Τη συνεργασία της με την Clue, μία από τις μεγαλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης του κύκλου της περιόδου στον κόσμο, ανακοίνωσε o όμιλος της L’Oréal. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η L’Oréal σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα δεδομένα της εφαρμογής και να δημιουργήσει μια επιπλέον παροχή στο application (in-app) με συμβουλές φροντίδας για το δέρμα σε σχέση με τις ορμόνες των γυναικών, ανάλογα με τη φάση της περιόδου. Η συνεργασία αυτή δείχνει ότι σταδιακά ενισχύεται η σύνδεση μεταξύ δύο διαφορετικών χώρων, του wellness και του beauty, την ώρα μάλιστα που οι εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου διατηρούν μια υψηλή δημοφιλία μεταξύ των εφαρμογών που σχετίζονται με την υγεία και χρησιμοποιούνται από γυναίκες.

Η L’Oréal θα πραγματοποιεί έρευνες για την περιποίηση του δέρματος μέσω της εφαρμογής και στη συνέχεια θα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα σε συνεργασία με το Clue για την δημιουργία άρθρων, που αφορούν το skincare, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή και στον ιστότοπο του Clue. «Θέλουμε να επικεντρωθούμε στην παροχή πιο εξατομικευμένων πληροφοριών, ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να κατανοούν, πώς αλλάζει το δέρμα τους κατα τη διάρκεια του κύκλου της περιόδου και στη συνέχεια να τους προτείνουμε συγκεκριμένες ρουτίνες περιποίησης», ανέφερε ο ο Guive Balooch, επικεφαλής του Technology Incubator της L’Oréal.

Σημειώνεται, ότι η L’Oréal θα προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές για τις ρουτίνες skincare σε κάθε χρήστη, με βάση την εβδομάδα που βρίσκεται ο κύκλος, οι οποίες θα αφορούν στην ακμή, την ξηρότητα, τη δερματίτιδα και την ευαισθησία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Το τμήμα Active Cosmetics της L’Oréal θα συμμετέχει στη δημιουργία του περιεχομένου, παρέχοντας συμβουλές από δερματολόγους, ενδοκρινολόγους και γυναικολόγους.

(Πηγή: Glossy)