Με αφορμή την ημέρα της Γης, η L’Oréal ανακοίνωσε τρεις νέους δικαιούχους του L’Oréal Fund For Nature Regeneration. Οι NetZero, ReforesTerra και Mangroves.Now, επιλέχθηκαν για τις καινοτόμες προσεγγίσεις τους στη δέσμευση άνθρακα στο έδαφος, στην αναδάσωση και στην αποκατάσταση μαγκρόβιων δασών καθώς και για τη δυνατότητα τους να έχουν μια μακροπρόθεσμη, θετική επίδραση στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες. Μέσω του «L’Oréal Fund For Nature Regeneration», το οποίο έχει δεσμεύσει 22 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα, η

L’Oréal συμπράττει με συνεργάτες με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία, προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπλαση υποβαθμισμένων εδαφών και μαγκρόβιων οικοσυστημάτων, καθώς και την αποκατάσταση θαλάσσιων περιοχών και δασών. H NetZero είναι μια γαλλική επιχείρηση για το κλίμα που δραστηριοποιείται σε τροπικές περιοχές όπως το Καμερούν και η Βραζιλία και ειδικεύεται στη μακροπρόθεσμη απομάκρυνση του άνθρακα από την ατμόσφαιρα μετατρέποντας τα γεωργικά υπολείμματα σε βιοκάρβουνο.

H ReforesTerra στοχεύει να αποκαταστήσει 2.000 εκτάρια γης υποβαθμισμένων από τη βοσκή -μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Αμαζόνιος. Στο πρόγραμμα θα απασχοληθούν μικροκαλλιεργητές για να φυτέψουν άμεσα νέα δέντρα και να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για φυσική αναγέννηση στην κάτω λεκάνη του Rio Jamari της Rondônia, καλύπτοντας το 75% της έκτασης του έργου. Η Mangroves.Now θα διευκολύνει κοινοτικά προγράμματα αποκατάστασης μαγκρόβιων εδαφών στις χώρες της Νότιας Ασίας όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία και η Σρι Λάνκα. Η Mangroves.Now θα προσφέρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση για προγράμματα μικρής κλίμακας με τοπικές ΜΚΟ, με σκοπό να αποκατασταθούν περίπου 20.000 εκτάρια εδαφών που έχουν υποβαθμιστεί στο παρελθόν και να παρασχεθεί δίκαιη κατανομή των οφελών στις τοπικές κοινωνίες.