Η Burberry ετοιμάζεται να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Ο βρετανικός οίκος μόδας Burberry Group Plc αναμένεται να καταργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απότομη πτώση της χρηματιστηριακής του αξίας, αναφέρει η Telegraph. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης Zoom στα τέλη Ιουνίου, με τους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται ότι αντιμετωπίζουν την απόλυση ή ότι πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τους ρόλους τους, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Burberry φέρεται να έχει ξεκινήσει μια διαβούλευση 45 ημερών, σηματοδοτώντας ότι εκατοντάδες θέσεις θα μπορούσαν να περικοπούν. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι συντονίζουν τους διακανονισμούς για τις απολύσεις με μια επιλεγμένη ομάδα εργαζομένων και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να κινδυνεύσουν έως και 400 θέσεις εργασίας.

Η Burberry απασχολούσε κατά μέσο όρο 9.169 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023-24, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή της.
Οι αναφερόμενες περικοπές θα ακολουθήσουν τις 500 θέσεις εργασίας που περικόπηκαν το 2020, όταν η εμβληματική εταιρεία προσπάθησε να εξοικονομήσει 55 εκατ. λίρες (70,5 εκατ. δολάρια) εν μέσω πιέσεων από την πανδημία.

(Πηγή: Fashion Network)

 

Αλλαγή σκυτάλης στον οίκο Mulberry

Ο οίκος Mulberry προκάλεσε έκπληξη την Τρίτη με την είδηση ότι ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος Thierry Andretta αποχωρεί με άμεση ισχύ και ότι ορίστηκε αντικαταστάτης του, o Andrea Baldo. Ο Andretta εντάχθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2015. Ο Baldo με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην ηγεσία εμπορικών σημάτων στον κλάδο της μόδας και ήταν πιο πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Ganni από το 2018 έως φέτος.

Μάλιστα, «οδήγησε τη διεθνή ανάπτυξη της επιχείρησης μέσω της εστίασης στην ανάπτυξη του δικτύου λιανικής πώλησης, την καινοτομία προϊόντων και την όξυνση της ταυτότητας της μάρκας για την αύξηση της δέσμευσης των πελατών», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Προηγούμενα, εργάστηκε στην Coccinelle την περίοδο 2016-2018 και στον όμιλο Marni από το 2013-2016, όπου «επαναπροσδιόρισε τις στρατηγικές προτεραιότητες για τις επιχειρήσεις, οδηγώντας τελικά σε βελτιωμένες επιδόσεις πωλήσεων και κερδοφορίας».

Τέλος, κατείχε επίσης ηγετικές θέσεις στην Diesel για πάνω από 10 χρόνια, μεταξύ των οποίων και ως COO της λειτουργίας της στις ΗΠΑ. Ενώ ο Andretta αποχωρεί άμεσα, ο αντικαταστάτης του δεν θα ενταχθεί στην εταιρεία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στην τελευταία της εμπορική ενημέρωση τον Μάιο, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι το έτος έως το τέλος Μαρτίου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4%, ή 2,7% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ τα μικτά περιθώρια κέρδους διατηρήθηκαν περίπου στο επίπεδο που αναφέρθηκαν για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3%, με τις διεθνείς λιανικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7,2% και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 3,2%.

(Πηγή: Fashion Network)

Gen Alpha: «Συλλεκτικό» και sharable skincare ζητούν από τις μάρκες

Με έντονη κριτική ματιά όσον αφορά στον σχεδιασμό των προϊόντων και μια επιθυμία να συλλέγουν και να μοιράζονται, οι tweens που έχουν εμμονή με την περιποίηση της επιδερμίδας, προκαλούν τις μάρκες ομορφιάς να συμβαδίσουν με τις επιθυμίες τους και να παραμείνουν φρέσκες και σχετικές. Με μία εκλεπτυσμένη ματιά για την αισθητική και ένα πάθος για προϊόντα που αξίζουν να βρίσκονται στο ράφι, η εμμονή της Gen Alpha με την περιποίηση του δέρματος δεν έχει να κάνει με το τι υπάρχει μέσα στο μπουκάλι -ούτε με τα συστατικά ή την αποτελεσματικότητα- αλλά με το πόσο συλλεκτικό, scroll-stopping και sharable είναι το προϊόν. Αυτό έρχεται φυσικά σε αντίθεση με τον τρόπο που οι μεγαλύτερες γενιές επιλέγουν τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας τους, οι Alpha κάνουν στην πραγματικότητα αυτό που έκαναν πάντα οι μικροί.

Από τις κάρτες Pokemon μέχρι τα plushies, τις φιγούρες Lego μέχρι τις κούκλες L.O.L., τα παιδιά έχουν μια έμφυτη επιθυμία να συλλέγουν. Το διαφορετικό για αυτή τη γενιά είναι ότι βρίσκονται στο διαδίκτυο από τότε που γεννήθηκαν, και ένας κόσμος χωρίς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους influencers δεν υπήρξε ποτέ γι’ αυτούς. Η γενιά Alpha έχει εκτεθεί σε όλα τα είδη προϊόντων, που παρουσιάζονται με όλους τους τρόπους, και το αποτέλεσμα είναι μια «παιχνιδοποιημένη», συλλεκτική εμπειρία ομορφιάς που ξεκινά με τη συγκίνηση της απόκτησης και έπεται το μοίρασμα και η αίσθηση της σύνδεσης.

(Πηγή: Cosmetics Business)

Καλοκαιρινές δράσεις για όλη την οικογένεια από το Mare West

To Mare West από τις 12 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Μεταξύ άλλων, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση «Η Άριελ η μικρή γοργόνα» και το Σάββατο 27 Ιουλίου, η παράσταση «Ο Ποντικομαγειρούλης». Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, επίσης, προσκαλεί τα παιδιά να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξερευνήσουν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα στα δημιουργικά εργαστήρια του Mare West.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις ημερομηνίες 13/7 19/07, 26/07 και 03/08, από τις 19:00 έως τις 21:00 με καλοκαιρινές κατασκευές εμπνευσμένες από τον βυθό της θάλασσας, τα φρούτα του καλοκαιριού και τις παγωτένιες δημιουργίες. Τέλος, το Σάββατο 20 Ιουλίου και την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 21:00, θα προβληθούν οι ταινίες κινουμένων σχεδίων, το Wish (Disney) και το Onward (Pixar) αντίστοιχα.

 

H Kois Optics συνεργάζεται με τον ιταλό σχεδιαστή Gian Paolo Venier

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, το Αρχοντικό Κοής υποδέχτηκε δημοσιογράφους, εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου και επιχειρηματίες παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή γυαλιών Kois Optics εμπνευσμένων από τα χρώματα της οροφογραφίας που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τον Ιταλό σχεδιαστή Gian Paolo Venier. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Σταύρος Κοής δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάσαμε τη νέα μας συλλογή, η οποία έλαβε χώρα στο αρχοντικό μας, Kois Mansion, γνωστό για την οροφογραφία με τους Θεούς του Ολύμπου. Αυτή η βραδιά δεν ήταν απλώς μια παρουσίαση μόδας, αλλά μια γιορτή της δημιουργικότητας και της συνεργασίας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των πρεσβευτών της σειράς αντικειμένων «orophografia», της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Μαρίας Μπεκατώρου και του δις πρωταθλητή και ρέκορντμαν της Ευρωλίγκα, με καταγωγή από τη Σύρο Γιώργου Πρίντεζη. Τον κόσμο στο αρχοντικό υποδέχτηκε με τις μουσικές του ο Μουσικός Όμιλου Σύρου, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεζέδες από τις παλιές οικογενειακές συνταγές της Μυρσίνης Κοή, τις οποίες μαγείρευαν αυτούσια νοικοκυρές από τη Μικρά Ασία. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο, στο διάστημα 28 με 30 Ιουνίου τα Kois Optics υποστήριξαν ως Τοπικός Συνεργάτης το μεγαλύτερο FIBA 3X3 τουρνουά μπάσκετ της χώρας, το Stoiximan AegeanBall Festival 2024 που πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά, φιλοξενώντας χιλιάδες επισκέπτες στη Σύρο.

 

Τα 30 της χρόνια γιόρτασε η Fabrica του ομίλου Benetton

Τα 30α του γενέθλια γιορτάζει η Fabrica, το κέντρο έρευνας του Ομίλου Benetton. Η Fabrica ιδρύθηκε το 1994 και είναι ένα κέντρο έρευνας επικοινωνίας που βρίσκεται έξω από το Τρεβίζο και στεγάζεται σε μια βίλα του 17ου αιώνα, η οποία ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando. Με μια προσέγγιση που εμπνέεται από την αναγέννηση, την εκμάθηση μέσω της πράξης, η Fabrica προσφέρει δωρεάν εξάμηνη διαμονή σε δημιουργικά ταλέντα κάτω των 25 ετών από όλο τον κόσμο. Κάθε εξάμηνο, η ερευνητική διαδρομή επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Η Fabrica διοργανώνει επίσης ένα πρόγραμμα εργαστηρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών εμπειριών όπου οι κόσμοι της τέχνης, του πολιτισμού και της έρευνας συναντιούνται για να αναπτύξουν νέες ιδέες. Την ημέρα του εορτασμού το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά από συνέδρια για το σχέδιο, την τέχνη, το φαγητό και το κρασί καθώς και τις μελλοντικές δημιουργικές πρακτικές που διοργανώθηκαν από καλλιτέχνες όπως ο σχεδιαστής Jaime Hayon και οι φωτογράφοι Pieter Hugo και Laia Abril, καθώς και παραστάσεις, συναυλίες και DJ sets, από τη μουσικό Joy Frempong και τον καλλιτέχνη Nico Vascellari, οι οποίοι γιόρτασαν τη δημιουργική ενέργεια της Fabrica. Κατά τη διάρκεια 30 ετών, η Fabrica έχει εκπαιδεύσει σχεδόν 800 Fabricanti – σχεδιαστές, ερευνητές, φωτογράφους, δημιουργούς βίντεο, σκηνοθέτες, μουσικούς, συγγραφείς και δημοσιογράφους – από 72 χώρες.

O οίκος Jo Malone London συνεργάζεται με τον Paddington

Ο Βρετανικός οίκος αρωμάτων Jo Malone London ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Paddington, το μικρό αρκουδάκι με τη μεγάλη καρδιά, με μια φιγούρα απόλυτα συνυφασμένη με την έννοια της γενναιοδωρίας και της καλοσύνης. Το αγαπημένο αρκουδάκι γίνεται η πηγή έμπνευσης μίας limited edition συλλογής με την υπογραφή του Βρετανικού οίκου, καθώς αποτελεί την επιτομή της ευγένειας και της ανιδιοτελούς προσφοράς, «just because».

Στην καρδιά της αρωματικής σειράς με το όνομα Orange Marmalade, βρίσκεται ένα άρωμα αφιερωμένο στο αγαπημένο φαγητό του Paddington, τα σάντουιτς μαρμελάδας που συνηθίζει να κρύβει κάτω από το κόκκινο καπέλο του. Μια εκλεπτυσμένη προσέγγιση στην παραδοσιακή Βρετανική μαρμελάδα, το Orange Marmalade συνδυάζει ζεστές ξυλώδεις νότες με το ξύσμα πορτοκαλιού. Η νέα δημιουργία θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Jo Malone London Γλυφάδα και στα Αttica Department Stores από τις 15 Ιουλίου.

Η Unilever, Creative Marketer of the Year στα Cannes Lions

Η Unilever έλαβε την κορυφαία διάκριση ως Creative Marketer of the Year στα Cannes Lions 2024, κατακτώντας συνολικά 35 βραβεία. Οι καμπάνιες για τα brands της Unilever επιβραβεύτηκαν για τις πρωτότυπες ιδέες τους και την προσήλωσή τους στο σκοπό να κινητοποιούν και να ευαισθητοποιούν το κοινό, σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Μεταξύ αυτών, το Magnum διακρίθηκε ανάμεσα σε 2053 συμμετοχές με το Grand Prix Lion στην κατηγορία Outdoor Lions, για την εντυπωσιακή καμπάνια «Find your summer», ενώ το Dove απέσπασε το βραβείο Gold Lion για την καμπάνια «Code my Crown» στην κατηγορία Creative Strategy. Η συγκεκριμένη καμπάνια σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την αξία της συμπερίληψης στα βιντεοπαιχνίδια και τα ψηφιακά μέσα. Επίσης, το Lux, βραβεύτηκε για μια πρωτότυπη καμπάνια κατά του σεξισμού, για τις ανάγκες της οποίας συνεργάστηκε τη μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα της Ινδίας MX Player. Βραβεία Lions απονεμήθηκαν, επίσης, σε καμπάνιες από τα brands Hellmann’s, Axe, Rexona, Sunsilk, Vaseline, Lux κ.ά. Ο φετινός απολογισμός αντιπροσωπεύει αύξηση 25% από έτος σε έτος, με την εταιρεία να διακρίνεται με 2 Grand Prix, 5 Gold Lions, 9 Silver Lions, 19 Bronze, καθώς και 65 καμπάνιες να έχουν αναδειχθεί φιναλίστ.