Πτώση 10% σημείωσε η luxury αγορά στην Κίνα το 2022, μετά από μία πενταετία υψηλής ανάπτυξης, σύμφωνα με το νέο report της Bain & Company.
Η αγορά του luxury αναπτύχθηκε κατά 42% ετησίως την περίοδο 2019 έως 2021, ωστόσο ο Covid και οι σχετικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τα Lockdowns και η αύξηση της ανεργίας, επηρέασαν δραματικά την αγορά το 2021.

Αντικατοπτρίζοντας και τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα ομίλων πολυτελών αγαθών, όπως LVMH και Salvatore Ferragamo για το 2022, η Bain αναφέρει ότι όλες οι luxury κατηγορίες επηρεάστηκαν την προηγούμενη χρονιά. Παρόλο που οι κατηγορίες με υψηλή διείσδυση όπως το luxury beauty, βίωσε διψήφια πτώση, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην κατηγορία του ρολογιού, με πτώση 20% έως 25% από το 2021.

Η κατηγορία fashion και lifestyle βίωσε πτώση 15% έως 20%, ενώ οι πωλήσεις κοσμημάτων και δερμάτινων ειδών συρρικνώθηκαν κατά 10% έως 15%.
Σύμφωνα με την Bain, η νέα πολιτική του Πεκίνου σχετικά με τον Covid και η άρση απαγορεύσεων στις αρχές Δεκεμβρίου είναι πιθανό να φέρει την ανάπτυξη αυτήν τη χρονιά, καθώς αυξάνεται η επισκεψιμότητα στα εμπορικά κέντρα και ανακάμπτει η ψυχολογία των καταναλωτών.

(Πηγή: Fashionnetwork)