Για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2024, η Max Mara Atelier εισάγει ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα εμπνευσμένο από τις πρώιμες εικονογραφήσεις της Max Mara της δεκαετίας του 1950, καθώς η κόκκινη κλωστή ήταν επίσης εκείνη που χρησιμοποιούνταν τότε για το ράψιμο και τη χειροποίητη ραφή. Σήμερα, αυτή η κόκκινη κλωστή εμφανίζεται σε μοναδικά χειροποίητα κεντήματα και εκλεπτυσμένα φινιρίσματα. Η κόκκινη κλωστή χρησιμοποιείται επίσης επιδέξια για να σχεδιάσει το μονόγραμμα «M» κάτω από τους γιακάδες των παλτό.

Για τη νέα σεζόν, η Max Mara Atelier προτείνει το «manteau monsieur» στο άψογο ανδρικό στυλ της δεκαετίας του 1950, σε δύο παραλλαγές από κασμίρ και καμηλό και σε total black από μαλλί και μετάξι. Η «trench d’hiver» είναι κατασκευασμένη από δέρμα, η «hourglass redingotes» ή τα «couture parkas» από μαλλί και μετάξι και τα «maxi cabans» από διπλό κασμίρ (στο εμβληματικό κόκκινο της σεζόν).

Στη συνέχεια, συναντάμε το πρωτοποριακό «chemise d’hiver», τα νέα χειμωνιάτικα πουκάμισα από διπλό κασμίρ και το ασπρόμαυρο «cardigan coat» και το «cocoon coat» από διπλό κασμίρ και καμηλό, φινιρισμένα στο χέρι. Ολοκληρώνοντας βλέπουμε το «évasée manteau» από μαύρο μαλλί και μετάξι με γιακά διακοσμημένο με κρυστάλλινα κεντήματα και το σκούρο πράσινο ζακάρ μπροκάρ που αποκαλύπτει απροσδόκητες χρυσές αντανακλάσεις. Η συλλογή παρουσιάζεται στη μοντερνιστική αρχιτεκτονική του καταστήματος Olivetti στην Piazza San Marco της Βενετίας, σχεδιασμένο από τον Carlo Scarpa, που σήμερα αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της FAI.