Νέα συλλογή γυαλιών ηλίου από την Polaroid

H Polaroid παρουσιάζει τη νέα της συλλογή γυαλιών ηλίου για το καλοκαίρι. Η συλλογή «Cool» παρουσιάζει στιλάτα και μοντέρνα γυαλιά ηλίου και οράσεως για άνδρες και γυναίκες, από οικολογικό πολυκαρβονικό υλικό ή ελαφρύ ανοξείδωτο ατσάλι ή μέταλλο. Τα μοντέλα φωτίζονται από παιχνιδιάρικες μονοχρωμίες, ματ υφές ή γαλακτερές αποχρώσεις στο σκελετό και ντεγκραντέ ή καθρεπτέ πολωτικούς φακούς. Το αποτέλεσμα συμπληρώνει η χαρακτηριστική λεπτομέρεια Rainbow της Polaroid, χαρίζοντας μια απροσδόκητη πινελιά στα ακροβραχιόνια.

Η συλλογή «Active Sport» προτείνει καινούργια, χρωματιστά, unisex μοντέλα, τα οποία διακρίνονται για την απόλυτη άνεση που προσφέρει το πολυκαρβονικό υλικό και το καουτσούκ. Τα γυαλιά της συλλογής συμπληρώνουν ιδανικά κάθε athleisure εμφάνιση, χαρίζοντας κορυφαία ποιότητα όρασης, χάρη στους πολωτικούς και ultrapolar φακούς που είναι ιδανικοί για άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Η συλλογή διατίθεται από τη Safilo Group.

To Avenue μετατρέπεται σε γκαλερί τέχνης

Μετά 17 χρόνια λειτουργίας, το Avenue πραγματοποιεί προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης. Με στόχο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αλλά και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο έλξης για το κοινό, επέλεξε να ομορφύνει τις σκαλωσιές, που τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία του και να τις μετατρέψει σε μια πολύχρωμη, ιδιαίτερη γκαλερί, με έργα που δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ ως τώρα στην Ελλάδα- τα Handimals του Guido Daniele. Ο Guido Daniele έχει διαγράψει μια μακρά πορεία στον χώρο της τέχνης, ασχολούμενος με τη ρεαλιστική ζωγραφική πάνω σε διαφόρων ειδών «καμβάδες» εκτός από τον παραδοσιακό.

Από το 2000 δημιούργησε την παγκοσμίου φήμης συλλογή «Handimals», η οποία περιλαμβάνει φιγούρες ζώων ζωγραφισμένες πάνω σε χέρια, με εξαιρετικά λεπτομερή και ρεαλιστικό τρόπο. Αυτές οι φιγούρες εξωτικών ζώων και πτηνών, που έχει φιλοτεχνήσει ως τώρα, φιλοξενούνται στην Κεντρική Πλατεία του Avenue, σε εντυπωσιακού μεγέθους εκτυπώσεις. Παράλληλα, ο ίδιος ο καλλιτέχνης Guido Daniele, θα επισκεφθεί τη χώρα μας και το Avenue στις 29 Σεπτεμβρίου για να μας δείξει «ζωντανά» την τέχνη του μεταμορφώνοντας το χέρι της Κατερίνας Ζαρίφη και ενός τυχερού επισκέπτη του Avenue, σε εξωτικό ζώο ή πτηνό. Τον Guido Daniele θα πλαισιώσουν παιδικές δραστηριότητες.

Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες μόδα online;

Η δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή, τα εμφανή στοιχεία επικοινωνίας και η υπηρεσία παρακολούθησης της παραγγελίας αποτελούν βασικούς παράγοντες που ωθούν τους Έλληνες να αγοράσουν από ένα e-shop, σύμφωνα με τη νέα έρευνα μόδας Fashion (Re)search του Glami. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μισοί Έλληνες e-shoppers εμπιστεύονται τις κριτικές που εντοπίζουν online προκειμένου να προβούν σε αγορά, πρώτη φορά, από ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν ενώ η μεγαλύτερη «ανασφάλεια» για το 52% είναι η διαφύλαξη των προσωπικών τους στοιχείων κατά τη συναλλαγή.

Βασικά κριτήρια των Ελλήνων για να προβούν σε ηλεκτρονικές αγορές μόδας
Ενδιαφέρον αλλά και αναμενόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί το top 5 των λόγων που θεωρούν βασικούς παράγοντες για να προβούν σε αγορά από ένα fashion e-shop οι Έλληνες συμμετέχοντες στην έρευνα. Συγκεκριμένα, το 50% εμπιστεύεται τις κριτικές που βρίσκει online, το 40% εκτιμά τη δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή και το 34% προτιμά e-shops τα οποία διαθέτουν στοιχεία επικοινωνίας, customer support, πληροφορίες σχετικά με τις αποστολές και τις επιστροφές καθώς και δυνατότητα παρακολούθησης της παραγγελίας. Στην ίδια θέση συναντούμε και την ύπαρξη φυσικού καταστήματος ενώ το 24% νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν αναγράφονται στο e-shop τα νομικά στοιχεία και η διεύθυνση της εταιρείας. Πιο χαμηλά στην κατάταξη – με ποσοστό 14% – εμφανίζεται η παρουσία του εκάστοτε e-shop στα Social Media.

Πώς «λειτουργούν» οι Έλληνες καταναλωτές όταν ψωνίζουν πρώτη φορά
Θετική είναι η στάση των Ελλήνων καταναλωτών απέναντι στα e-shops μόδας ακόμη κι αν πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο δεν έχουν κάνει κάποια αγορά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 46% απάντησε πως αγοράζει από καινούρια e-shops αφού πρώτα κάνει μία έρευνα για το αν μπορεί να τα εμπιστευθεί ενώ το 27% επιλέγει μόνο δημοφιλή e-shops ή ηλεκτρονικά καταστήματα που τους έχει προτείνει κάποιος που εμπιστεύονται. Για το 25%, σημαντικός παράγοντας για να αγοράσει πρώτη φορά από ένα e-shop είναι το να θεωρεί ελκυστικό το προϊόν που το ενδιαφέρει ή την τιμή του. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, αν έπρεπε να αγοράσουν ένα προϊόν μόδας στην τιμή των 40 ευρώ από ένα e-shop που εμπιστεύονται ή το ίδιο προϊόν στην τιμή των 35 ευρώ από ένα e-shop που δεν έχουν αγοράσει ξανά – δεδομένου ότι και τα δύο προσφέρουν δωρεάν μεταφορικά και επιστροφές – το 41% των Ελλήνων συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι θα επέλεγε το e-shop που γνωρίζει και εμπιστεύεται, το 47% θα διάλεγε το καινούριο ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ ένα ποσοστό 12% δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.

Πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι Έλληνες όταν αγοράζουν online;
Καθόλου, σύμφωνα με την έρευνα Fashion (Re)search. Μόνο 7% των Ελλήνων αισθάνονται ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή όταν πραγματοποιούν αγορές μόδας διαδικτυακά. Οι λόγοι που προκαλούν ανασφάλεια στους Έλληνες e-shoppers ποικίλλουν – με πρώτη την ανησυχία για τη διαφύλαξη των τραπεζικών τους στοιχείων (52%) ενώ ακολουθούν η ποιότητα των προϊόντων (49%), η έλλειψη στοιχείων επικοινωνίας και υποστήριξης πελατών (44%), το να μην υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων (35%), η μη παράδοση της παραγγελίας (28%) και η περίπλοκη διαδικασία επιστροφών που συχνά περιλαμβάνει κρυφές χρεώσεις (28%).

Τι θα τους απέτρεπε να κάνουν μία πρώτη αγορά από ένα νέο κατάστημα;
Mία βασική ανησυχία για το 49% είναι οι τιμές που είναι πολύ χαμηλές ώστε να είναι αληθινές και η απουσία των στοιχείων επικοινωνίας της εταιρείας. Το 38% προβληματίζεται όταν παρατηρεί τυπογραφικά λάθη στο περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος ή όταν δεν εντοπίζει κριτικές στο διαδίκτυο (35%). Ορισμένες ακόμη ανησυχίες είναι το να ζητούνται τα προσωπικά τους στοιχεία πριν προβούν σε αγορά (32%), να μην υπάρχει διαδικασία ταυτοποίησης των συναλλαγών (29%), να τους φαίνεται περίεργο το domain ή η ονομασία του e-shop (28%), να διαθέτει αναχρονισμένο σχεδιασμό και φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας (19%) ή να μην είναι ενεργό στα social media (17%).

Τι συμβαίνει με τα ultra fast-fashion shops;
Με τη μεγαλύτερη μερίδα (90%) των ελλήνων e-shoppers να είναι πλέον εξοικειωμένοι με τα λεγόμενα «ultra fast-fashion» e-shops, τις νέες πλατφόρμες που εμφανίζονται προσφέροντας μία ευρεία γκάμα προϊόντων σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, ξεπερνώντας το φράγμα του fast-fashion, δεν είναι παράξενο που το 63% απάντησε πως έχει ήδη προβεί σε αγορές από τέτοιου είδους καταστήματα. Το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο ποσοστό (22%) δεν έχει κάνει κάποια αγορά αλλά είναι «ανοιχτό» στο ενδεχόμενο ενώ το 15% δεν σκοπεύει να τα επισκεφθεί.

Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να τα αποφεύγουν;
Βασικότερη ανησυχία είναι η χαμηλή ποιότητα των προϊόντων (50%), ο φόβος για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων (34%), το γεγονός πως έχουν διαβάσει για τις κακές εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων (25%) αλλά και η πραγματικά τεράστια γκάμα προσφερόμενων προϊόντων που πολύ συχνά δρα ανασταλτικά όταν πρέπει να επιλέξουν (23%). Υπάρχουν όμως και στοιχεία που αξιολογούν θετικά, όπως η τακτική τους να προσελκύουν καταναλωτές μέσα από «παιχνίδια» και συλλογή πόντων, μία πολιτική που ελκύει το 45% των ερωτηθέντων. Ακόμη, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το 48% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε πως αισθάνεται την ίδια ανασφάλεια όταν πραγματοποιεί αγορές από ultra fast-fashion e-shops, όπως όταν αγοράζει προϊόντα μόδας από «παραδοσιακά» ηλεκτρονικά καταστήματα που γνωρίζει και ενδεχομένως εμπιστεύεται. *H διαδικτυακή έρευνα μόδας Fashion (Re)search για την Άνοιξη 2024 πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2024, σε 8 ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα έλαβαν μέρος συνολικά 3,672 συμμετέχοντες.

Μαρία Καβογιάννη και Εβελίνα Παπούλια στη νέα digital καμπάνια Neovadiol

Η Μαρία Καβογιάννη και η Εβελίνα Παπούλια συναντιούνται μπροστά από την κάμερα, με αφορμή τη νέα digital καμπάνια της Vichy, η οποία βρίσκεται «στον αέρα» για τη σειρά Neovadiol. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Vichy ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Μαρία Καβογιάννη, ενώ από φέτος προστίθεται στη δυναμική παρέα και η Εβελίνα Παπούλια, που αποτελεί το νέο πρόσωπο της καμπάνιας. Στόχος της νέας καμπάνιας είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να ενδυναμώσει τις γυναίκες, παροτρύνοντάς τες να νιώσουν άνετα με την επιδερμίδα τους και να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία με αυτοπεποίθηση χωρίς στερεότυπα και δισταγμούς.

«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για αυτή την συνεργασία. Οι δύο αυτές μοναδικές γυναίκες αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς και για πολλούς άλλους. Είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα καταφέρουμε να δώσουμε στο κοινό την απαραίτητη ενημέρωση για την αποτελεσματική φροντίδα της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης φάσης της ζωής μιας γυναίκας και να μοιραστούμε μαζί τους αυτό το ταξίδι προς την αυτοπεποίθηση και την ομορφιά», σημείωσε η Ελένη Λεκκού, Brand Manager της Vichy. Τη νέα καμπάνια της Vichy για τη Neovadiol υπογράφει η Solid Havas, ενώ την παραγωγή των ταινιών έχουν επιμεληθεί η Blackwrap productions και ο Γιάννης Κωσταβάρας.

Η Μαρία Δελαγραμμάτικα των Sephora, Διευθύντρια Πωλήσεων της Χρονιάς

Με την παρουσία 600 στελεχών από κορυφαίες εταιρείες και μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο Anassa City Events, η τελετή απονομής των Sales Excellence Awards. Ο θεσμός που εδώ και 12 χρόνια αναδεικνύει κορυφαίες πρακτικές πωλήσεων από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και την Boussias Events. Τους νικητές ανέδειξε η επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από 44 εκπροσώπους από το χώρο των πωλήσεων, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και εκπροσώπους φορέων και οργανισμών. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN, και Πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ.

Στην οργανωτική επιτροπή των βραβείων συμμετείχαν η διευθύντρια του ΙΠΕ, Αντιγόνη Μαυρογονάτου και τα μέλη ΔΣ ΙΠΕ, Θανάσης Μπέης και Γιώργος Παστίδης. Από τον χώρο των καλλυντικών και της προσωπικής περιποίησης, Διευθυντής/ Διευθύντρια Πωλήσεων της Χρονιάς αναδείχτηκε η Μαρία Δελαγραμμάτικα, Sales and Operations Director, Sephora, ενώ Διευθυντής / Διευθύντρια Τμήματος Πωλήσεων της Χρονιάς αναδείχτηκαν οι Πολίνα Στρατή, Digital Commerce Lead East Europe & Digital Marketing Lead South East & Central Europe, Ελαϊς- Unilever Hellas για τον χώρο των Ψηφιακών μέσων και του ηλεκτρονικού εμπορίου και Παναγιώτης Πέτρου, Director, Σαράντης Α.Β.Ε.Ε | IMBD για τον χώρο των Εξαγωγών. Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Με Platinum διακρίθηκε η L’Oreal Hellas – Consumer Products Division με την υποψηφιότητα «Garnier Micelaire Pride – Remove your Make up not your Pride». Tέλος, στη φετινή διοργάνωση απονεμήθηκε, για πρώτη χρονιά, ο τίτλος Sales Company of the Year με την πρώτη θέση να κατακτά στην κατηγορία Innovation η Γρ. Σαράντης Α.Β.Ε.Ε.