H Superdry σε συζητήσεις με συμβούλους

Η βρετανική Superdry ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με συμβούλους, στο πλαίσιο διερεύνησης δυνατοτήτων για λήψη σειράς μέτρων εξοικονόμησης κόστους, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχνή ζήτηση και προβλήματα ρευστότητας. Εκτός από τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης, η εταιρεία απέδωσε τις πεσμένες επιδόσεις της και στη μακροοικονομική αβεβαιότητα, αλλά και τις ηπιότερες από το αναμενόμενο καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν ευνοούν την κινητικότητα στα μπουφάν και τα ζεστά πανωφόρια για τα οποία φημίζεται.

Δημοσιεύματα θέλουν την εταιρεία μόδας να διερευνά ριζική αναδιάρθρωση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και απώλεια πολλών θέσεων εργσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με την PricewaterhouseCoopers στον σχεδιασμό μέτρων εξοικονόμησης κόστους. Την περασμένη εβδομάδα, η Superdry ανακοίνωσε ότι δεν περιμένει βελτίωση των συνθηκών στην αγορά βραχυπρόθεσμα, έπειτα από δύσκολη εορταστική περίοδο, ενώ προσέθεσε ότι ο CFO της Shaun Wills θα αποχωρήσει στο τέλος Μαρτίου, έπειτα από τρία χρόνια σε αυτή τη θέση. Προσωρινά τη θέση ανέλαβε από τις 29/01 ο Giles David.

(Πηγή: Reuters. com)

Ο γερμανικός όμιλος KaDeWe ζητά εκκαθάριση

Ο όμιλος KaDeWe, όπου ανήκουν ορισμένα από τα παλαιότερα και πιο επιφανή πολυκαταστήματα της Γερμανίας, υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης, λόγω του αυξανόμενου κόστους των ενοικίων που καταβάλλει για τα ακίνητα, καθώς επίσης της κατάρρευσης του συνιδιοκτήτη του Signa Holding. Παρά τις πωλήσεις-ρεκόρ που σημειώνει, ο όμιλος «έπεσε θύμα» των ακραία υψηλών ενοικίων σε Βερολίνο, Αμβούργο και Μόναχο. Υποχρεώθηκε να καταφύγει στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Βερολίνου, όπου κατέθεσε τη σχετική αίτηση.

Ο όμιλος KaDeWe δήλωσε ότι το οικονομικό έτος 2022-23 ήταν το καλύτερο στην ιστορία της εταιρείας, με πωλήσεις σχεδόν 728 εκατ. ευρώ, περίπου 24% υψηλότερα από ό,τι το προπανδημικό 2018-19. Η επιχείρηση ήταν ξεκάθαρα κερδοφόρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την εξαίρεση του συνεχώς αυξανόμενου κόστους των ενοικίων, το οποίο καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διατήρηση της κερδοφορίας μακροπρόθεσμα. Ο Michael Peterseim, CEΟ της KaDeWe, δήλωσε ότι στόχος είναι να διαφυλαχθεί το μέλλον του ομίλου.

Το υφιστάμενο διοικητικό σχήμα θα παραμείνει επικεφαλής της επιχείρησης, και τα 3 σημεία του ομίλου θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις θα έχουν εγγυημένο το εισόδημά τους. Ο Michael Peterseim δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο όμιλος μπορεί να έχει δυναμικό μέλλον, άπαξ και ολοκληρωθεί η επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων. Προσέθεσε ότι η τρέχουσα διαδικασία εκκαθάρισης αποτελεί ευκαιρία να προετοιμαστεί με επιτυχία η εταιρεία για πορεία πολλών ακόμη ετών.

(Πηγή: wwd.com)

Νέα Valentine’s συλλογή από τη Semilac

Νέα capsule συλλογή ημιμόνιμων βερνικιών πρόκειται να κυκλοφορήσει η Semilac για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου. Η συλλογή αποτελείται από δύο αποχρώσεις με diamond dust εφέ, που απευθύνονται σε δύο χωριστές ομάδες καταναλωτών, ανάλογα με την άποψή τους για την εν λόγω εορτή. Συγκεκριμένα, για την ομάδα υπέρ της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, η Semilac δημιούργησε το ροζ 481 με όνομα «Oh my Looove» και για την αντίπαλη ομάδα, το έντονο μαύρο 482 με τίτλο «Yuck Valentines».

Έμπνευση για τη συλλογή, η οποία διατίθεται online, αποτέλεσαν οι διάφορες προσεγγίσεις και απόψεις που συνδέονται με την έννοια του έρωτα και τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Η Semilac ειδικεύεται στα προϊόντα περιποίησης άκρων, με έμφαση στα ημιμόνιμα βερνίκια. Η έδρα της είναι στην Πολωνία, και τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 30 χώρες. Στην Ελλάδα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2013, με τα προσφερόμενα προϊόντα της να απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου όσο και σε ανθρώπους που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την περιποίηση των άκρων.

Νέα καμπάνια της Scandal Beauty

Στον «αέρα» βρίσκεται η νέα καμπάνια της Scandal Beauty για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που προσφέρει. Το δημιουργικό της καμπάνιας αναπτύχθηκε in-house, και το τηλεοπτικό σποτ αναφέρει: «Make your hair smoother than silk. Power, beauty, professional formula by Scandal Beauty». H καμπάνια προβάλλεται σε τηλεόραση, digital και social media. Την παραγωγή ανέλαβε η ομάδα του Τάσου Δούση.

(Πηγή: DailyFax)

Νέα συλλογή Swatch Power of Nature

Η νέα συλλογή Power of Nature της Swatch περιλαμβάνει 8 σχέδια, ανά δύο εμπνευσμένα από 4 έντονα φυσικά στοιχεία και ακραία περιβάλλοντα. Η συλλογή κυκλοφορεί σε δύο φάσεις: Τα πρώτα 4 μοντέλα σε ανοξείδωτο ατσάλι διατίθενται ήδη από τις 18 Ιανουαρίου, ενώ τα επόμενα 4 μοντέλα σε bioceramic υλικό θα κυκλοφορήσουν στα καταστήματα και online από τις 7 Μαρτίου.

Τα σχέδια παραπέμπουν στους καταρράκτες, την έρημο, τα παγωμένα βουνά και το δάσος και φέρουν καινοτόμες λεπτομέρειες και υφές σε καντράν και λουράκια, συνδυάζοντας πρακτικότητα και στυλ. Χαρακτηρίζονται από ελβετική ποιότητα, ανθεκτικότητα στο νερό, αντοχή, άνεση και λειτουργικότητα. Πιο αναλυτικά, το στοιχείο του καταρράκτη αναπαράγεται στο καντράν με σχέδιο σταγόνων που πέφτουν, σε παλέτα ψυχρών χρωμάτων. Η έρημος συμβολίζεται σε καντράν μινιμαλιστικά και συμπαγή, με κοκκώδες φινίρισμα που θυμίζει άμμο, ενώ τα λουράκια παραπέμπουν στο εδαφικό ανάγλυφο.

Η ηρεμία του δάσους εκφράζεται με μεγάλες οδοντωτές κάσες και λουράκια σε γήινες και ζεστές αποχρώσεις. Το ανάγλυφο μοτίβο του καντράν σχεδιάστηκε ώστε να θυμίζει τις σπίθες της υπαίθριας φωτιάς, τα πεσμένα φύλλα και τις σταγόνες της βροχής. Τέλος, το παγωμένο ορεινό περιβάλλον αντανακλάται σε περίπλοκες δομές στο καντράν, με «παγερές» αποχρώσεις που αναπαριστούν τους βραχώδεις όγκους και τις ολισθηρές επιφάνειες. Τα πολυεπίπεδα καντράν προσδίδουν προοπτική, ενώ οι κάσες και τα λουράκια από ανοξείδωτο ατσάλι και bioceramic ολοκληρώνουν την εικόνα. Η συλλογή Power Of Nature κυκλοφορεί σε ειδική ανακυκλώσιμη συσκευασία και διατίθεται online και σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch.

Νέα σειρά ημιμόνιμων βαφών Igora Vibrance

Η Schwarzkopf Professional παρουσιάζει νέα σειρά ημιμόνιμων βαφών Igora Vibrance, με εκτεταμένη παλέτα, υποστηρικτικές υπηρεσίες, ευέλικτες εφαρμογές και νέες τεχνικές για τους κομμωτές. Ως #partnersincraft, η εταιρεία προσφέρει στους κομμωτές χρήσιμα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πελατών. Το ημιμόνιμο χρώμα επιτρέπει ευελιξία στις δοκιμές νέων χρωμάτων και looks, χωρίς τη δέσμευση των μόνιμων βαφών, και με προστασία της τρίχας από φθορές. Το προϊόν έχει ρευστή σύνθεση χωρίς αμμωνία και μπορεί να μετατραπεί σε τζελ ή κρέμα, είναι κατάλληλο για κυματιστά και σγουρά μαλλιά, ενώ διατηρεί την υγρασία και τη λάμψη της τρίχας.

Διατίθεται σε νέες φυσικές και παστέλ αποχρώσεις που συμπληρώνουν το υπάρχον χαρτοφυλάκιο, ενώ όλα τα ξανθά toners έχουν εμπλουτιστεί με τη νέα τεχνολογία Fibrebond, για ελαχιστοποίηση του σπασίματος της τρίχας. Η Schwarzkopf Professional σχεδίασε 3 βασικές εμπορικές υπηρεσίες, καθώς και παραδείγματα για το πώς οι ημιμόνιμες βαφές μπορούν να ωθήσουν την επιχείρηση του κομμωτηρίου, ενώ συνεργάζεται με 8 guest Hair Artists και Ambassadors, οι οποίοι δείχνουν τη δική τους εκδοχή κάθε υπηρεσίας βαφής. Πιο αναλυτικά, η υπηρεσία Color Melt είναι διπλή εφαρμογή, με Igora Royal στη ρίζα και Igora Vibrance στα μήκη και τις άκρες.

Η υπηρεσία Glossing προβλέπει εφαρμογή σε όλο το κεφάλι με Igora Vibrance, η οποία ενισχύει ή αλλάζει τόνο και ένταση στα φυσικά ή βαμμένα μαλλιά. Η υπηρεσία Lived-In Blonde συνδυάζει τις πιο σκούρες ρίζες με πιο ανοιχτά μεσαία μήκη και άκρες, για έντονο χρωματικό αποτέλεσμα χαμηλής δέσμευσης. Το νέο προϊόν διατίθεται σε συσκευασία πλήρως ανακυκλώσιμη, από ανακυκλωμένο πλαστικό και ανακυκλωμένο χαρτί.

Η Butter Studios για το Hey-beauty.gr

Νέα συνεργασία για την Butter Studios, η οποία ανέλαβε το Art Direction και την επιμέλεια της παραγωγής για τη φωτογράφιση των προϊόντων του Hey-beauty.gr. Η συνεργασία προέκυψε μετά από προσέγγιση της δημιουργού του brand, Σουζάνας Κεγγίτση. Η Σουζάνα Κεγγίτση, μετά από 11 χρόνια στον χώρο της ομορφιάς, δουλεύοντας ως Beauty Editor σε περιοδικά όπως το Elle και το Marie Claire, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της Beauty Concept Store και να προτείνει στο καταναλωτικό κοινό τα αγαπημένα της gadgets και αξεσουάρ.

(Πηγή: DailyFax)

 

Nέα Vital Perfection Concentrated Supreme Cream από τη Shiseido

Η Shiseido κυκλοφορεί τη νέα Vital Perfection Concentrated Supreme Cream, η οποία ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της αντιγηραντικής επιστήμης των εργαστηρίων της Shiseido. Αντιμετωπίζει τις απαιτήσεις της ώριμης επιδερμίδας, γυναικών άνω των 50 ετών, δηλαδή απώλεια όγκου, χαλάρωση, ανομοιόμορφο τόνο, έλλειψη λάμψης. Η σύνθεση ανορθώνει και αποκαθιστά την απώλεια όγκου σε 1 εβδομάδα. Αντλώντας έμπνευση από τους 3 τομείς εξειδίκευσής της, η Shiseido δημιούργησε μια συμπυκνωμένη θεραπεία που υποστηρίζει το εσωτερικό σύστημα άμυνας του δέρματος για την πρόληψη της γήρανσης.

Η σύνθεση περιέχει το SafflowerRed, συμπυκνωμένο δραστικό συστατικό που βοηθά στη θρέψη και την οξυγόνωση του δερματικού ιστού, συμβάλλει στην αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος, ενώ επιβραδύνει την ανάπτυξη των σημαδιών γήρανσης. Ταυτόχρονα, η τεχνολογία ReNeuraRED, η οποία χρησιμοποιείται στην πλειοψηφία των αντιγηραντικών προϊόντων περιποίησης της μάρκας, κατέχει τον πιο σημαντικό ρόλο στη Vital Perfection Concentrated Supreme Cream, υποστηρίζοντας τη φυσική αναγέννηση του δέρματος και εξασφαλίζοντας γρήγορη και διαρκή ανταπόκριση στα σημάδια γήρανσης. Η κρέμα εφαρμόζεται σε καθαρό πρόσωπο πρωί και βράδυ. Διατίθεται σε επαναγεμιζόμενη συσκευασία των 50ml από τη Notos Com.