Νέα μελέτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας που αποκαλύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό αγοραστών μέσω διαδικτύου, συνδέει την επιλογή της μάρκας που θα αγοράσει, με την εταιρική υπευθυνότητα που επιδεικνύει μια εταιρεία. Ειδικότερα, η έρευνα Censuswide, που πραγματοποιήθηκε από την πλατφόρμα Empathy Co. σε 4.000 διαδικτυακούς αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδεικνύει ότι το 35% αυτών επιλέγει «κοινωνικά υπεύθυνες» μάρκες.

Ως «κοινωνικά υπεύθυνες» χαρακτηρίζονται οι μάρκες που έχουν δίκαιη αντιμετώπιση απένταντι στο προσωπικό τους, ακολουθούν μια ηθική προσέγγιση στον τρόπο προμήθειας των προϊόντων τους και δεν κάνουν κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών. Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι το 47% των καταναλωτών επιλέγει brands που εμπιστεύεται, ενώ το 22% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα χρήματα για μια αξιόπιστη μάρκα. Η έρευνα αναφέρει επίσης, ότι η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται μεγάλη δυσπιστία.

Περίπου το 40% των αγοραστών που ρωτήθηκε δήλωσε ότι δεν του αρέσει να ζητώνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ το 37% θέλει να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα δεδομένων των εταιρειών. Τέλος, σημαντικό ρόλο για την επιλογή μιας εταιρείας ή ενός brands είναι η ηθική προσέγγιση σε κοινωνικά ζητήματα και θέματα βιωσιμότητας. Το 31% των διαδικτυακών αγοραστών προτιμά να τα brands που είναι βιώσιμα. Μόλις το 13% των ερωτηθέντων διαφωνεί με το γεγονός ότι κάποιες αγορές μέσω διαδικτύου μπορεί να έχουν περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ενώ ένα ποσοστό 20% δεν σκεφτεται καθόλου το περιβάλλον όταν πραγματοποιεί αγορά μέσω διαδικτύου.

(Πηγή: FashionNetwork)