Η Nike είναι η πιο πολύτιμη μάρκα «μόδας» παγκοσμίως, κερδίζοντας κάθε άλλη μάρκα στον κόσμο, σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται στον όγκο των αναζητήσεων στο Google και στα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η έρευνα που διεξήχθη από το βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα ανδρικής ένδυσης ThreadSpy ανέφερε ότι η Nike έχει αξία 30,5 δισ. λιρών με βαθμολογία μάρκας σχεδόν 9,87.

Έχει πάνω από 305 εκατ. followers στο Instagram, 4,8 εκατ. followers στο TikTok και είχε κατά μέσο όρο πάνω από 367 εκατ. αναζητήσεις τον περασμένο χρόνο και κέρδισε μια σειρά από μάρκες μαζικής αγοράς και πολυτελείας. Η Zara βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αν και είναι αρκετά πίσω από πλευράς αξίας. Παρά τον υψηλότερο αριθμό αναζητήσεων (386,5 εκατ.), η αξία του εμπορικού της σήματος εκτιμάται σε 11,5 δισ. λίρες. Οι followers της στο Instagram και το TikTok είναι επίσης πολύ λιγότεροι από αυτούς της Nike (σχεδόν 61 εκατ. και 9,1 εκατ., αντίστοιχα).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Louis Vuitton, με αξία 26,7 δισ. λίρες (υψηλότερη από εκείνη του Zara παρά το γεγονός ότι βρίσκεται χαμηλότερα στην κατάταξη) και ο όγκος αναζήτησης του είναι 118 εκατ. Έχει πάνω από 54 εκατ. followers στο Instagram και 11 εκατ. στο TikTok με βαθμολογία μάρκας 9,67. Η υπόλοιπη πρώτη 10άδα αποτελείται από ένα ενδιαφέρον μείγμα αθλητικών, μοντέρνων και πολυτελών ετικετών με μεγάλη βαρύτητα προς τις τελευταίες. Στην 4η θέση βρίσκεται η Adidas και έπονται Gucci, H&M, ASOS, Dior και Burberry, ενώ στη 10η θέση βρίσκεται η Prada. Εντωμεταξύ, εκτός της πρώτης 10άδας, η Longchamp αναδείχθηκε ως η μάρκα μόδας με την ταχύτερα αυξανόμενη ζήτηση το 2023, με την υψηλότερη αύξηση αναζήτησης κατά 40% παγκοσμίως.

(Πηγή: Fashion Network)