Το NGFL, η διοργάνωση που προβάλλει αποκλειστικά τα νέα ταλέντα εδώ και χρόνια και η Andydote, η εμπορική έκθεση που στόχευσε ειδικά στην προώθηση των συλλογών των Ελλήνων σχεδιαστών, συνεργάζονται στη 10η και 8η διοργάνωσή τους αντίστοιχα. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζουν τον Μάιο στο Ζάππειο, ένα κοινό fashion event. Το event περιλαμβάνει Designers Pop Up, με 40 συλλογές με ενδύματα, κοσμήματα και αξεσουάρ που θα προωθηθούν στο κοινό, αλλά και στους εμπόρους που θα επισκεφτούν το Ζάππειο αυτό το διήμερο, και θα παρουσιαστούν δημιουργίες για τον ερχόμενο χειμώνα.

Επίσης, θα φιλοξενήσει Run Way Catwalks με 10 νέους σχεδιαστές μόδας, με creative director τον fashion expert Μιχάλη Πάντο, οι οποίοι θα δείξουν τις τάσεις τις επόμενης χρονιάς σε εμπόρους, fashion bloggers, δημοσιογράφους και λάτρεις της μόδας από τη δική τους σκοπιά. Η εταιρεία Herbellis θα στηρίξει τη συμμετοχή σχεδιάστριας με μαγιό, προβάλλοντας το καινούριο αντιηλιακό της. Στο 2nd Graduate Fashion, 10 σχολές μόδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες των τελειόφοιτων και αριστούχων αποφοίτων τους.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη θα χορηγήσει για άλλη μία χρονιά τις δημόσιες σχολές που διατηρούν τμήματα σχεδίου μόδας, η σχολή Freddy Make Up Stage έχει αναλάβει το Make Up των μοντέλων και τα make up προϊόντα θα διαθέσει η εταιρεία Physicians Formula. Στον τομέα της τέχνης που πάντα στηρίζει το NGFL, στο Ζάππειο, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για τα αδέσποτα ζώα, θα φιλοξενηθεί η έκθεση ζωγραφικής μικρογλυπτικής και φωτογραφίας Love the Strays, υπό την επιμέλεια της Dreamteam.