-->

Σημαντική διάκριση για τον όμιλο L’Oreal στον τομέα της κλιματικής αλλαγής από τον ΜΚΟ CDP

Για 8η συνεχή χρονιά με βαθμολογία τρία «Α» από τον ΜΚΟ CDP Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος L’Oréal εντάσσεται στην Α List του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού CDP, ως μία από τις εταιρείες που πρωτοστατούν στον τομέα της περιβαλλοντικής διαφάνειας, καταγράφοντας εξαιρετικές επιδόσεις στα θέματα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των δασών και την ασφάλεια των υδάτων.

Η L’Oréal είναι μία από τις μόλις 10 εταιρείες που κατάφεραν να πετύχουν βαθμολογία τρία «A» το 2023 – ανάμεσα σε περισσότερες από 21.000 εταιρείες και είναι η μοναδική εταιρεία που για 8η συνεχόμενη χρονιά έχει λάβει βαθμολογία «Α» και στα τρία περιβαλλοντικά πεδία που αξιολογεί ο CDP. Η ετήσια διαδικασία δημοσίευσης και αξιολόγησης περιβαλλοντικών πτυχών του CDP είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως το κορυφαίο πρότυπο στις πρακτικές διαφάνειας που αφορούν τα περιβαλλοντικά θέματα.

Ο Nicolas Hieronimus, CEO του Ομίλου L’Oréal, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ αυτό το επίτευγμα κίνητρο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ομορφιάς, όταν λάβαμε την καθοριστική απόφαση να μετασχηματίσουμε εις βάθος την επιχείρησή μας σύμφωνα με τα πρότυπα που υποδεικνύουν οι πιο πρόσφατες επιταγές της κλιματικής επιστήμης. Αυτή η μεταστροφή βασίζεται σε μια σειρά από φιλόδοξους στόχους μέχρι το 2030. Σημαντικά ορόσημα έχουν ήδη επιτευχθεί χάρη στην αφοσίωση όλων των ομάδων της L’Oréal υπό το όραμα και την καθοδήγηση της Chief CSR Officer, Alexandra Palt και τη στενή σχέση με ολόκληρο το δίκτυο συνεργασίας μας».

 

 

Η Pandora, «εξέχουσα» μάρκα κοσμημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Pandora ανακηρύχθηκε ως η εξέχουσα διαδικτυακή μάρκα κοσμημάτων και ρολογιών του Ηνωμένου Βασιλείου το 2023 σε έναν κλάδο που έχει δει την προβολή και την οργανική ανάπτυξη να κάνουν άλμα, σύμφωνα με μια νέα ευρεία έκθεση που εκτείνεται από τη μαζική αγορά έως το επίπεδο της πολυτέλειας. Η μεσαίας τιμής, υψηλού προφίλ Pandora βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου 11 κρίσιμων δεικτών απόδοσης όσον αφορά στον αριθμό των μηνιαίων αναζητήσεων. Με πάνω από 1,8 εκατ. αναζητήσεις μάρκας τον μήνα και ένα owned social media score της τάξης των 46.122, η Pandora ηγήθηκε της συνολικής αναγνωρισιμότητας της μάρκας, σύμφωνα με την έρευνα της Salience Search Marketing.

Η Swarovski ήταν η δεύτερη πιο γνωστή μάρκα στον ψηφιακό τομέα με 301.000 αναζητήσεις μάρκας το μήνα και owned social score 27.821, χάρη στα 18 εκατ. followers της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Tiffany βρέθηκε στην τρίτη θέση (135.000/38.550), ακολουθούμενη από την G-Shock (165.000/22.161) με την Cartier (110.000/25.098) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.
Η Pandora βρέθηκε επίσης στην κορυφή της κατάταξης με τη μεγαλύτερη αύξηση στην προβολή σε ετήσια βάση (+22%), ακολουθούμενη από τις Warren James, Beaverbrooks, Watchclub και Tiffany & Co.

Εντωμεταξύ, η Pandora στοχεύει σε οργανική αύξηση των εσόδων της κατά 6%-9% το 2024, όπως δήλωσε την Τετάρτη, μετά τις ισχυρές πωλήσεις των ασημένιων γουριών και βραχιολιών της που οδήγησαν την τιμή της μετοχής της να υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του περασμένου έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 4 δισ. κορόνων Δανίας (περίπου 577 εκατ. δολάρια), αφού επιβεβαίωσε ισχυρά έσοδα και κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

(Πηγή: Fashion Network)

Η Korres συστήνει την ομάδα R&D της

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, που τιμάται κάθε χρόνο -από το 2015- στις 11 Φεβρουαρίου, η Korres συστήνει το «Women Power στην Έρευνα», την ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της μάρκας.  Η αξιοποίηση και η ανάδειξη των γυναικών στην επιστημονική κοινότητα είναι για την Korres προτεραιότητα από την αρχή της δημιουργίας της. Η Λένα Φιλίππου-Kορρέ συν-ιδρύτρια της μάρκας, ηγήθηκε της επιστημονικής ομάδας και αξιοποίησε αυτό που η ίδια ονομάζει «Cool Επιστήμη» για να αποκωδικοποιήσει τους αμυντικούς μηχανισμούς της φύσης με σκοπό να τους μεταφράσει σε καλλυντικές φόρμουλες.

Από τότε, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της Korres, αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επιστήμονες που στηρίζουν την πρωτογενή έρευνα και συμβάλλουν στην ενδυνάμωση, τη στήριξη αλλά και την έμπνευση περισσότερων γυναικών να ασχοληθούν με την επιστήμη. Η προσπάθεια ξεκινάει με πρωτογενή έρευνα που εστιάζει στην ανακάλυψη καινοτόμων δραστικών που προέρχονται από φυτά με εξαιρετική ικανότητα επιβίωσης, προσαρμογής και άμυνας ώστε να συνεχίζουν να αναπτύσσονται όπως για παράδειγμα η Μαύρη Πεύκη.

Ακολουθεί η βιολογική έρευνα με στόχο να αποκωδικοποιήσει τις ιδιότητες αυτών των συστατικών και συνεχίζει στο εργαστήριο, εκεί που η ομάδα επιστημόνων Έρευνας και Ανάπτυξης αναπτύσσει τις πιο ασφαλείς, αποτελεσματικές, φυσικές λύσεις, με περισσότερα από 500 τεστ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για κάθε φόρμουλα. R&D Director της Korres είναι η Χρυσούλα Σταματογιάννη, η Λήδα Αλεξίου, Head of R&D Category και η Aφροδίτη Τούλη, R&D Formulator.

Η Puma συγχαίρει την ambassador της, Ευαγγελία Πλατανιώτη

H Puma συγχαίρει την πολυβραβευμένη ambassador της, Ευαγγελία Πλατανιώτη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, και ένα ακόμα αργυρό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ντόχα. Πιο συγκεκριμένα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη πήρε την πρώτη θέση και συγκέντρωσε 272.9633 βαθμούς στο αγώνισμα του τεχνικού προγράμματος του σόλο. Η αθλήτρια έγραψε ιστορία με το πρόγραμμά της, «Μαύρο Κοράκι», και σημείωσε τη μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Επίσης, στο ελεύθερο πρόγραμμα χόρεψε συρτάκι στο νερό και κέρδισε ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο. «Με την εμφάνισή της στην παγκόσμια σκηνή, αλλά και το πάθος, την ιμονή και τη δεξιοτεχνία της, η πρωταθλήτρια ενσαρκώνει τις αξίες της Puma λειτουργώντας ως λαμπρό παράδειγμα για τους υπόλοιπους αθλητές/τις υπόλοιπες αθλήτριες ανά τον κόσμο», αναφέρει η Puma.

Στο +6% οι πωλήσεις ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας στα online φαρμακεία

Συγκρατημένη αύξηση του τζίρου κατά 4% και online πωλήσεις λιανικής 283εκατ. ευρώ σημείωσαν τα online φαρμακεία το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας της Convert Group που αντλούνται από δείγμα 91 online φαρμακείων, με την συμμετοχή 13 από τους 15 μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. Απότομη αλλαγή στην αγορά έγινε από τον Σεπτέμβριο και μετά όπου η αξία των πωλήσεων των online φαρμακείων σημείωσαν σημαντική μείωση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2022. Καθοριστικός παράγοντας σε αυτό το φαινόμενο ήταν η εναρμόνιση με τις οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης για τον τρόπο αναγραφής και επικοινωνίας των εκπτώσεων και προωθητικών ενεργειών στα φυσικά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα, επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τα online φαρμακεία, που είχαν πάντα εκπτωτικό προσανατολισμό στην εμπορική τους πολιτική.

Στις κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία online αγορών το 2023 αναδεικνύονται οι εξής: +6% σε προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας και +3% σε συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες, ενώ τα βρεφικά και παιδικά είδη γνώρισαν μια μείωση στις πωλήσεις κατά -4%. Η συγκράτηση των εκπτώσεων στο online κανάλι καταγράφηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, σε ποσοστό 38% επί της Προτεινόμενης Λιανικής Τιμής από 42% που ήταν το 2022, φαινόμενο που οφείλεται στον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό, στην ανάγκη για τη διατήρηση του περιθωρίου κέρδους που είναι ιδιαίτερα χαμηλό στις online πωλήσεις και στην εναρμόνιση με τις οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αναγραφή και επικοινωνία των εκπτώσεων. Τέλος, οι υψηλότερες ανατιμήσεις, από πλευράς κατηγοριών, σημειώθηκαν στις βρεφικές πάνες 25%, στα λιπαντικά με 15% και στις συσκευές και αξεσουάρ ομορφιάς με 14%.