Στην αναβάθμισή των προβλέψεων της για τα ετήσια κέρδη του 2021 προχώρησε η Levi Strauss μετά την καλύτερη του αναμενόμενου πορεία των κερδών του β΄ τριμήνου. Η εταιρεία επωφελήθηκε από το γεγονός ότι η ζήτηση για είδη ρουχισμού, όπως τζιν, μπλούζες και jackets ανέκαμψε νωρίτερα του αναμενόμενου στις αγορές τις οποίες δραστηριοποιείται, γεγονός που επηρέασε θετικά και τις υπόλοιπες -αντίστοιχες της Levi- εταιρείες του κλάδου, όπως την American Eagle και την Abercrombie & Fitch.

Σημειώνεται, ότι η Levi επωφελήθηκε επίσης και από τις συνεργασίες της με άλλα brands, συμπεριλαμβανομένου του Valentino, όπως και από την ώθηση των απευθείας πωλήσεων στους καταναλωτές. Υπενθυμίζεται, ότι τα έσοδα της Levi υπερδιπλασιάστηκαν το β’ τρίμηνο στα 1,28 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Refinitiv IBES που τα τοποθετούσαν στα 1,21 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, τα έσοδα μέσω των ψηφιακών καναλιών αυξήθηκαν κατά 75%, καθώς οι πελάτες της εταιρείας διευκολύνθηκαν από την παράδοση των παραγγελιών στο σπίτι και εξακολούθησαν να επιλέγουν την online αγορά. Η Levi πάντως, σκοπεύει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το e-commerce, επενδύοντας στα κέντρα διανομής και αναπτύσσοντας πρόγραμμα που επιτρέπει στους πελάτες να παραλαμβάνουν τις ηλεκτρονικές τους παραγγελίες από τα καταστήματα.

(Πηγή: Reuters)