Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας που πραγματοποιούν οι εταιρείες λιανικής, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της CB Insights «State of Retail Techπου αφορά το β’ τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα τα στοιχεία της έκθεσης, η χρηματοδότηση για επενδύσεις τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 4%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τα 31,5 δισ. δολάρια, ποσό τριπλάσιο σε σχέση με τις επενδύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας προκύπτει ότι ραγδαία άνοδος των επενδύσεων στο retail tech, οφείλεται στη προσπάθεια των εταιρειών να οχυρωθούν έναντι νέων μακροπρόθεσμων προκλήσεων.

Μεταξύ των βασικών ζητημάτων των εταιρειών είναι η ανάγκη για αυτοματοποίηση διαδικασιών σε περίπτωση έλλειψης προσωπικού, ενώ την ίδια ώρα μεγάλες ή νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας ενισχύουν τις τεχνολογικές τους δυνατότητες για να βελτιώσουν τις διαδικασίες αγορών μέσω του κινητού τηλεφώνου. Ένας επιπλέον παράγων που οδηγεί στην αύξηση των επενδύσεων στην τεχνολογία είναι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν επιβραδύνεται.

Η έκθεση CB Insights παρατηρεί ότι η αγορά του retail tech έχει πλέον πολλούς «παίκτες» και έχει κατακερματιστεί και αναφέρει ότι «το μεγαλύτερο μέρος των συγχωνεύσεων και εξαγορών που πραγματοποιήθηκε στο β’ εξάμηνο αφορούσε σε εταιρείες e-commerce». Σημειώνεται ότι σημαντική αύξηση 46% κατέγραψαν και οι επενδύσεις τεχνολογίας εντός των φυσικών καταστημάτων των εταιρειών λιανικής, φτάνοντας τα 3,3 δισ. δολάρια. (Πηγή: WWD)