Ο Alessandro Michele είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του οίκου Valentino, ξεκινώντας στις 2 Απριλίου. Η πρώτη του κολεξιόν θα είναι για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 και αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού φέτος τον Σεπτέμβριο. «Είναι μια απίστευτη τιμή», δήλωσε ο Michele. «Αισθάνομαι απέραντη χαρά και τεράστια ευθύνη που εντάσσομαι σε έναν οίκο υψηλής ραπτικής που είναι συνώνυμος με λέξη “ομορφιά”, σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη».
Ο Michele θα εργάζεται από ένα από τα πιο όμορφα γραφεία της μόδας: Το στούντιο του Valentino στο Palazzo Mignanelli, λίγα λεπτά από τα Spanish Steps. Ανάμεσα στα καθήκοντά του θα είναι και ο σχεδιασμός συλλογών υψηλής ραπτικής για πρώτη φορά.

Παράλληλα, θα επιβλέπεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Valentino, Jacopo Venturini.Οι δύο άνδρες είχαν εργαστεί στο παρελθόν ως συνάδελφοι στον οίκο Gucci, όπου ο Michele πέρασε επτά χρόνια ως δημιουργικός διευθυντής και ο Venturini ήταν αντιπρόεδρος του τμήματος merchandising και των παγκόσμιων αγορών. Εξαίροντας τη «βαθιά ευφυΐα» και την «υπέροχη ελαφρότητα» του Michele, ο Venturini δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω και πάλι με τον Alessandro».

Και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι η επανερμηνεία των κωδικών υψηλής ραπτικής του Maison και της κληρονομιάς που δημιούργησε ο κ. Valentino Garavani, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό όραμα του Alessandro, θα μας χαρίσει στιγμές μεγάλης συγκίνησης και θα μεταφραστεί σε ακαταμάχητα επιθυμητά αντικείμενα». Στον οίκο Gucci, η ικανότητα του Michele να δημιουργεί «ακαταμάχητα επιθυμητά αντικείμενα» μεταμόρφωσε την τύχη του οίκου, σχεδόν τριπλασιάζοντας τα έσοδα από 3,5 δισ. ευρώ το 2014 σε 9,73 δισ. ευρώ το 2022. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο, από την αποχώρησή του τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, το επόμενο δημιουργικό του σπίτι αποτέλεσε έντονο αντικείμενο συζητήσεων και εικασιών στην αγορά.

(Πηγή: Vogue Business)