Ο όμιλος H&M όρισε τον Daniel Ervér ως νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό του, διαδεχόμενος την Helena Helmersson, η οποία αποφάσισε να αποχωρήσει από το ρόλο της.
Ο Ervér έχει εργαστεί στον όμιλο H&M επί 18 χρόνια σε διάφορες θέσεις, με πιο πρόσφατη τη θέση του επικεφαλής της μάρκας H&M, ρόλο που θα διατηρήσει. Ο Karl-Johan Persson, Πρόεδρος του ομίλου H&M, δήλωσε: «Το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Helena για την πολύτιμη συμβολή της σε μια πολύ έντονη περίοδο. Η Helena είναι μια ηγέτιδα που οδήγησε αποφασιστικά και αποτελεσματικά τον Όμιλο H&M και καθοδήγησε τον όμιλο σε μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε σε μεγάλο βαθμό από πανδημικές, γεωπολιτικές και μακροοικονομικές προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάναμε σταδιακά σαφή βήματα προς τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Ο όμιλος H&M βρίσκεται σε ισχυρή θέση, με θετική τάση κερδοφορίας και καλές προϋποθέσεις για περαιτέρω βελτιώσεις το 2024. Καθώς η Helena έχει πλέον επιλέξει να αποχωρήσει από τον ρόλο του CEO, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διορίσουμε σήμερα (31 Ιανουαρίου) τον Daniel ως CEO του Ομίλου H&M. Ο Daniel είναι ένας ικανός, έμπειρος και σεβαστός ηγέτης και διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για τη συνέχιση της ανάπτυξης του Ομίλου H&M». Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που ο Όμιλος H&M ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του έτους που έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2023, με τις καθαρές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 6% σε ετήσια βάση σε 236,04 δισ. κορώνες (21 δισ. ευρώ).

Οι πωλήσεις για τις μάρκες του χαρτοφυλακίου της, συμπεριλαμβανομένων των H&M, Monki, & Other Stories και Arket, σημείωσαν άλμα κατά 15% σε SEK και κατά 9% σε τοπικό νόμισμα. Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3% σε SEK και ανήλθαν σε 62,65 δισ. SEK (5,6 δισ. ευρώ). Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 8% σε 33,65 δισ. SEK (2,99 δισ. ευρώ), που αντιστοιχεί σε μικτό περιθώριο κέρδους 53,7% (49,8%).

(Πηγή: Fashion Network)