Η Athens Fashion Trade Show στηρίζει και φέτος ανερχόμενους σχεδιαστές

Η Athens Fashion Trade Show και αυτή τη χρονιά φιλοξενεί το τμήμα Fresh, ένα τμήμα αφιερωμένο στους νέους και ανερχόμενους σχεδιαστές. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 26-29 Σεπτεμβρίου στο Μetropolitan Expo. Το τμήμα Fresh αναπόσπαστο κομμάτι της Αthens Fashion Trade Show, δίνει την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις συλλογές τους σε ένα ευρύ κοινό που περιλαμβάνει επαγγελματίες του χώρου της μόδας, δημοσιογράφους, influencers, αλλά και λάτρεις της υψηλής ραπτικής.

Στόχος της Athens Fashion Trade Show είναι να υποστηρίξει και να προωθήσει την επόμενη γενιά σχεδιαστών, παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα για να δείξουν το έργο τους και να συνδεθούν με σημαντικούς φορείς της βιομηχανίας της μόδας. Οι νέοι σχεδιαστές που συμμετέχουν στο τμήμα Fresh έρχονται με φρέσκες ιδέες, μοναδικά σχέδια και καινοτόμες προσεγγίσεις στη μόδα. Οι συλλογές τους χαρακτηρίζονται από τη χρήση βιώσιμων υλικών, την αφοσίωση στη λεπτομέρεια και την ανατρεπτική αισθητική.

To The Mall Athens δημιουργεί εμπειρίες για τους νέους

Η Momentum, Experiential Agency του McCann Worldgroup, σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά εμπειριών, αποκλειστικά για τη νεολαία του The Mall Athens, το YouCube Experiences. Με στόχο να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για τους νέους, δημιουργήθηκε μία σειρά από activations για να μπορούν να παίζουν, να διασκεδάζουν αλλά και να μοιράζονται στιγμές με τους φίλους τους.

Η αρχή αυτού του νέου δημιουργικού meeting point των teens έγινε με το drums cube, όπου οι νέοι «τα’σπασαν» παίζοντας ηλεκτρικά drums. Σειρά είχε η δημιουργία ενός content creation dance floor, όπου οι νέοι εκφράστηκαν μέσα από τον χορό αλλά λάνσαραν και το δικό τους trend. Τέλος, υπάρχει μία ενέργεια αφιερωμένη στις selfies. Οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ή και να δημιουργήσουν τον δικό τους «χώρο» με καθρέπτες που δημιουργούσαν illusions, τοποθετώντας digital backgrounds. Τέλος, το VR game είναι ένα παιχνίδι που μετέφερε τους παίκτες σε έναν εικονικό κόσμο για να συναγωνιστούν μεταξύ τους με διαστημικά φωτόσπαθα στο ρυθμό της μουσικής.

Η Calvin Klein εισάγει στο Παρίσι το νέο Chalk concept store

Η Calvin Klein ανακοίνωσε το άνοιγμα του καταστήματός της στο Παρίσι, στον αριθμό 44 της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων. Το κατάστημα διαθέτει το νέο design concept της Calvin Klein, Chalk, εισάγοντας την πιο καθηλωτική εμπειρία του σε μία από τις πιο διάσημες λεωφόρους μόδας παγκοσμίως. Το κατάστημα των 600 τ.μ. εκτείνεται σε τρεις ορόφους. Η πρόσοψη του νέου flagship store ενσωματώνει την πέτρα που χαρακτηρίζει τα κτήρια τα περιοχής, με μεγάλα, φωτεινά παράθυρα που πλημμυρίζουν τον χώρο με φυσικό φως και προσκαλούν τους επισκέπτες και τους περαστικούς να εξερευνήσουν ένα προσεκτικά μελετημένο περιβάλλον που επικεντρώνεται γύρω από το όραμα του brand.

Κάθε όροφος αποτελεί έναν καθαρό, φυσικό καμβά όπου παρουσιάζεται η τελευταία συλλογή, με τη γυναικεία collection να στεγάζεται στο ισόγειο και την αντίστοιχη ανδρική στον ημιώροφο. Το κάτω επίπεδο προσφέρει το μεγαλύτερο τμήμα εσωρούχων και loungewear Calvin Klein στην Ευρώπη, αντανακλώντας τη δύναμη του brand στην εν λόγω κατηγορία. Το κατάστημα παρέχει επίσης ένα υπερυψωμένο χώρο, ικανό να φιλοξενήσει εποχιακά βιωματικά concepts και activations για τους καταναλωτές, ενώ κατά το άνοιγμα του θα φιλοξενήσει μια limited-edition menswear and womenswear capsule συλλογή, σχεδιασμένη σε μια εξατομικευμένη χρωματική παλέτα με custom προσαρμογή λογοτύπου Calvin Klein Paris.

Αντιδράσεις εν όψει της δημόσιας εγγραφής της Shein στο βρετανικό χρηματιστήριο

Έχει δεσμευτεί σε θέματα βιωσιμότητας και ηθικής εργασίας, αναφέρει το British Retail Consortium Ο κινεζικός όμιλος fast fashion Shein δεσμεύτηκε να συμμετάσχει σε θέματα όπως η βιωσιμότητα και οι ηθικές πολιτικές εργασίας όταν της επετράπη να ενταχθεί στο British Retail Consortium (BRC), δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του βιομηχανικού οργανισμού. Η Shein επιταχύνει τις προετοιμασίες για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αλλά αντιμετωπίζει αυξανόμενες αντιδράσεις από νομοθέτες, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των εργαζομένων και retailers στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις φερόμενες εργασιακές ατασθαλίες και τη χρήση της απαλλαγής από τον φόρο εισαγωγής.

Η εταιρεία από τη μεριά της δηλώνει ότι επενδύει εκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση της διακυβέρνησης και της συμμόρφωσης σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της και ότι η δήλωσή της για τη σύγχρονη δουλεία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως απαιτείται από το νόμο. Η Shein, η οποία δεν είναι μέλος του ευρωπαϊκού εμπορικού οργανισμού EuroCommerce, εντάχθηκε στο BRC, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 200 από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές της Βρετανίας, εντός του περασμένου έτους.

(Πηγή: Reuters)

Ο Πάνος Πατρωνίδης της Funky Buddha στο Deliver Europe 2024

Η Funky Buddha συμμετείχε με τον Εμπορικό Διευθυντή της, Πάνο Πατρωνίδη, στο Deliver Europe 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ. Η κορυφαία εκδήλωση για τα logistics λιανικής και ηλεκτρονικού εμπορίου συγκέντρωσε τους ηγέτες του κλάδου για να εξερευνήσουν το μέλλον των εφοδιαστικών αλυσίδων. Η Deliver Europe 2024 προσέφερε μια δυναμική πλατφόρμα για τη Funky Buddha για να συνάψει στρατηγικές συνεργασίες, να συνδεθεί με βασικούς παράγοντες στον χώρο του λιανικού εμπορίου και των logistics, θέτοντας ενδεχομένως τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες που μπορούν να ενισχύσουν τις προσφορές υπηρεσιών.

Επίσης, να αποκτήσει γνώσεις αιχμής, καθώς η εστίαση του συνεδρίου στα logistics του ηλεκτρονικού εμπορίου παρείχε ανεκτίμητη έκθεση στις τελευταίες εξελίξεις για το last minute delivery, για την αποθήκευση και άλλους κρίσιμους τομείς. Επίσης, πρόσφερε καλύτερη κατανόηση των καταναλωτικών τάσεων. Με την παρουσία του, ο Πάνος Πατρωνίδης μπόρεσε να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών στο τοπίο του λιανεμπορίου. Αυτή η γνώση θα δώσει τη δυνατότητα στη Funky Buddha να προσαρμόσει τις λύσεις logistics της ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών της.

Karolina Markiewicz-Kuskowska, Henkel: Απαιτητικές και με έμφαση στην εικόνα τους οι ελληνίδες καταναλώτριες

Την έμφαση που δίνει η Henkel στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και στη βιωσιμότητα τόνισε, μεταξύ άλλων, η Karolina Markiewicz-Kuskowska, Πρόεδρος της Henkel για Ελλάδα & Κύπρο και Γενική Διευθύντρια για τη Henkel Consumer Brands (HCB), σε συνάντηση που είχε χθες με επιλεγμένους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η management στρατηγική που ακολουθείται είναι «Better before Bigger», τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές, κάτι που επακόλουθα θα φέρει και ανάπτυξη.

Μίλησε για την ιστορία της Henkel, για την παρουσία της στην Ελλάδα με περίπου 200 εργαζόμενους, ενώ μιλώντας για κάποια από τα brands της εταιρείας, ανέφερε πως η Schwarzkopf είναι το πιο iconic brand της στον τομέα hair care. Top brands στην κατηγορία τους είναι τα Bref, οι βαφές μαλλιών Palette και το Syoss (στο styling). Σε ευρύτερο επίπεδο, στις κατηγορίες του styling και των βαφών μαλλιών η Henkel βρίσκεται στην 1η θέση της αγοράς, και στις κατηγορίες απορρυπαντικών και περιποίησης μαλλιών είναι 3η.

Όσον αφορά στους δύο κλάδους της εταιρείας, Consumer Brands και Adhesive Technologies, αποδίδουν κατά το ήμισυ στον τζίρο της εταιρείας. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις βόρειες χώρες, στις οποίες έχει εμπειρία η νέα επικεφαλής της Henkel Hellas, το Styling και το Haircare στην Ελλάδα, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις και τις πωλήσεις των καταναλωτριών και το καλοκαίρι. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι, οι ελληνίδες φροντίζουν πολύ περισσότερο τον εαυτό τους από άλλες χώρες, και είναι απαιτητικές στην ομορφιά και το haircare. Μεγάλο κομμάτι της συζήτησης κατέλαβε η βιωσιμότητα και οι δράσεις που εφαρμόζει η Henkel Hellas, η οποία διαθέτει αρκετές μακροχρόνιες συνεργασίες στο κομμάτι αυτό, όπως η 10ετής συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS και η 5ετής με το σωματείο Eliza.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο να είναι επιτυχημένες οι τοπικές κοινότητες», δήλωσε μεταξύ άλλων, η Karolina Markiewicz-Kuskowska. Στις πιο πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία με τους Mirō για το pop-up fashion project «Weneя», μια limited edition κολεξιόν με δημιουργίες προσιτού κόστους από βιώσιμα και second-hand υλικά, ενώ σημείωσε πως το πρόγραμμα «Παίξε Καθαρά» του Dixan κατά του παιδικού εκφοβισμού καταγράφει ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα και θετικό feedback από τους συμμετέχοντες. Σε επίπεδο HR, ανέφερε πως το 41% των ηγετικών ρόλων στη Henkel Hellas καταλαμβάνεται από γυναίκες, και πρόσφατα ανακοινώθηκε παροχή 8 εβδομάδων γονεϊκής άδειας και στους άνδρες εργαζόμενους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και η Giusi Viani, Head of Corporate Communication, cluster south, Henkel.

 

Ο οίκος Bobbi Brown λανσάρει τη νέα συλλογή Water Glow Extra Lip

To Extra Plump Lip Serum επιστρέφει με 10 νέα αποχρώσεις που αναδεικνύουν όλες τις αποχρώσεις χειλιών. Με ένα απλό πέρασμα προσφέρει Maximized χείλη και ενυδάτωση που διαρκεί έως και 24 ώρες. Επίσης, μπορεί να φορεθεί πάνω από το Extra Lip Tint για έναν extra παιχνιδιάρικο συνδυασμό.

Η Zara Home+ σε νέα συνεργασία με τον Vincent Van Duysen

Η Zara Home+ σε συνεργασία με τον Vincent Van Duysen παρουσιάζει τη συλλογή 03. Η νέα συλλογή συνδυάζει στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για να εμπλουτίσουν την προηγούμενη συλλογή, με κομμάτια που αναβαθμίζουν την αισθητική αξία με κάθε λεπτομέρεια. Η Zara Home, γνωστή για τα προσιτά και σχολαστικά κατασκευασμένα έπιπλα και αξεσουάρ της, ξεκίνησε αυτό το δημιουργικό ταξίδι με τον Van Duysen το 2022.

Εμπνευσμένη από το κοινό πάθος για τη σχεδιαστική φινέτσα, η συνεργασία εμβαθύνει στα αρχεία του Βέλγου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή. Εδώ, ο Van Duysen επαναφέρει τα πιο εμβληματικά κομμάτια και στυλ του, εμπλουτίζοντάς τα με μια νέα προοπτική, παραμένοντας πιστός στο σχεδιαστικό ήθος και το DNA του. Οι γραμμές που χαρακτηρίζουν αυτή την τρίτη κυκλοφορία αναδεικνύουν μια δυναμική αλληλεπίδραση που εναλλάσσεται μεταξύ αποφασιστικότητας και του αισθησιασμού. Η σειρά συνεχίζει να εμπνέεται από τις δύο πρώτες, εστιάζοντας σε αντικείμενα που κυμαίνονται από ξύλο μέχρι αξεσουάρ από συμπαγή μπρούντζο. Η συλλογή διατίθεται από σήμερα στο zarahome.com και σε επιλεγμένα καταστήματα.

H P&G και τα brands της στηρίζουν τον Παραολυμπιονίκη Νίκο Παπαγγελή

Η Procter & Gamble ως Παγκόσμιος Χορηγός Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, θα είναι παρούσα, με προϊόντα οικιακής και προσωπικής φροντίδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024. Η συνολική της παρουσία θα συνδυαστεί με επικοινωνία εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προϊοντικές ενέργειες εντός καταστημάτων, χορηγίες αθλητών και δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες για τους αθλητές στο Χωριό των Αθλητών κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι, 2024.

Ο Παραολυμπιονίκης ποδηλάτης, Νίκος Παπαγγελής, θα είναι ο πρεσβευτής της καμπάνιας στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρισι 2024. Η συνεργασία αυτή έχει στόχο να αναδείξει πώς μπορεί κανείς να δίνει τον καλύτερό του εαυτό κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, η P&G αγκαλιάζει τη διοργάνωση με την καμπάνια «Κάθε Μέρα Πρωταθλητής» μέσα από το πρίσμα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τα κορυφαία προϊόντα της, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια νοικοκυριά κάθε μέρα. Η P&G θα παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες, σε περισσότερους από 22.000 αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων αλλά και τις ομάδες τους, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα βρίσκεται το Village Nursery των Pampers, το Beauty & Grooming από το Pantene, Head & Shoulders, Gillette και Braun, η οδοντιατρική κλινική με την Oral-Β, όπως επίσης και χώροι πλυντηρίων ρούχων από το Ariel. Τα προϊόντα της P&G στηρίζουν περισσότερους από 100 αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και πραγματοποιούν καμπάνιες επικοινωνίας και ενέργειες εντός και εκτός καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, στηρίζει την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή & την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, ως Επίσημος Υποστηρικτής. Τέλος, εμπνευσμένα από τις υψηλότερες επιδόσεις των καλύτερων αθλητών στον κόσμο, τα προϊόντα οικιακής και προσωπικής φροντίδας της P&G λανσάρουν καμπάνιες επικοινωνίας εμπνευσμένες από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Νέα καλοκαιρινή συλλογή από την Diptyque

H Diptyque αποκαλύπτει την ουσία ενός ηδονιστικού μεσογειακού καλοκαιριού σε μια αποκλειστική συλλογή με νέα και απολύτως απαραίτητα αντικείμενα σε limited edition εκδόσεις. Αυτό το καλοκαίρι, η Diptyque γιορτάζει το δημιουργικό της όραμα σε συνεργασία με τον Γάλλο καλλιτέχνη Alexandre Benjamin Navet, του οποίου οι λαμπερές, ζωηρές πινελιές δίνουν πνοή στη συλλογή, ενώ συνθέτουν μια σύγχρονη, γλαφυρή ποίηση της μεσογειακής ακτής. Τα παστέλ σχέδιά του είναι σχολαστικά εκτελεσμένα και ολόκληρη η σειρά διακοσμείται με αυτές τις αποχρώσεις.

Η Diptyque, επίσης, λανσάρει τo πρώτo της καλοκαιρινό βαλιτσάκι- ένα πολύτιμο αξεσουάρ για ταξίδια κάτω από τον ήλιο. Στην καρδιά της σειράς βρίσκεται ξανά το Ilio, ένα καλοκαιρινό όραμα που υμνεί τη φύση της Μεσογείου μέσα από το φραγκόσυκο-νσε eau de toilette και hair mist. Ακόμα, το Ilio εμφανίζεται για πρώτη φορά ως ένα αναζωογονητικό face and body mist. Η συλλογή ολοκληρώνεται με το body spray, που συνδυάζει ντελικάτες νότες από γεράνι με μια πικάντικη νύξη λεμονόχορτου. Κορωνίδα της σειράς είναι τα κεριά Citronnelle (Lemongrass), διαθέσιμα σε δύο μορφές: την κλασική και την extra large εκδοχή με πέντε φυτίλια που καίνε αρμονικά. Επίσης, προσφέρεται και ένα σετ από τρία μικρά κεριά – το Citronnelle (Lemongrass) μαζί με το Cypres (Cypress) και το Figuier (Fig Tree).