Όσο τα σημάδια που θα αφήσει πίσω της η πανδημία γίνονται πιο ξεκάθαρα στο χώρο της μόδας, τόσο οι εταιρείες όσο και οι επενδυτικές τράπεζες, προσπαθούν να χαράξουν την πορεία της επόμενης μέρας. Δισεκατομμύρια χρημάτων είναι διαθέσιμα προς τοποθέτηση σε εταιρείες, από εν δυνάμει επενδυτές και οι συζητήσεις για μελλοντικές συμφωνίες τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, καθώς μεγάλα brands θέλουν να κατοχυρώσουν μια ισχυρή θέση στο νέο ανταγωνιστικό τοπίο που δημιουργείται.

Η εταιρεία Kering βρίσκεται στο επίκεντρο τέτοιων συζητήσεων, καθώς είναι έντονη η φημολογία για την πιθανή εξαγορά της ωρολογοποιίας Compagnie Financière Richemont, αν και ο Johann Rupert, ιδρυτής και Πρόεδρος της Richemont, έχει δημοσίως διαψεύσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης, είτε με την Kering ή με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Γνωστό είναι και το σχέδιο της Adidas να πουλήσει το brand Reebok.

Από την άλλη πλευρά, κάποιες συμφωνίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, όπως αυτή της VF Corp. η οποία εξαγόρασε την Supreme έναντι 2,1 δισ. δολαρίων, καθώς και η εξαγορά της Birkenstock από την L Catterton έναντι 4 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τους ειδικούς η πανδημία έβαλε σε «πάγο» τα σχέδια των επενδυτών, οι οποίοι περίμεναν να δουν πώς θα είναι η αγορά μετά το πέρασμά της. Πλέον όμως, είναι πιο ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλά χρήματα προς επένδυση και ακόμα περισσότερες ιδέες, και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει πλέον μεγάλη κινητικότητα στο πεδίο στων συγχωνεύσεων και των εξαγορών. Μεταξύ των πολλών έμπειρων επιχειρηματιών που «κοιτάζουν» εκ νέου την αγορά, είναι ο Morris Goldfarb του G-III Apparel Group και ο Jay Schottenstein του American Eagle Outfitters, οι οποίοι υπαινίχθηκαν πρόσφατα ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το τρέχον κλίμα για να προσθέσουν νέα περιουσιακά στοιχεία στα χαρτοφυλάκια τους.

(Πηγή: WWD)