρίσι τις τρεις ημέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, προτού ανακάμψουν τη Δευτέρα, και σημειώνουν πτώση 1,9% για το έτος. Αντίθετα, ο Bezos και ο Musk επωφελήθηκαν από την ανάκαμψη των μετοχών τεχνολογίας. Ο Musk έχει προσθέσει επιπλέον 96,8 δισ. δολάρια στην περιούσια του φέτος, καθώς η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε κατά 106%. Η περιουσία του Bezos έχει αυξηθεί κατά 49,3 δισ. δολάρια φέτος παράλληλα με ένα άλμα 58% στη μετοχή της Amazon.

(Πηγή: Fashion Network)