Βράβευση του καταστήματος Pink Woman στα Βριλήσσια

Ο όμιλος Intrafashion απέσπασε το βραβείο Retail Stores – Ένδυση/Υπόδηση στην τελετή απονομής των βραβείων Retail Business Awards 2023 που διοργανώθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Direction Business Network. Ο Όμιλος Intrafashion βραβεύτηκε για το κατάστημα Pink Woman στα Βριλήσσια που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πεντέλης 25, σε στρατηγικά επιλεγμένη τοποθεσία μεγάλης προβολής αλλά και traffic. Σημειώνεται πως η επιλογή της αγοράς των Βριλησσίων, αλλά και του συγκεκριμένου σημείου πώλησης, εντάσσεται στη στρατηγική της αποκεντρωμένης ανάπτυξης, που η Pink Woman εφαρμόζει τα τελευταία 3 χρόνια, με σκοπό την ενδυνάμωση και στήριξη περιφερειακών αγορών.

 

Η Inter Parfums σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων

Η Inter Parfums ανακοίνωσε ότι οι ετήσιες πωλήσεις της το 2023 θα σπάσουν ρεκόρ, ξεπερνώντας τις προηγούμενες προβλέψεις της για 1,3 δισ. δολάρια για το δωδεκάμηνο. Για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, οι καθαρές πωλήσεις του κολοσσού των αρωμάτων αυξήθηκαν κατά 6% στα 329 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 21% για το έτος σε 1,32 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους. Ανά περιοχή, οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 2%, κυρίως λόγω των πωλήσεων της μάρκας Coach, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 17% το τέταρτο τρίμηνο. Τόσο η Jimmy Choo όσο και η Montblanc σημείωσαν «μέτρια μείωση των καθαρών πωλήσεων», κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μετά από αύξηση των πωλήσεων κατά 78% και 50%, αντίστοιχα, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 16%, καθοδηγούμενες από τις μάρκες Coach, Jimmy Choo και Montblanc, οι οποίες σημείωσαν αύξηση 25%, 19% και 15% αντίστοιχα. Για ολόκληρο το έτος, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 33%, με οδηγό τις μάρκας Donna Karan/DKNY, Guess και Ferragamo που σημείωσαν αύξηση 205%, 23% και 21% αντίστοιχα.

«Με τη συνεχιζόμενη δύναμη στη συνολική αγορά αρωμάτων και την επιτυχημένη εκτέλεση της διανομής μας, αυξήσαμε τις πωλήσεις κατά 6% κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση στο τελευταίο τρίμηνο κορυφώθηκε με την αύξηση των πωλήσεων κατά 21% για το έτος, ξεπερνώντας τις προβλέψεις μας για 1,3 δισ. δολάρια», δήλωσε ο Jean Madar, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Inter Parfums.

(Πηγή: Fashion Network)

Η φιλικότητα προς το περιβάλλον, κλειδί για τους Βρετανούς καταναλωτές μόδας

Παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την οικονομία και το κόστος ζωής, μια σημαντική πλειοψηφία των Βρετανών θεωρεί πολύ σημαντικό για τη μόδα να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, το 70% των Βρετανών καταναλωτών αναγνωρίζει τα οικονομικά οφέλη των κυκλικών πρακτικών στον τομέα της μόδας, όπως η επισκευή, οι μεταχειρισμένες αγορές και οι ενοικιάσεις, σύμφωνα με την έκθεση “2024 Circularity Insights”.

Ωστόσο, η έκθεση δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα αξιοσημείωτο χάσμα μεταξύ των πεποιθήσεων και της πραγματικής συμπεριφοράς, με εμπόδια όπως η ευκολία, η σκοπιμότητα και το κόστος να εμποδίζουν την ευρεία υιοθέτηση αυτών των πρακτικών. Τουλάχιστον αυτό το ποσοστό του 70% προέρχεται από εκείνους που αναγνωρίζουν ότι οι μεταχειρισμένες αγορές, οι επισκευές ή οι υπηρεσίες ενοικίασης ήταν ή θα μπορούσαν να είναι οικονομικά αποδοτικές γι’ αυτούς. Η επισκευή αντικειμένων θεωρείται ως η μεγαλύτερη ευκαιρία εξοικονόμησης κόστους (44%), ακολουθούμενη από τις μεταχειρισμένες αγορές (39%) και τις ενοικιάσεις (20%).

(Πηγή: Fashion Network)

Η Chanel ηγείται κοινοπραξίας με στόχο τη βελτίωση της ιχνηλασιμότητας

Μια κοινοπραξία 15 βιομηχανιών καλλυντικών, με την ονομασία Traceability Alliance for Sustainable Cosmetics ή TRASCE, έχει συσταθεί για να ενισχύσει την ιχνηλασιμότητα της βιομηχανίας ομορφιάς. Η ομάδα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Chanel και αποτελείται επίσης από τις εταιρείες Albéa, Groupe Clarins, Cosfibel powered by GPA Global, Dior, Estée Lauder Cos, L’Occitane en Provence, L’Oréal, Merck, Neyret, Nuxe, Pochet Group, Sensient, Shiseido και Sisley. Η Fédération des Entreprises de la Beauté είναι επίσημος χορηγός της TRASCE. Η συμμαχία πραγματοποιείται μετά τα πρόσφατα υγειονομικά, κλιματικά και γεωπολιτικά γεγονότα, τα οποία προκάλεσαν διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Επιπλέον, οι κανονισμοί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό γίνονται αυστηρότεροι. «Υπό αυτό το πρίσμα, έχει καταστεί απαραίτητο να κατανοήσουμε καλύτερα τις αλυσίδες εφοδιασμού του τομέα, να μετριάσουμε τους σχετικούς κινδύνους και να υποστηρίξουμε τη μετάβασή τους προς ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μοντέλο», αναφέρει η TRASCE σε ανακοίνωσή της. Στόχος της είναι επίσης να αντιμετωπίσει την ιχνηλασιμότητα σε κλίμακα, και έτσι τα ιδρυτικά μέλη της κοινοπραξίας θα συνεργαστούν για να χαρτογραφήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας – συστατικά ή συστατικά που χρησιμοποιούνται, την προέλευσή τους, τις δραστηριότητες των προμηθευτών, τους τόπους μετατροπής και τα ονόματα των προμηθευτών – σε μία ψηφιακή πλατφόρμα, την Transparency-One.

(Πηγή: Fashion Network)

H Diptyque δημιουργεί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Diptyque παρουσιάζει ένα limited edition set για να γιορτάσει τις συναντήσεις και τις ενώσεις δύο καρδιών και δύο αρωμάτων. Το κερί Baies και το κερί Roses αποτελούν το ιδανικό «ταίρι», συνθέτοντας ένα μείγμα από πράσινες νότες και ανθισμένες τριανταφυλλιές, που αναδύουν την ευωδιά ενός άγριου και ρομαντικού κήπου. Η καρδιά που διακοσμεί το κουτί των κεριών είναι ένα αχώριστο duo: η μισή σε κόκκινο και η άλλη μισή σε απαλό ροζ, ενώνονται και δημιουργούν το τέλειο ζευγάρι.

Η Sofia Vergara, παγκόσμια πρέσβειρα της Schwarzkopf

Η Schwarzkopf ανακοίνωσε την ηθοποιό Sofia Vergara ως νέα παγκόσμια πρέσβειρα της μάρκας. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται παράλληλα με την αποκάλυψη μιας νέας καμπάνιας, που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Η καμπάνια, με τίτλο «What Story Will You Tell?», είναι μια πρωτοβουλία με δύο άξονες που απευθύνεται τόσο στο καταναλωτικό όσο και στο επαγγελματικό κοινό, με τη Vergara να ηγείται της εκστρατείας. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενθαρρύνει τα άτομα να αγκαλιάσουν τον αυθεντικό εαυτό τους και να μοιραστούν τις μοναδικές τους ιστορίες με τον κόσμο. Αναγνωρίζοντας ότι πίσω από κάθε χρώμα μαλλιών κρύβεται μια αφήγηση θάρρους, ενδυνάμωσης και εμπιστοσύνης, η Schwarzkopf ελπίζει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να γίνουν οι συγγραφείς των δικών τους ιστοριών.

«Για μένα, το να γίνω η παγκόσμια πρέσβειρα της Schwarzkopf δεν είναι μόνο η υποστήριξη προϊόντων μαλλιών, αλλά και η συνεργασία με μια μάρκα που μοιράζεται το όραμά μου να αγκαλιάζω και να γιορτάζω τη δύναμη της αυτοέκφρασης και της αυτοπεποίθησης. Πιστεύουμε και οι δύο στη δύναμη των μαλλιών και θέλουμε να ενδυναμώσουμε και να εμπνεύσουμε άλλες γυναίκες να πάρουν τον έλεγχο της αφήγησής τους και να εκφραστούν μέσω των μαλλιών τους», δήλωσε η διάσημη ηθοποιός. Η καμπάνια πρόκειται να λανσαριστεί στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στην τηλεόραση.

Η Jack&Jones βραβεύτηκε στα Franchise Awards

Το βραβείο «Great Quality & Price Performance» απέσπασε η Jack&Jones, brand της Bestseller, στα Franchise Awards 2024, ητελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Gazarte. Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση για την Jack&Jones που παρέχει υψηλής ποιότητας προϊόντα σε εξαιρετικά προσιτές τιμές και το παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας, η Country Sales Manager Retail, Σοφία Πρίφτη. Ο Country Manager της Bestseller, Θοδωρής Σταθόπουλος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να λαμβάνουμε αυτό το σημαντικό βραβείο. Αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσής μας να παρέχουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας προϊόντα σε πραγματικά προσιτή τιμή. Ευχαριστούμε θερμά τα Franchise Awards για τη βράβευση, τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν καθημερινά, και φυσικά την ομάδα της Jack&Jones για τη σκληρή της δουλειά όλα αυτά τα χρόνια που επιβεβαιώνεται με αυτό το βραβείο».