Μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στη ομορφιά προετοιμάζει η Amazon, σε μια προσπάθεια της να προσελκύσει και να «ενεργοποιήσει» αυτούς που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές του νωρίτερα, ενόψει των διακοπών.

Η Amazon απέστειλε σχετική ενημέρωση για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 25 Οκτωβρίου, τόσο σε επιλεγμένα brands ομορφιάς, όσο και στις συμβουλευτικές εταιρείες που βοηθούν στην διαχείριση των επιχειρήσεων της Amazon. «Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε πελάτες για την εβδομάδα της Black Friday, αλλά και πιο μακροπρόθεσμα, με επιπλέον εργαλεία marketing. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα brands που θα συμμετέχουν, ώστε να προσεγγίσουν ακόμα περισσότερους πελάτες», αναφέρει η Amazon.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακής λιανικής πώλησης στον κόσμο, προσπαθεί εδώ και καιρό να κερδίσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά ομορφιάς, η οποία καταγράφει πωλήσεις που φτάνουν τα 500 δισ. δολάρια το χρόνο και συνεχίζει να έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Η αγορά του beauty από την εμφάνιση της πανδημίας και μετά τραβά πάνω της ακόμα μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος, καθώς οι καταναλωτές συγκεντρώνονται πλέον στα ηλεκτρονικά καταστήματα για να πραγματοποιήσουν αγορές ειδών μακιγιάζ και προσωπικής φροντίδας. Σημειώνεται ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις μακιγιάζ αυξήθηκαν κατά 40% το 2020 σε σχέση το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις ειδών όπως σαμπουάν, προϊόντα καθαρισμού προσώπου και λοσιόν, αυξήθηκαν κατά 59%, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς 1010data.

(Πηγη: CNBC)