Ρεκόρ εσόδων και 500 νέα καταστήματα για τη Mango

Η Mango αναμένει να κλείσει το 2023 με ένα νέο ορόσημο πωλήσεων. Μετά την καταγραφή εσόδων ύψους 2,688 δισ. ευρώ το 2022, η εταιρεία αναμένει να ξεπεράσει το όριο των 3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους. «Αυτό σηματοδοτεί διψήφια ανάπτυξη και θετική τάση σε όλα τα κανάλια λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής μας πλατφόρμας», αναφέρει ο ισπανικός όμιλος μόδας. Με το βλέμμα στραμμένο στην 40ή επέτειο του 2024, η Mango κάνει μια προεπισκόπηση του τρέχοντος έτους και ανακοινώνει ότι τον Μάρτιο θα παρουσιάσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο που θα εκτείνεται μέχρι το 2026 και θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της μοναδικής της πρότασης αξίας, στη δέσμευση για καινοτομία, στη βιωσιμότητα και στην ενίσχυση των πωλήσεων μέσω της επέκτασης των καταστημάτων και της ανάπτυξης των καναλιών.

Το στρατηγικό σχέδιο της Mango για την περίοδο 2024-2026 περιλαμβάνει μια δυναμική στρατηγική επέκτασης με 500 ανοίγματα καταστημάτων, εστιάζοντας τις προσπάθειές της σε βασικές αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία και ο Καναδάς. Το 2023, η μάρκα επικεντρώθηκε στις premium συλλογές, όπως η σειρά «Capsule», γνωστή για τα αποκλειστικά ενδύματά της, κατασκευασμένα με υλικά και φινιρίσματα υψηλής ποιότητας. Στο πλαίσιο της έμφασης στη βιωσιμότητα, φέτος λανσαρίστηκε η πρώτη συλλογή denim που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα, «με στόχο να καταστήσει τα ενδύματα πιο εύκολα επαναχρησιμοποιήσιμα και ανακυκλώσιμα μετά το πέρας του κύκλου ζωής τους, προωθώντας έτσι μια δεύτερη ζωή για τα προϊόντα».

(Πηγή: Fashion Network)

 

Πρόστιμο 91,6 εκατ. ευρώ στη Rolex από τη Γαλλία

Πρόστιμο 91,6 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στη Rolex επειδή απαγόρευσε στους εξουσιοδοτημένους διανομείς της να πωλούν online για περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με απόφαση του γαλλικού παρατηρητηρίου ανταγωνισμού. Στην απόφασή της, η Haute Autorité de la Concurrence δήλωσε ότι οι ενέργειες της ωρολογοποιίας ήταν «σοβαρές, διότι ισοδυναμούν με κλείσιμο ενός καναλιού εμπορίας, εις βάρος των καταναλωτών και των διανομέων, ενώ η διαδικτυακή διανομή αυξάνεται δυναμικά τα τελευταία 15 χρόνια για τα είδη πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών».

Ο οργανισμός απέρριψε το επιχείρημα της ελβετικής ωρολογοποιίας ότι η απαγόρευση των διαδικτυακών πωλήσεων προστατεύει την εικόνα της και εμποδίζει την παραχάραξη. Επισήμανε, επίσης, ότι οι ανταγωνιστές που αντιμετώπιζαν τους ίδιους κινδύνους είχαν «θέσει σε εφαρμογή λύσεις (ιδίως τεχνολογικές)» που τους επέτρεπαν να πωλούν μέσω διαδικτύου, καταπολεμώντας παράλληλα την παραχάραξη και τις πωλήσεις εκτός δικτύου.

(Πηγή: WWD)

Η Beiersdorf Hellas υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, η Beiersdorf Hellas προχώρησε στην υπογραφή τη Χάρτα Διαφορετικότητας /Diversity Charter Greece, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υλοποιείται από το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I, για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση της Βάνας Μακρυγιάννη, Senior HR Business Partner Greece & Israel, «Μέσω της υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας του Diversity Charter Greece, η Beiersdorf Hellas αντιτίθεται στις εργασιακές διακρίσεις και δηλώνει έμπρακτα τη δέσμευσή της στην εργασιακή ισότητα, μέσα από αξίες και θεσμούς, εξασφαλίζοντας ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών μεταξύ των εργαζομένων».

Mε περισσότερα από 100 χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο της ομορφιάς και της φροντίδας, ο όμιλος της Beiersdorf διακρίνεται από μια σειρά αξιών βαθιά ριζωμένων στην εταιρική του κουλτούρα με κεντρική την έννοια της φροντίδας. Η φιλοσοφία και η δράση του ομίλου επισφραγίζεται μέσα από τον σεβασμό στην μοναδικότητα των υπαλλήλων και των καταναλωτών και με τη διαμόρφωση μιας ενιαίας εργασιακής πολιτικής, η οποία προάγει την συμπεριληπτικότητα. To 2012, αποτέλεσε την αφετηρία για την έμπρακτη αφοσίωση του ομίλου στην αειφόρο ανάπτυξη και συμπερίληψη με την υπογραφή της Γερμανικής Χάρτας Διαφορετικότητας, παράδειγμα που ακολουθεί πλέον και η Beiersdorf Hellas.

Η Version Dermocosmetics γιορτάζει τα 30 της χρόνια

Η Version Dermocosmetics διοργάνωσε press event με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας της στο εστιατόριο Fuga, κατά τη διάρκεια του οποίου η Managing Director της εταιρείας, Μαρίζα Αγγελίδη, ανέπτυξε τους πέντε κεντρικούς πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται η φιλοσοφία της: ποιότητα, εμπιστοσύνη, μοναδικότητα, γνώση και ομορφιά. Από την αρχή της μέχρι και σήμερα η ποιότητα των προϊόντων της είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η εταιρεία συνεργάζεται με αναγνωρισμένα εργαστήρια της Ευρώπης και της Αμερικής, προμηθεύονται βραβευμένες, σύγχρονες και ασφαλείς πρώτες ύλες που έχουν κλινικές μελέτες και χρησιμοποιούν τις υψηλότερες επιτρεπτές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών, ενώ οι παραγωγές τους είναι μικρές, ελεγχόμενες και ακολουθούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές. Τα τελικά προϊόντα ελέγχονται από πανεπιστημιακές κλινικές για την αποτελεσματικότητά τους. Από το 1992, η εταιρεία έχει στενή συνεργασία με τους δερματολόγους και λειτουργούν συνεργιστικά με τις θεραπείες τους, ενώ τα προϊόντα της Version διατίθενται αποκλειστικά στον χώρο του φαρμακείου. Η προτεραιότητα της εταιρείας είναι ο άνθρωπος και η ομορφιά που έχει σε κάθε στιγμή του. Παράλληλα, η Version επιδιώκει να δημιουργήσει και οικολογική ευαισθησία μεταβιβάζοντας με κάθε ευκαιρία τις αξίες που τη διέπουν.

Είναι αντίθετη στα πειράματα σε ζώα από την ίδρυσή της, στηρίζει κερδοσκοπικούς συλλόγους για την προστασία της πανίδας και το 2017 σχεδίασε πρόγραμμα ανακύκλωσης των συσκευασιών, με επιβράβευση των καταναλωτών. Τα προϊόντα δεν περιέχουν ζωικά συστατικά, τα περισσότερα δε είναι και πιστοποιημένα Vegan. Κατά τη διάρκεια του press event παρουσιάστηκε η τελευταία καινοτομία νεότητας της Version Dermocosmetics, η σειρά Elixir, η οποία αποτελείται από 5 προϊόντα: την Gold Day, 3D κρέμα αναδόμησης του σχήματος Y του προσώπου, την Gold Night, ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιρυτιδική κρέμα ευεξίας, για λάμψη στο πρόσωπο και το λαιμό, τη Retinol, εντατική θεραπεία νύχτας, κυτταρικής αποκατάστασης, χωρίς ερεθισμούς για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, τον White, βραβευμένο, συμπυκνωμένο, 24ωρο αντιρυτιδικό ορό λάμψης και ανανέωσης και την Detox, ισχυρή, αντιρυτιδική, προστατευτική και αποτοξινωτική κρέμα ημέρας προσώπου, ενεργοποίησης νεότητας, ευρέως φάσματος 15 SPF.

Χριστουγεννιάτικο event από τη Mat Fashion

Η Mat Fashion διοργάνωσε πάρτυ στο νέο της κατάστημα στο εμπορικό κέντρο River West, στις 14 Δεκεμβρίου και υποδέχτηκε φίλους της μόδας, στιλίστες και influencers, με πολλές εκπλήξεις και χριστουγεννιάτικες προτάσεις δώρων. Το πάρτυ πλαισιώθηκε από μελωδίες στο πιάνο από τον βαρύτονο Darko Todorovski αλλά και με ένα live DJ set από την Αστερόπη Χαϊνά. Όσοι έδωσαν το «παρών», είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλη τη συλλογή της Mat Fashion, ενώ η Max Factor έδινε συμβουλές για εορταστικό μακιγιάζ. Τα The Locals Cocktails, σε τέσσερις γεύσεις, συνόδευσαν τους παρευρισκόμενους.

Χριστουγεννιάτικη συνάντηση λιανικής της Pink Woman από την Intrafashion Group

Ο Όμιλος Intrafashion διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη συνάντηση για το στελεχιακό δυναμικό των εταιρικών καταστημάτων του brand Pink Woman. Στελέχη από 50 καταστήματα όλης την χώρας συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στον φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του Τ16 στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intrafashion, Δημήτρης Ματεμτζής, αναφέρθηκε στον οικονομικό απολογισμό του 11μηνου 2023 καθώς και στους στόχους του Δεκεμβρίου ως κομβικού μήνα στην διαμόρφωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων. Όπως σημείωσε, η εταιρεία το 2022 σημείωσε τζίρο 35,5 εκατ. ευρώ, αναμένοντας φέτος να αγγίξει τα 40,0 εκατ. ευρώ, με όχημα τόσο την επέκταση του δικτύου μέσω νέων καταστημάτων όσο και την ισχυρή οργανική ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης η προώθηση της νέας χριστουγεννιάτικης συλλογής της Pink Woman, μέσα από σειρά εκπαιδεύσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το τμήμα marketing πραγματοποίησε λεπτομερή παρουσίαση των πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην επιτυχημένη προώθηση των προϊοντικών συλλογών του brand. Αυτές περιλαμβάνουν τηλεοπτικά spots, campaigns, product placements και δυναμικές προωθητικές ενέργειες στα σημεία πώλησης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της Pink Woman στην ελληνική αγορά, σε επίπεδο εικόνας αλλά και αποτελεσμάτων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών και δώρων καθώς και χριστουγεννιάτικο γεύμα.

 

Σημαντικές διακρίσεις για fashion & beauty eshops στα e-volution Awards

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης δημοφιλή ηλεκτρονικά καταστήματα από τον χώρο του beauty, του fashion, του luxury και των sports, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των e-volution Awards 2024 που διοργάνωσε για 13η χρονιά η Boussias Events. Η τελετή απονομής των βραβείων, που στόχο έχουν να αναδείξουν τα κορυφαία e-shops, e-businesses και e-commerce agencies της χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, στο Grand Hyatt, παρουσία άνω των 500 στελεχών της αγοράς, με στόχο να επιβραβεύσει την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα. Χρυσός Χορηγός της τελετής ήταν η ACS, ενώ την παρουσίαση ανέλαβαν οι Πέτρος Κουμπλής και Σοφία Κωνσταντινίδου. Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν: – To Plaisio.gr ως e-Shop of the Year, το BestPrice.gr ως e-Business of the Year και η Sleed ως e-Commerce & e-Business Agency of the Year.

Η Νευροεπιστήµη στην υπηρεσία του Customer Experience

Η Δρ. Ana Iorga είναι ειδικός στις νευροεπιστήµες και στις συµπεριφορικές επιστήµες των καταναλωτών ενώ το πάθος της είναι η κατανόηση της ανθρώπινης συµπεριφοράς. Έχοντας περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες σε συνεργασία µε τις επιχειρήσεις καθώς και µε τον ακαδηµαϊκό κόσµο, η Ana διαθέτει βαθιά τεχνογνωσία στον κόσµο του σχεδιασµού, της επικοινωνίας και των brands σε πολλούς διάφορους κλάδους όπως χρηµατοοικονοµικά και ασφάλειες, καταναλωτικά αγαθά, λιανικό εµπόριο, αυτοκινητοβιοµηχανία κα. Δεδοµένου του µοναδικού ακαδηµαϊκού της υπόβαθρου, η Ana ίδρυσε την Buyer Brain, µια καταναλωτική εταιρεία νευροεπιστήµης που χρησιµοποιεί τις νευροεπιστήµες και τις συµπεριφορικές επιστήµες για να βελτιώσει το CX και να ενισχύσει το loyalty.

Η Δρ. Iorga είναι Ιατρός µε διδακτορικό στην Καταναλωτική Νευροεπιστήµη και διπλό πτυχίο MBA στο Μάρκετινγκ και τα Χρηµατοοικονοµικά. Ανήκει στο editorial board του περιοδικού Insights του NMSBA και είναι συνεκδότρια του Ethics in Neuromarketing, ενός βιβλίου που εξερευνά τις ηθικές προκλήσεις στο Νευροµάρκετινγκ. Στην κεντρική της οµιλία, µε τίτλο «The neuroscience of effort – why customers love it easy», η Ana Iorga θα εξερευνήσει τα θέµατα CX από τη σκοπιά της νευροεπιστήµης. Θα αναπτύξει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελµατίες του CX για τα συναισθήµατα και τον ρόλο που παίζουν στη διαµόρφωση των προσδοκιών και της εµπειρίας των πελατών. Ποιο ρόλο παίζουν τα συναισθήµατα και οι συνήθειες στη διαµόρφωση της συµπεριφοράς των καταναλωτών; Ποιοι είναι οι σηµαντικότεροι παράγοντες δέσµευσης πελατών; Πώς µπορείτε να αξιολογήστε τον αντίκτυπο της προσπάθειας στη συνολική εµπειρία του καταναλωτή; Η οµιλία πραγµατοποιείται στην κεντρική σκηνή του CX Summit 2024, Live online στις 25 Ιανουαρίου. Πληροφορίες και εγγραφές στο https://www.cxsummit.live/.

Fashion party από το κατάστημα Parthenis στο Κολωνάκι

Tο κατάστημα Parthenis άνοιξε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου τις πόρτες του εγκαινιάζοντας την εορταστική περίοδο. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του εμβληματικού ελληνικού οίκου και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας, Ορσαλία Παρθένη φίλους, δημοσιογράφους μόδας, fashion editors, ηθοποιούς, μοντέλα, influencers και celebrities σε ένα fashion πάρτι. Οι καλεσμένοι συντονίστηκαν στη μουσική του Dj Θεολόγου και μπήκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας signature κοκτέιλ βασισμένα στο Mataroa Mediterranean Gin.

Στην ανανεωμένη μπουτίκ, που ανακαινίστηκε πρόσφατα δια χειρός της αρχιτεκτόνισσας Αλεξάνδρας Στράτου, πρωταγωνιστής ήταν η συλλογή Winterlude. Βασισμένη στις ήσυχες και δυναμικές αποχρώσεις του dark green, του σκονισμένου ροζ και του χειμωνιάτικου μπλε, η χειμερινή συλλογή Parthenis αναδεικνύει τη δύναμη της μίνιμαλ αισθητικής, της ποιοτικής κατασκευής και των φυσικών πρώτων υλών και αντανακλά τα core values του εμβληματικού οίκου με διαχρονικά σχέδια και ανάλαφρες γραμμές σε ρούχα που αποτελούν καθημερινά αντικείμενα φορέσιμης τέχνης και υπερβαίνουν τα συνηθισμένα στερεότυπα μεγέθους ή φύλου.

Η Alûstre συνεργάζεται με τη Βάσια Κωσταρά

Η Alûstre, το νέο luxury beauty brand, συνεργάζεται με τη σχεδιάστρια Βάσια Κωσταρά για τη δημιουργία ενός συλλεκτικού set. Με την εμπειρία και τη γνώση της πάνω στον σχεδιασμό ιδιαίτερου packaging, η σχεδιάστρια, μέσα από τα prints της, αποτυπώνει μια νέα ματιά στην ιστορία του brand Alûstre. Η χαρακτηριστική κίνηση του πινέλου που χρωματίζει τα άκρα κάθε ατόμου εμπνέει τη σχεδιάστρια να δημιουργήσει ένα print βασισμένο στις πινελιές των βερνικιών, με ακατέργαστες και ακαθόριστες πινελιές στη χρωματική παλέτα των προϊόντων. Κάποια από τα ζωηρά ίχνη των χρωμάτων αποτυπώνονται ανάγλυφα με glitter τεχνική πάνω στο κουτί, κάνοντας αναφορά στη λάμψη και τη χρήση των διαμαντιών που καινοτόμα ενσωματώνει η Alûstre, με την τεχνολογία DiamondInfused. Τα διαμάντια, ως κύριο και αναπόσπαστο συστατικό των προϊόντων της Alûstre, τα χρώματα και η καινοτομία, αποτελούν τη βασική έμπνευση για το νέο συλλεκτικό packaging, προσδίδοντας μια αίσθηση πολυτέλειας και εκλεπτυσμένου στυλ.