Νέα συλλογή Les Deux για Α/Κ 2024

Για την σεζόν Άνοιξη Καλοκαίρι 2024, η Les Deux ισορροπεί το δίπολο του classic urbanism και επικεντρώνεται στο re-imagined workwear. Ρετρό γραμμές με street style αναφορές βάφονται σε dusty desert αποχρώσεις και μας ταξιδεύουν στο δικό τους Route 66. Η συλλογή συνδυάζει τα νοσταλγικά 70s μέσα από terracotta χρωματισμούς και αναφορές στο Λος Άντζελες, μαζί με twill υφάσματα, co-ord sets και baseball κολεγιακές που την φέρνουν πιο κοντά στα 90s.

Με κίνητρο το «community» και την ελευθερία σκέψης, η Les Deux είναι η πιο σύγχρονη ανδρική αποτύπωση του «30something fashion». Δημιουργήθηκε συνδυάζοντας την preppy με την urban αισθητική, με επίκεντρο το μοναδικό στυλ του καθενός και μία άχρονη νοοτροπία. Το Δανέζικο brand γεννήθηκε στη Κοπεγχάγη από δυο νέους για να φέρει τα νοσταλγικά skate κομμάτια στο σήμερα. Η κεντρική διάθεση γίνεται από τη Sport & Fashion Freedom.

Η Sensai παρουσιάζει τη σειρά Silky Bronze

H Sensai παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι τη σειρά Silky Bronze, με συνθέσεις που προσφέρουν προστασία χωρίς να βαραίνουν το δέρμα. Η τελευταία προσθήκη, το Cooling Protective Suncare Spray SPF50+ είναι μια καινοτομία στην αντηλιακή φροντίδα που κάνει την εφαρμογή SPF εύκολη και παράλληλα κομψή. Κατά την εφαρμογή, το εξαιρετικά λεπτόρρευστο mist ενυδατώνει αφήνοντας μία αίσθηση αναζωογόνησης, ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες UV και τα ορατά σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Το φινίρισμα είναι σαν μετάξι – διάφανο, απαλό και ελαφρύ. Η συλλογή Silky Bronze είναι σχεδιασμένη με αφοσίωση στη αποστολή του οίκου, τον περισσότερο σεβασμό για τους Ωκεανούς. Η Sensai διανέμεται στην ελληνική αγορά από τη Notoscom.

Αισιόδοξα μηνύματα από Sports Retail και Health & Wellness για τον όμιλο Fourlis

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από το Sports Retail και το Retail Health & Wellness για τον όμιλο Fourlis, κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται με τις αλυσίδες Intersport και Holland & Barrett, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα οικονομικά του αποτελέσματα που παρουσίασε χθες ο όμιλος, για την Intersport, η οποία αντιστοιχεί στο 33% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου, οι συνολικές πωλήσεις α’ τριμήνου ανήλθαν σε 37,5 εκατ. ευρώ, έναντι 37 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα και το μικτό κέρδος σε 16,1% έναντι 15,7%. Το 2023 ο όμιλος εγκαινίασε 3 νέα καταστήματα στην Ελλάδα (Σέρρες, Κατερίνη, Παγκράτι) και ένα στη Ρουμανία (Lemon Park). Παράλληλα, ξεκίνησε πρόγραμμα ανακαινίσεων στην Ελλάδα, ενώ μέχρι σήμερα για το 2024 έχει εγκαινιάσει 4 νέα καταστήματα, 2 στη Ρουμανία (Sibiu, Pitesti) και 2 στην Ελλάδα (Μυτιλήνη και ΔΑΑ), με την επέκταση μέσω νέων καταστημάτων να βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την περιοχή.

To α’ τρίμηνο επηρεάστηκε από τον θερμό χειμώνα και την εποχικότητα του Πάσχα, ενώ το β’ τρίμηνο μέχρι στιγμής παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη. Πριν λίγο, ανακοινώθηκαν και τα εγκαίνια του νέου κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου για την Intersport στην Αλβανία, από την Generation Υ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει την τεχνογνωσία της Generation Y στη δημιουργία δυναμικών, φιλικών προς τον χρήστη, εμπειριών διαδικτυακών αγορών.

Πρωταρχικός στόχος αυτού του έργου είναι να υποστηρίξει την Intersport στην περαιτέρω ανάπτυξη της πελατειακής της βάσης στην αγορά της Αλβανίας, προσφέροντας ένα ακόμη δυναμικό σημείο αγορών, πλην των φυσικών της σημείων. Παρέχοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία διαδικτυακών αγορών, η Intersport Albania στοχεύει να προσελκύσει και να διατηρήσει ένα μεγαλύτερο κοινό, ενισχύοντας τόσο τις πωλήσεις της εταιρίας από το σημείο αυτό, όσο και την ικανοποίηση των πελατών».

Όσον αφορά στον τομέα του Retail Health & Wellness όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται με τα καταστήματα Holland & Barrett, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 0,4 εκατ. ευρώ, έναντι 0,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023, με αύξηση 250,4%, ενώ τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,2 εκατ. ευρώ. Τα καταστήματα σημειώνουν «ελπιδοφόρες» επιδόσεις σε έναν κλάδο που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη με υψηλή πιστότητα πελάτη και conversion rates. Δυναμική παρουσία έχει το e-commerce, το οποίο αντιστοιχεί στο 17% των πωλήσεων στους 9 μήνες λειτουργίας του, με ώθηση από την περιφέρεια. Τα Holland & Barrett διαθέτουν 6 φυσικά καταστήματα στην Αθήνα και ecommerce πλατφόρμα από τον Ιούνιο 2023. Το 2024, ετοιμάζονται 4 νέα καταστήματα στην Αθήνα, καθώς επίσης η είσοδος στην αγορά της Ρουμανίας.

 

Το Notos Θεσσαλονίκης εγκαινίασε νέο fashion destination

Το πολυκατάστημα Notos Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε πρόσφατα τα επίσημα εγκαίνια ενός νέου «fashion destination». Πρόκειται για το Τhe Fashion Box, ένα νέο shop-in-a shop στον 3ο όροφο του πολυκαταστήματος, ο οποίος συγκεντρώνει όλα τα νέα γυναικεία fashion brands και trends, όπως: Favorite Daughter, Herve Leger, Iro, Marques Almeida, Rixo, Stine Goya, August, Nimo, Adolfo Dominguez, ΜΕ369, Jimmy Crystal New York.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με event στο οποίο παρευρέθηκαν λάτρεις της μόδας, φίλοι και γνωστοί του εμπορικού χώρου, καθώς και επιχειρηματίες, τοπικές αρχές, media, KOLs και influencers. Τη μουσική επιμέλεια του event ανέλαβε η DJ Άννα Μαρία Παπαγιάννη, ενώ τη βραδιά πλαισίωσαν οι εκλεπτυσμένες γεύσεις του B.Exclusive Catering με τη φροντίδα της Χρύσας Κονιόρδου, και τα cocktails με τη χορηγία της Campari Hellas μέσω του Ιταλικού aperitif Aperol Spritz και με το μήνυμα Join the Joy.

Αύξηση τζίρου και κερδών για την Apivita το 2023

Έτος αλλαγών ήταν το 2023 για την Apivita, ωστόσο η εταιρεία πέτυχε κερδοφόρα αποτελέσματα για ακόμα μία συνεχόμενη χρονιά αλλά και διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεών της. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 57.880.759 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η αύξηση αυτή ξεπέρασε τον αρχικό στόχο και προήλθε από τη βελτιωμένη εγχώρια απόδοση καθώς και από ενίσχυση σε νέες αγορές. Επίσης, η εταιρεία στην προσπάθειά της για ανάπτυξη στο εξωτερικό αύξησε τα έξοδα προβολής και διαφήμισης από 4.109.891 ευρώ σε 4.489.733 ευρώ. Τέλος, τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2.428.053 ευρώ, έναντι των κερδών 1.890.809 ευρώ της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση 28%.

Η εταιρεία έχοντας πλέον παγιωθεί σε θέση ανάπτυξης, συνέχισε την ανοδική της πορεία, ενώ έχει θέσει βελτιωμένο πλάνο για το ερχόμενο έτος 2024, το οποίο θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει σε μακροχρόνιο επίπεδο. Τον Ιούλιο του 2023, η εταιρεία καλωσόρισε τον νέο της CEO Marc Toulemonde, ενώ τον Οκτώβριο του 2023 ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρκόπουλο η παραγωγή προϊόντων άλλων συνδεδεμένων εταιρειών του ομίλου.

Το γεγονός αυτό ενισχύει τον ρόλο της εταιρείας μέσα στον όμιλο και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του ομίλου στην παραγωγική δραστηριότητά της. Τον Νοέμβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η αλλαγή και του εγχώριου διανομέα, ολοκληρώνοντας έτσι ένα πλάνο αναδιάρθωσης των Logistics που είχε ξεκινήσει από το 2022. Επιπλέον, συνεχίζει την προσπάθειά της για την περαιτέρω εδραίωσή της στη διεθνή αγορά. Στο πλαίσιο της προσπάθειας εισόδου σε νέες διεθνείς αγορές, όπως Τσεχία, Σερβία, Βραζιλία, Κίνα, Ουγγαρία, Γαλλία, Χιλή και άλλες, αναπτύσσονται νέα πρωτοποριακά προϊόντα και βελτιώνεται περαιτέρω η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Ανανεωμένο κατάστημα La Martina στο Golden Hall Athens

Η La Martina υποδέχεται τη νέα σεζόν με πλήρως ανανεωμένο Design Concept στο κατάστημά της στο Golden Hall Athens. Στον πρώτο όροφο του πλέον πολυτελούς shopping προορισμού, ένας αέρας κομψότητας φέρνει στο επίκεντρο την κληρονομιά του διεθνούς Oίκου από την Αργεντινή. Σε αποχρώσεις του λευκού και του ξύλου, η νέα εικόνα του καταστήματος δημιουργεί ένα φωτεινό, σύγχρονο και φιλόξενο χώρο, για μια ξεχωριστή αγοραστική εμπειρία. Στο κατάστημα διατίθεται η νέα Συλλογή Spring Summer ’24, με πρωταγωνιστές τις εμβληματικές πλέον σειρές Guards, Argentina και Jet Set, που φέρνουν έντονα στο μυαλό εικόνες από τo κοσμοπολίτικο Buenos Aires. H La Martina διανέμεται στην Ελληνική αγορά από τη NotosCom Συμμετοχές.