Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις του τομέα μόδας, του γαλλικού ομίλου πολυτελείας LVMH στο γ’ τρίμηνο, παρόλο που η συνολική αύξηση των εσόδων στην Ασία και τις ΗΠΑ δεν έφτασε τις εξαιρετικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου. Ειδικότερα, η LVMH ανακοίνωσε ότι η δημοφιλία των μεγαλύτερων brands που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, των Louis Vuitton και Dior, βοήθησε τον τομέα μόδας και δερμάτινων ειδών – που αποτελεί το 50% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου – να αναπτυχθεί κατά 24%. Έτσι, τα έσοδα του συγκεκριμένου τομέα αυξήθηκαν κατά 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, αλλά παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, συγκριτικά με το α’ εξάμηνο.

Ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της LVMH, Jean-Jacques Guiony, δήλωσε ότι η αύξηση των εσόδων στην Ασία ήταν «πιεσμένη» τον Αύγουστο, λόγω των περιορισμών κατά του κορωνοϊού που επιβλήθηκαν σε ορισμένες χώρες, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών στην Κίνα. Ειδικότερα, οι πωλήσεις στην Ασία αυξήθηκαν κατά 12% (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) έναντι αύξησης 70% που καταγράφηκε το α’ εξάμηνο του έτους.

Από την άλλη πλευρά, οι επιδόσεις της εταιρείας έδειξαν αξιοσημείωτη βελτίωση στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο, ενώ ο Guiony ανάφερε ότι ο όμιλος δεν είχε προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού, δεδομένου ότι η παραγωγή του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη. Τέλος, στις ΗΠΑ η LVMH κατέγραψε αύξηση εσόδων 28%, έναντι αύξησης 60% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

(Πηγή: FashionNetwork)