Την έμφαση που δίνει η Henkel στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και στη βιωσιμότητα τόνισε, μεταξύ άλλων, η Karolina Markiewicz-Kuskowska, Πρόεδρος της Henkel για Ελλάδα & Κύπρο και Γενική Διευθύντρια για τη Henkel Consumer Brands (HCB), σε συνάντηση που είχε χθες με επιλεγμένους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η management στρατηγική που ακολουθείται είναι «Better before Bigger», τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές, κάτι που επακόλουθα θα φέρει και ανάπτυξη.

Μίλησε για την ιστορία της Henkel, για την παρουσία της στην Ελλάδα με περίπου 200 εργαζόμενους, ενώ μιλώντας για κάποια από τα brands της εταιρείας, ανέφερε πως η Schwarzkopf είναι το πιο iconic brand της στον τομέα hair care. Top brands στην κατηγορία τους είναι τα Bref, οι βαφές μαλλιών Palette και το Syoss (στο styling). Σε ευρύτερο επίπεδο, στις κατηγορίες του styling και των βαφών μαλλιών η Henkel βρίσκεται στην 1η θέση της αγοράς, και στις κατηγορίες απορρυπαντικών και περιποίησης μαλλιών είναι 3η.

Όσον αφορά στους δύο κλάδους της εταιρείας, Consumer Brands και Adhesive Technologies, αποδίδουν κατά το ήμισυ στον τζίρο της εταιρείας. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις βόρειες χώρες, στις οποίες έχει εμπειρία η νέα επικεφαλής της Henkel Hellas, το Styling και το Haircare στην Ελλάδα, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις και τις πωλήσεις των καταναλωτριών και το καλοκαίρι. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι, οι ελληνίδες φροντίζουν πολύ περισσότερο τον εαυτό τους από άλλες χώρες, και είναι απαιτητικές στην ομορφιά και το haircare. Μεγάλο κομμάτι της συζήτησης κατέλαβε η βιωσιμότητα και οι δράσεις που εφαρμόζει η Henkel Hellas, η οποία διαθέτει αρκετές μακροχρόνιες συνεργασίες στο κομμάτι αυτό, όπως η 10ετής συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS και η 5ετής με το σωματείο Eliza.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο να είναι επιτυχημένες οι τοπικές κοινότητες», δήλωσε μεταξύ άλλων, η Karolina Markiewicz-Kuskowska. Στις πιο πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία με τους Mirō για το pop-up fashion project «Weneя», μια limited edition κολεξιόν με δημιουργίες προσιτού κόστους από βιώσιμα και second-hand υλικά, ενώ σημείωσε πως το πρόγραμμα «Παίξε Καθαρά» του Dixan κατά του παιδικού εκφοβισμού καταγράφει ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα και θετικό feedback από τους συμμετέχοντες. Σε επίπεδο HR, ανέφερε πως το 41% των ηγετικών ρόλων στη Henkel Hellas καταλαμβάνεται από γυναίκες, και πρόσφατα ανακοινώθηκε παροχή 8 εβδομάδων γονεϊκής άδειας και στους άνδρες εργαζόμενους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και η Giusi Viani, Head of Corporate Communication, cluster south, Henkel.