Augustinus Bader: Νέο pop-up κατάστημα στο Παρίσι

Ο οίκος Augustinus Bader ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον καλλιτέχνη Harry Nuriev για τη δημιουργία ενός pop-up καταστήματος στο Παρίσι. To pop-up κατάστημα θα ενταχθεί εντός της Augustinus Bader boutique στο Παρίσι από τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα παραμείνει ανοιχτό έως τον Ιανουάριο του 2025. Ο Nuriev επαναπροσδιόρισε το χώρο, αντλώντας έμπνευση από την υψηλή τεχνολογία του μέλλοντος σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική και τη συμμετρία των παραδοσιακών δομημένων κήπων του Palais Royal, για αποδώσει μια καινοτόμο και καθηλωτική εμπειρία πώλησης.

Από την ίδρυσή του, ο Augustinus Bader έχει εδραιωθεί ως πρωτοπόρος στο χώρο, μέσω της συνεργασίας του με προσωπικότητες που μοιράζονται το ίδιο όραμα στον κλάδο της ομορφιάς, της τέχνης, του lifestyle και του πολιτισμού, με έναν ιδιαίτερα οργανικό τρόπο που εξυμνεί την επιρροή του brand σε πολλές διαφορετικές κοινότητες. Ήταν αυτό το όραμα που ένωσε τον Augustinus Bader και τον Nuriev. Με έδρα το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ο Nuriev είναι ο ιδρυτής του Crosby Studios, ενός γραφείου αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού εσωτερικών χώρων, οι δημιουργικές πρακτικές του οποίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καθηλωτικών εμπειριών και εγκαταστάσεων, καθιστώντας τον ιδανικό συνεργάτη για την πρώτη συνέργεια του Augustinus Bader στα πλαίσια της λιανικής πώλησης.

Ο David Beckham επενδύει στην εταιρεία ευεξίας Prenetics

Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του David Beckham επεκτείνεται με την είδηση ότι ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου επένδυσε στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία επιστημών υγείας Prenetics. Συγκεκριμένα, έχει γίνει «στρατηγικός επενδυτής» στην αμερικανική επιχείρηση και μαζί θα δημιουργήσουν ένα νέο brand υγείας και ευεξίας, το IM8, το οποίο θα εστιάζει σε προϊόντα υγείας αιχμής για τους καταναλωτές, με λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κίνηση για τον Beckham, ο οποίος είναι πιο γνωστός μέχρι στιγμής για τις διαφημίσεις εμπορικών σημάτων όπως η Adidas, η Tudor και το ουίσκι Haig, καθώς και για τα δικά του επώνυμα προϊόντα, όπως γυαλιά σε συνεργασία με τη Safilo και προϊόντα ομορφιάς σε συνεργασίες με την Coty και τη L’Oréal. Ο Beckham δήλωσε για τη νέα συμφωνία: «Καθόλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας μου, είχα την τύχη να έχω πρόσβαση στους καλύτερους επαγγελματίες υγείας, ειδικούς σε θέματα διατροφής και προπονητές γυμναστικής. Η καθοδήγησή τους υπήρξε καθοριστική για την υγεία και την ευεξία μου. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την Prenetics -μια εταιρεία που είναι αφοσιωμένη στις καινοτόμες, παγκόσμιες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας- ως συνιδρυτικός εταίρος και πρεσβευτής της IM8».

(Πηγή: Fashion Network)

Η Inditex «θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται» τις μελλοντικές ευκαιρίες

Η Inditex παραμένει σταθερή στη φιλοδοξία της να διερευνήσει ευκαιρίες σε όλες τις αγορές, τις εμπορικές μορφές και τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, οραματιζόμενη ένα μέλλον μετασχηματισμού, παραμένοντας παράλληλα πιστή στην κληρονομιά του. Η ηγεσία της Inditex μετέφερε αυτό το μήνυμα στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για μείωση της θητείας των μελών του διοικητικού συμβουλίου σε δύο χρόνια.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Πρόεδρος της Inditex, Marta Ortega, αναφέρθηκε στο 2023 ως έτος κατά το οποίο η «ικανότητα να ξεπερνάμε τις προκλήσεις» είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των σημαντικών εμποδίων που αντιμετωπίζει η επιχείρηση. Η Inditex είναι μια «νεανική εταιρεία» που «διατηρεί μια τοπική προοπτική, ενώ παρατηρεί ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η Ortega. «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες σε όλες τις αγορές μας, σε όλες τις εμπορικές μας μορφές και σε όλα τα καταστήματά μας, τόσο σε φυσικό όσο και σε ηλεκτρονικό επίπεδο.

Γι’ αυτό επιμένουμε σε σχέδια που αποσκοπούν στην τόνωση των βασικών τομέων του επιχειρηματικού μας μοντέλου, επιδιώκοντας πάντα τη δημιουργική και υψηλής ποιότητας μόδα», δήλωσε από τη μεριά του ο Διευθύνων Σύμβουλος, Óscar García Maceiras ο García Maceiras. Η πρωταρχική εστίαση παραμένει στη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Για τον σκοπό αυτόν, ο όμιλος θα ανοίξει σύντομα νέα καταστήματα-ναυαρχίδες σε εμβληματικά σημεία, όπως το πρώτο κατάστημα Massimo Dutti στις ΗΠΑ στο Μαϊάμι και το ντεμπούτο της Bershka στην Ινδία, συγκεκριμένα στη Βομβάη. Για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας, την επίτευξη αποδοτικότητας και την αύξηση της διαφοροποίησης, η Inditex σχεδιάζει μια επένδυση ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ το 2024.

(Πηγή: Fashion Network)

Η Superdry εισέρχεται σε νέα εποχή

Σε μία νέα εποχή εισέρχεται η Superdry σήμερα Δευτέρα, καθώς κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά των αρωμάτων, ενώ παράλληλα διαγράφεται από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου- η τελευταία ημέρα δημόσιας διαπραγμάτευσης των μετοχών της ήταν η Παρασκευή. Από σήμερα, είναι ουσιαστικά μια ιδιωτική εταιρεία, αν και οι κοινές μετοχές της θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα αντιστοίχισης τίτλων της JP Jenkins. Όσον αφορά στο λανσάρισμα των αρωμάτων, πρόκειται για μια μεγάλη κίνηση για τη Superdry. Η εταιρεία δεν είναι εντελώς καινούργια στην αρωματοποιία, αλλά βλέπει αυτό το λανσάρισμα ως ένα νέο ξεκίνημα στον τομέα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο σε αυτόν.

Το λανσάρισμα έρχεται ως δίδυμο με την ονομασία Real Superdry 01, σε μία έκδοση για γυναίκες και μία για άνδρες, διαθέσιμες αποκλειστικά στο The Fragrance Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπό τη δημιουργική καθοδήγηση του διευθύνουσας συμβούλου της Superdry, Julian Dunkerton, τα ίδια τα αρώματα δημιουργήθηκαν από τις αρωματοποιούς Nathalie Lorson και Alexandra Monet. Τα αρώματα μοιράζονται μια κοινή βάση που ξεδιπλώνεται «ως μοναδικές και ξεχωριστές αφηγήσεις». Η Superdry συνεργάζεται με τον όμιλο Lalique Group για το λανσάρισμα, καθώς οι δύο τους υπέγραψαν συμφωνία αδειοδότησης πριν από δύο χρόνια. Για το λανσάρισμα «τρέχει καμπάνια» με τίτλο «Time to get Real».

(Πηγή: Fashion Network)

H The Body Shop παρουσιάζει τη Skin Defence Multi Protection Light Essence SPF50

H The Body Shop παρουσιάζει την Skin Defence Multi Protection Light Essence SPF50 PA+++ για καθημερινή ασπίδα προστασίας ενάντια στις ακτίνες UV και τους ρύπους. Πρόκειται για μία ενυδατική κρέμα υψηλής απόδοσης με εξαιρετικά λεπτόρρευστη, ανάλαφρη μη λιπαρή υφή της σε μορφή ενυδατικής κρέμας. Η κρέμα είναι πιστοποιημένη από τη The Vegan Society και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV, καθώς και από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ρύπους. Η Skin Defence Daily Multi-Protection Light Essence SPF50 PA+++ προσφέρει ένα σύστημα πολλαπλής προστασίας.

Περιέχει φίλτρα ευρέος φάσματος UVA/UVB, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή προστασία από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV, καθώς προστατεύει και από τους ρύπους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Η σύνθεσή της είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ, γνωστό για την ικανότητά του να ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα, χωρίς να αφήνει λιπαρό αποτέλεσμα.

H Pinko υποδέχτηκε το καλοκαίρι με event εμπνευσμένο από τα ‘90s

Με ένα event εμπνευσμένο από τα 90’s, η Pinko υποδέχτηκε το καλοκαίρι και παρουσίασε στους καλεσμένους της την ιδέα του Pinko Pazzesco. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ο εξωτερικός χώρος του Green Park μεταμορφώθηκε σε Pinko Pazzesco προορισμό. Το Pinko Pazzesco είναι μια ιδέα εμπνευσμένη από τη λάμψη των 90’s στην πιο αγνή και εμβληματική της μορφή, που ενσωματώνει την υπερβολή, το απίστευτο, το εξαιρετικό. Η φιλοσοφία του Pinko Pazzesco αποσκοπεί στη δημιουργία μιας μοναδικής και ανεπανάληπτης εμπειρίας που διεγείρει τις αισθήσεις και αντανακλά την πολυδιάστατη φύση του brand. Η εμπειρία του βασίζεται σε τρεις πυλώνες που αποτυπώνονται με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο: στο να φοράς, στο να ζεις και στο να απολαμβάνεις. Ξεκινώντας από το Pinko Pazzesco limited edition t-shirt, όπου ημερομηνίες συναυλιών γίνονται συλλογικές φράσεις που επαναλαμβάνει το top model Mariacarla Boscono, στο εμβληματικό τραγούδι της καμπάνιας, συνεχίζοντας με ένα Pinko Pazzesco soundtrack και ολοκληρώνοντας την εμπειρία με 2 cocktails που δημιούργησε για το brand η Campari Academy.

Η Haralas στο Hautes Grecians

Η εταιρεία υποδημάτων Haralas έβαλε την υπογραφή της στη φετινή διοργάνωση των Hautes Grecians. Στον μεγαλύτερο θεσμό Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα που διοργανώθηκε για 6η χρονιά, η Haralas συνέβαλε καταλυτικά συνοδεύοντας τις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών Rianna & Nina και Γιάννη Λάσκου με υποδήματα της Haralas Collection. Εκτός από την παρουσία της στην πασαρέλα, η Haralas δημιούργησε και ένα ειδικά διαμορφωμένο corner χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους ένα sneak peek των καλοκαιρινών συλλογών και των τάσεων που καθορίζουν την τρέχουσα σεζόν. Το corner της Haralas αναδείκνυε μια προσεκτικά επιμελημένη επιλογή από τις τελευταίες προτάσεις του οίκου σε τσάντες και υποδήματα, προβάλλοντας τόσο τον καινοτόμο σχεδιασμό όσο και την μοναδικότητα που τα καθιστά ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές των fashionistas και για τη σεζόν άνοιξη – καλοκαίρι 2024.

Νέα μπουτίκ Zeus+Dione ανοίγει στο Domes Noruz Mykonos

Μία νέα monobrand μπουτίκ Zeus+Dione ανοίγει στο Domes Noruz Mykonos, επεκτείνοντας τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό το καλοκαίρι, η μπουτίκ Domes Noruz Mykonos μετατρέπεται σε ένα αποκλειστικό monobrand κατάστημα, παρουσιάζοντας τη συλλογή Zeus+Dione. Πρόκειται για μία συνεργασία που ενσαρκώνει το κοινό πάθος των δύο brands για την ελληνική κληρονομιά, την απλή πολυτέλεια και την εξαιρετική αισθητική.

Νέα εποχή για τη σειρά Yoghurt Suncare της Korres

Η Korres παρουσιάζει μια νέα εποχή για τη συλλογή Yoghurt Suncare, συνδυάζοντας την καινοτομία με τη σταθερή δέσμευση για βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα, η σειρά έρχεται με νέες, ακόμα πιο καθαρές φόρμουλες, χωρίς Homosalate και με την πιστοποίηση EcoSun Pass, την πρώτη επιστημονική αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των UV φίλτρων. Επίσης, τα αντηλιακά Προσώπου Yoghurt κυκλοφορούν σε νέο μέγεθος των 50ml και σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Παράλληλα, η Korres παρουσιάζει τη νέα σειρά Kids Yoghurt Suncare. Η σειρά προσφέρει υψηλή προστασία ευρέος φάσματος UVA/UVB και ανθεκτικότητα στο νερό ενώ τα φωτοσταθερά αντηλιακά φίλτρα νέας γενιάς συνδυάζονται με το γιαούρτι, γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, πανθενόλη και λάδι καρύδας και αμυγδάλου, εξασφαλίζοντας βαθιά ενυδάτωση και ελαστικότητα.

Το 100% φυσικής προέλευσης άρωμα της συλλογής προσθέτει μια ευχάριστη νότα, ενώ η δερματολογικά ελεγμένη, χωρίς phenoxyethanol φόρμουλα δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια. Η σειρά διατίθεται σε δύο πρακτικές συσκευασίες, σε μορφή spray και σε σωληνάριο. Τέλος, η Korres συνεργάζεται με τη σχεδιάστρια Stefania Frangista δημιουργώντας μία Limited Edition συλλογή καλοκαιρινών pouches και αξεσουάρ για την παραλία.

Η χρυσή άμμος από τις αμμώδεις παραλίες της Κρήτης, τα ροδάκινα από τον κάμπο της Νάουσας, τα κρυστάλλινα νερά από τις θάλασσες των Παξών, η άγρια λεβάντα από τα βουνά της Κοζάνης αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την Ελληνίδα σχεδιάστρια και αποτυπώνονται σε κάθε ένα από τα τέσσερα νεσεσέρ της συλλογής – όλα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο βαμβάκι. H ίδια αισθητική αποτυπώνεται και στα υπόλοιπα limited edition αξεσουάρ της συλλογής, βεντάλια, tote bag για την παραλία, πετσέτα θαλάσσης από 100% οργανικό βαμβάκι.