Βελτιωμένα ήταν τα μεγέθη που εμφάνισε η H&M για το γ’ τρίμηνο του 2021, ωστόσο η επιστροφή της σε προ πανδημίας επίπεδα, πραγματοποιείται με πιο αργούς ρυθμούς συγκριτικά με τους κυριότερους αντιπάλους της. Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου της H&M σε τοπικό νόμισμα αυξήθηκαν κατά 14%. Μετά την μετατροπή τους σε σουηδική κορώνα, οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 55,5 δισ. σουηδικές κορώνες (5,4 δισ. ευρώ) από 50,87 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Σημειώνεται ότι στην αρχή του γ’ τριμήνου, έκλεισαν περί τα 180 καταστήματα Η&Μ λόγω των περιοριστικών μέτρων, ενώ με τη λήξη του, κλειστά εξακολούθησαν να είναι 100 καταστήματα, γεγονός που επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις.
Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 18% στα 29,5 δισ. σουηδικές κορώνες, ποσό που αντιστοιχεί σε μεικτό περιθώριο κέρδους 53,2% από 48,9%, ενώ τα καθαρά κέρδη από τα 1,82 δισ. ανήλθαν στα 4,6 δισ. σουηδικές κορόνες. Σημαντική υποστήριξη στα κέρδη τριμήνου προσέφεραν οι πωλήσεις μέσω e-shop οι οποίες αντιστάθμισαν το «κόστος» των κλειστών καταστημάτων, αφού κατέγραψαν αύξηση 22% σε τοπικό νόμισμα.
Η εταιρεία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι νέες φθινοπωρινές συλλογές της έτυχαν θερμής υποδοχής, καθώς και ότι οι πωλήσεις Σεπτεμβρίου ήταν ενισχυμένες σε σχέση με πέρυσι, «παρά το γεγονός ότι υπήρχε δυσκολία στην κάλυψης της ζήτησης, λόγω των αναταραχών και τον καθυστερήσεων στη ροή προϊόντων». Αυτή τη στιγμή, κλειστά παραμένουν 50 από τα καταστήματα της H&M.
Σημειώνεται, ότι η εταιρεία συνεχίζει την επέκτασή της σε νέες αγορές, καθώς μέσα στο φθινόπωρο θα ξεκινήσει τη δραστηριοποίησή της στη Χιλή, το α’ εξάμηνο του 2022 θα εισέλθει στην αγορά του Περού, της Κολομβίας και της Ουρουγουάης, ενώ θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2022 την είσοδό της στις αγορές του Εκουαδόρ, της Βόρεια Μακεδονία και του Κοσσυφοπεδίου, και μέσω franchise στις αγορές της Κόστα Ρίκα και της Καμπότζης.
(Πηγή: FashionNetwork)