-->

Νέα βασική συλλογή Catrice για Α/Κ 2024

Η Catrice Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 γιορτάζει την ομορφιά της ατομικότητας και λανσάρει τη νέα της βασική συλλογή για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Αυτήν τη σεζόν επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση της αυτοέκφρασης και στην ανακάλυψη νέων τάσεων και προϊόντων ομορφιάς που είναι τόσο μοναδικά όσο και το άτομο που τα φοράει. Η νέα βασική συλλογή της Catrice Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από αυτόν τον μήνα.

Η συλλογή βασίζεται σε 4 τάσεις ομορφιάς, το Beam me Up, με ολογραφικά χρώματα, αιθέριες υφές και wow εφέ, το Catrice Can Glam με έντονα χρώματα, εμπνευσμένη από τη νυχτερινή ζωή της δεκαετίας του 2000, την Effortlessly Perfect, η οποία προωθεί το λιγότερο και εξυπνότερο μακιγιάζ και το Basics 2.0. με έμφαση στη βιωσιμότητα και τον εμπνευσμένο σχεδιασμό, με τα καθημερινά basic προϊόντα. Η ολοκληρωμένη συλλογή περιλαμβάνει προϊόντα για τα μάτια, όπως παλέτες σκιών, mascara και eyeliner, για τα χείλη, όπως τα shine bomb lip lacquer, lip balm, lip booster extreme, για το πρόσωπα, όπως primer, highlighter και liquid blush και για τα νύχια.

Πλάνο αναδιάρθρωσης στην Estée Lauder διεθνώς, με περικοπές προσωπικού

Η Estée Lauder μείωσε χθες τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη της και ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με στόχο την περικοπή 3% έως 5% του εργατικού δυναμικού της. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα το γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024 και αναμένει να αναλάβει δαπάνες αναδιάρθρωσης και άλλες δαπάνες μεταξύ 500 και 700 εκατ. δολαρίων, προ φόρων. Τον Ιούνιο του 2023, η Estée είχε περίπου 62.000 υπαλλήλους παγκοσμίως: 71% υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, 16% προσωρινά απασχολούμενους και 13% μερικής απασχόλησης. Το προηγούμενο τρίμηνο, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες της και να ανασυγκροτήσει τα περιθώρια κέρδους, είχε σχεδιάσει ένα πλάνο για τα οικονομικά έτη 2025 και 2026. Τώρα αναμένει να αυξήσει τα λειτουργικά κέρδη της μέσω του σχεδίου ανάκαμψης κερδών κατά 1,1 έως 1,4 δισ. δολάρια.

 

Ο Idris Elba στη νέα καμπάνια ανδρικής ένδυσης της Calvin Klein

Η Calvin Klein παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της καμπάνιας για την Άνοιξη 2024, με τον ηθοποιό και μουσικό Idris Elba, στην πρώτη του συνεργασία με το brand. Μέσα από την καμπάνια, που έχει επιμεληθεί ο Mert Alas, παρακολουθούμε τον Idris σε καθημερινές στιγμές, όπου φωτογραφίζεται, φορώντας τα πιο εκλεπτυσμένα στυλ της Calvin Klein, μέσα από εμβληματικά σύνολα της ανδρικής συλλογής για την Άνοιξη 2024.

Τα ελαφριά πανωφόρια, οι σύγχρονες ραφές και η υψηλή ποιότητα υλικών στην ανδρική συλλογή για την Άνοιξη 2024, φέρουν την χαρακτηριστική υπογραφή της Calvin Klein. Το Classic Trench Coat, το Seersucker Full Zip Shirt Jacket και το Sateen Bomber Jacket από αναβαθμισμένα υλικά, προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη εκδοχή για εύκολες καθημερινές επιλογές layering. Τα νέα slim κοστούμια από μαλλί, σατέν και βαμβάκι σε κομψές γραμμές, συστήνουν την αναβαθμισμένη κομψότητα που απαιτεί κάθε εμφάνιση.Η νέα καμπάνια προβάλλεται στα social media της @calvinklein. Η συλλογή είναι διαθέσιμη στο calvinklein.gr και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, από τη Sarkk.

 

Η Boussias Media λανσάρει ψηφιακή πλατφόρμα συνδρομών

Αλλαγή εμπειρίας φέρνει για τους εκατοντάδες συνδρομητές των κλαδικών Μέσων της Boussias Media, το λανσάρισμα νέας, ψηφιακής πλατφόρμας συνδρομών. H νέα πλατφόρμα e-commerce έρχεται να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις συνδρομές τους με ένα κλικ, αλλά και να ενημερωθούν για τα συνδρομητικά πακέτα σε 10+ επιχειρηματικούς κλάδους, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρήσεις και ιδιώτες που απολαμβάνουν το στοχευμένο περιεχόμενο των 20+ κλαδικών Μέσων της Boussias Media μπορούν να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο διαχείρισης των συνδρομών τους και να προχωρήσουν σε κάθε ενέργεια που επιθυμούν (ανανέωση, προσθήκη παραληπτών, ενημέρωση στοιχείων πληρωμής, διεύθυνσης αποστολής κ.α.), εύκολα και γρήγορα, από οποιαδήποτε συσκευή. Παράλληλα, το περιβάλλον της πλατφόρμας προσφέρει οργανωμένη και εύληπτη πληροφορία για κάθε τίτλο, δίνοντας σε νέους ενδιαφερόμενους συνδρομητές τη δυνατότητα να επιλέξουν εκείνα τα Μέσα που τους ενδιαφέρουν και ταιριάζουν καλύτερα στις δικές τους ανάγκες.

Η Boussias Media εργάζεται σταθερά για να προσφέρει στα στελέχη της αγοράς εκείνο το περιεχόμενο που προάγει την εταιρική αλλά και προσωπική τους εξέλιξη. Με 20+ τίτλους περιοδικών και ημερήσιων newsletters, καλύπτει σήμερα την δραστηριότητα και τις εξελίξεις σε περισσότερους από 10 επιχειρηματικούς κλάδους. Στα Μέσα που εκδίδει περιλαμβάνονται εδραιωμένοι και ιστορικοί κλαδικοί τίτλοι (όπως MarketingWeek, DailyFax, Σελφ Σέρβις κ.ά.), καθώς και νεότερες εκδόσεις που έχουν ήδη αφήσει το αποτύπωμά τους στις αγορές που καλύπτουν (όπως Construction, Architect, Build, FoodReporter κ.α.).

 

Το Dove, Creative Brand of the Year στα Ermis Awards

Με 12 βραβεία γιόρτασαν το Dove και η Οgilvy τη συνεργασία τους στα φετινά Ermis Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. To Dove ανακηρύχθηκε Creative Brand of the Year, με 1 Grand στην κατηγορία PR, 3 Gold, 4 Silver και 4 Bronze στις κατηγορίες Ad, Campaigns, Digital, Direct, Entertainment & Brand experience. Με αυτήν την αναγνώριση, το Dove και η Ogilvy επιβραβεύτηκαν για την προσπάθειά τους να αναδείξουν την αληθινή ομορφιά, μέσα από τις καμπάνιες Dear Influencers και Dove Escape Room.

Σε άνθιση η ελληνική αγορά προσωπικών ειδών πολυτελείας, σύμφωνα με την KPMG

H αγορά πολυτελών ειδών αποτελεί ένα ανθεκτικό τμήμα της οικονομίας, επιτυγχάνοντας εξαιρετική απόδοση ακόμα και ύστερα από περιόδους οικονομικής ύφεσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η υποκατηγορία των προσωπικών ειδών πολυτελείας η οποία παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στη παγκόσμια όσο και στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με τη μελέτη “The future of Consumer goods: The market of luxury goods” που πραγματοποίησε η KPMG στην Ελλάδα, η εγχώρια αγορά ειδών πολυτελείας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, τροφοδοτούμενη από την αύξηση του τουρισμού και τη βαθιά ριζωμένη προτίμηση των Ελλήνων αγοραστών στα είδη πολυτελείας. Με το βλέμμα στο μέλλον, τονίζονται οι μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, η αυξανόμενη σημασία της βιωσιμότητας και η σημαντική επίδραση των νέων τεχνολογιών, όπως τα NFTs, το generative και το multimodal AI.

Τουρισμός, Μύκονος και Gen Z
Συγκεκριμένα, η ελληνική αγορά ειδών πολυτελείας συνέχισε την ανοδική της πορεία το 2022, ενισχυμένη από τον αυξημένο τουρισμό και τα ανοίγματα νέων σημείων λιανικής πώλησης. Η Αθήνα και η Μύκονος αποτελούν βασικούς εμπορικούς προορισμούς, με μια σειρά διαφορετικών μοντέλων διανομής που υιοθετούνται από τα εμπορικά σήματα. Η απαίτηση της Gen Z για βιωσιμότητα επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια, ενώ τα εμπορικά σήματα στοχεύουν τις νεότερες γενιές στο κανάλι στο οποίο είναι πιο αφοσιωμένες – τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, οι εταιρείες ειδών πολυτελείας παγκοσμίως υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές, εστιάζοντας στην ηθική προμήθεια πρώτων υλών, στη λήψη κοινωνικών και περιβαλλοντικών μέτρων κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, στις δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, στην κυκλική οικονομία και στις δίκαιες πρακτικές εργασίας.

Η αγορά μεταχειρισμένων ειδών πολυτελείας κερδίζει έδαφος, με τα κορυφαία εμπορικά σήματα να επενδύουν σε αυτή την αγορά απευθείας ή μέσω συνεργασιών με υφιστάμενες πλατφόρμες μεταπώλησης. Τέλος, οι τεχνολογικές εξελίξεις ωθούν τις μάρκες πολυτελείας να ενσωματώσουν ψηφιακές καινοτομίες, διατηρώντας παράλληλα την κληρονομιά τους. Υιοθετούν ψηφιακές στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένων των NFTs, του generative και του multimodal AI, για να ενισχύσουν τη συμμετοχή των πελατών τους και να προσελκύσουν τους νέους που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Στην Ελλάδα, η αγορά προσωπικών ειδών πολυτελείας παρουσίασε αξιοσημείωτες επιδόσεις το 2022, επιτυγχάνοντας καθαρές πωλήσεις συνολικού ύψους 509,8 εκατ. ευρώ, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 13,2% μεταξύ 2018 και 2022.

H The Body Shop διευρύνει τη unisex σειρά Full Flowers Fragrance Collection

H The Body Shop παρουσιάζει το Full Magnolia, ένα νέο άρωμα στη unisex σειρά της Full Flowers Fragrance Collection. Το Full Magnolia είναι το νέο πολύπλευρο Eau de Parfum εμπνευσμένο από τον γεμάτο και μοναδικό χαρακτήρα της μανόλιας. Στην καρδιά αυτού του Eau de Parfum βρίσκεται το πολύτιμο, φυσικό αιθέριο έλαιο μανόλιας, που εξάγεται από άνθη μανόλιας και συλλέγεται με το χέρι στις νότιες επαρχίες της Κίνας. Το ελαφρύ και γλυκό άρωμα αυτού του φυσικού αιθέριου ελαίου αντιπροσωπεύει τα ανθισμένα, κομψά λουλούδια. Αναμειγνύεται με πράσινο, ζουμερό ραβέντι που ενσωματώνει τα πράσινα, αρωματικά φύλλα του δέντρου, και με χαλαρωτικά λευκά ξύλα, που μεταφέρουν τα απαλά, ντελικάτα κλαδιά του.

Η premium σειρά Full Flowers, που κυκλοφόρησε το 2023, εξυμνεί το πλούσιο, ανθισμένο και πολύπλευρο άρωμα από ολόκληρο το λουλούδι, που συμπεριλαμβάνει και τα αρσενικά και τα θηλυκά μέρη του. Η σειρά διαθέτει πλέον πέντε αρώματα, ενώ κάθε Eau de Parfum αποκαλύπτει όλα τα επιμέρους μέρη από τα άνθη τριαντάφυλλου, ίριδας, ylang ylang, πορτοκαλιού και μανόλιας, συνδυάζοντας τις νότες από απαλά πέταλα, πράσινα φύλλα, ξυλώδεις μίσχους, ζουμερά φρούτα ή γλυκιά ρητίνη σε πλούσια, ρευστά αρώματα, που διαρκούν.

Νέα συλλογή και νέα καμπάνια από την Boss

H Boss, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, παρουσιάζει στην καμπάνια της διασημότητες, όπως η Βραζιλιάνα supermodel Gisele Bündchen και η Βρετανίδα μοντέλο Adwoa Aboah, καθώς και τους ambassadors της, τον Νοτιοκορεάτη ηθοποιό Lee Minho και τον Ιταλό τενίστα, Matteo Berrettini. Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Suki Waterhouse επιστρέφει ως brand ambassador για τα ρολόγια, τα κοσμήματα και τα γυαλιά της Boss.

Η συλλογή βασίζεται στα σχεδιαστικά θέματα που πρωτοπαρουσιάστηκαν στην επίδειξη μόδας του brand στο Μαϊάμι, με μια εκλεπτυσμένη, ουδέτερη χρωματική παλέτα και σύγχρονες εκδοχές κλασικών κομματιών. Η συλλογή προσφέρει μια πλήρη γκαρνταρόμπα για κάθε περίσταση. Το κοστούμι, η υπογραφή της Boss, επανεξετάζεται σε μια ποικιλία από δυνατές, μοντέρνες σιλουέτες. Οι απαλές αποχρώσεις, οι ανάλαφρες υφές και οι αντιθέσεις- ρευστότητα και δομή, αδιαφάνεια και διαφάνεια- παρέχουν μια φρέσκια αντίληψη που ταιριάζει στους θερμότερους μήνες που θα ακολουθήσουν. Η νέα συλλογή είναι ήδη διαθέσιμη και θα υποστηριχθεί από μια 360° μάρκετινγκ καμπάνια.