To Luisa World στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ

Φέτος στις γιορτές, το Luisa World ενισχύει τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ με τη δημιουργία ενός συλλεκτικού t-shirt με την υπογραφή του γνωστού καλλιτέχνη Άγγελου Πλέσσα. Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οργανώθηκε ένα all-day shopping event στo Luisa World flagship store στο Κολωνάκι, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες φίλοι και πελάτες, ανάμεσά τους ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Τόνια Σωτηροπούλου και η Κατερίνα Καινούργιου.

Την ίδια μέρα εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος ημιόροφος του καταστήματος, που έχει μετατραπεί σε accessories floor σε σχέδια του αρχιτέκτονα Διονύση Βούη. Για τη διακόσμηση του ορόφου ανατέθηκε στη διεθνή καλλιτέχνη Alfhild Külper η επιτόπου δημιουργία ενός γλυπτού έργου με μικτές τεχνικές.
Μέρος των συνολικών εσόδων εκείνης της μέρας διατέθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά της.

Επιχείρηση διάσωσης για τη Farfetch

Η Coupang, εταιρεία του Fortune 200, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης στον κόσμο εξαγοράζει τελικά την πολύπαθη Farfetch. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την εξαγορά της «επιχείρησης και των περιουσιακών στοιχείων της Farfetch Holdings» που θα την τοποθετήσουν «σε ηγετική θέση στον τομέα των προσωπικών ειδών πολυτελείας παγκοσμίως, μία αγορά αξίας 400 δισ. δολαρίων». Η Coupang είναι ο κυρίαρχος παίκτης του e-tail στη Νότια Κορέα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές e-commerce παγκοσμίως. Όπως δήλωσε, «η επιχειρησιακή αριστεία και η καινοτόμος εφοδιαστική της σε συνδυασμό με τον ηγετικό ρόλο της Farfetch στο οικοσύστημα της πολυτέλειας θα οδηγήσει σε εξαιρετικές εμπειρίες για τους πελάτες, τις μπουτίκ και τις μάρκες σε όλο τον κόσμο».
Η συμφωνία δίνει στη Farfetch «πρόσβαση σε κεφάλαιο ύψους 500 εκατ. δολαρίων για να συνεχίσει να παρέχει αποκλειστικές μάρκες και μπουτίκ με προσαρμοσμένη τεχνολογία αιχμής και να δίνει στους κορυφαίους σχεδιαστές πρόσβαση στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο».
Ο Bom Kim, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Coupang, δήλωσε ότι η νέα εξαγορά αποτελεί ορόσημο στο τοπίο της πολυτέλειας και αποδεικνύει ότι το διαδίκτυο είναι το μέλλον της λιανικής πώλησης ειδών πολυτελείας. «Η Farfetch θα αφιερωθεί εκ νέου στην παροχή της πιο υψηλής εμπειρίας για τις πιο αποκλειστικές μάρκες του κόσμου, ενώ θα επιδιώξει σταθερή και προσεκτική ανάπτυξη ως ιδιωτική εταιρεία. Βλέπουμε επίσης τεράστιες ευκαιρίες για να επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία των πελατών για τους πελάτες πολυτελείας». Και ο José Nev es, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Farfetch, πρόσθεσε: «Η βαθιά εμπειρία της Coupang θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες για τις μάρκες και τις μπουτίκ συνεργάτες μας, καθώς και για τα εκατομμύρια των πελατών μας σε όλο τον κόσμο». Η διάσωση ήρθε αφού η Farfetch έφτασε κοντά στην έλλειψη ρευστότητας, με τις μετοχές της να πέφτουν κατακόρυφα. Η εταιρεία αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω της ύφεσης της πολυτέλειας και του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου και της δικής της διαφοροποίησης.

Χριστούγεννα στο Mare West

To Mare West διοργανώνει εκδηλώσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους αλλά και επιλογές για τα δώρα των ημερών από δημοφιλή brands. Τον ρυθμό των ημερών δίνει ο Άγιος Βασίλης, είτε στο έλκηθρό του είτε κυκλοφορώντας στους χώρους του εμπορικού, ενώ τα ξωτικά του κάνουν face painting και μπαλονοκατασκευές στα παιδιά. Επιπλέον, σε ένα δημιουργικό εργαστήρι παρέα με τη Fabric Republic, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια και να γνωρίσουν τη μέθοδο του upcycling. Τέλος, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες του εμπορικού θα αποχαιρετήσουν με τον Magic Tolto τη χρονιά, με μία διαδραστική παράσταση.

«Διαμάντι της ελληνικής οικονομίας» η Farcom

Η Farcom αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά «Διαμάντι» της ελληνικής οικονομίας στα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας «Diamonds of the Greek Economy» της Ναυτεμπορικής. Η τελετή έλαβε πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, παρουσία στελεχών, εκπροσώπων φορέων και οργανισμών καθώς και κυβερνητικών εκπροσώπων, ενώ την τελετή απονομής άνοιξε ο Υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας. Με νέες επενδύσεις, 18 εμπορικά σήματα και παρουσία σε 56 χώρες, η Farcom έχει εδραιωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες καλλυντικών στη ΝΑ Ευρώπη, με μια σταθερά ανοδική πορεία, ενώ λαμβάνει πλήθος διακρίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τις επιδόσεις της στον επιχειρηματικό στίβο και την οικονομία.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Farcom, Θέμης Σαρασίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοργάνωση για την τιμητική διάκριση της εταιρείας, τονίζοντας ότι οι 200 άνθρωποι που αριθμεί σήμερα η Farcom, εργάζονται καθημερινά με πρωταρχικό στόχο να δημιουργούν ποιοτικά καλλυντικά προϊόντα.

Η Prada στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ

Ο όμιλος Prada προσχώρησε στην πρωτοβουλία του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) – τη μεγαλύτερη εταιρική πρωτοβουλία βιωσιμότητας στον κόσμο για την ανάπτυξη, εφαρμογή και δημοσιοποίηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών. Το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ καλεί τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να ευθυγραμμίσουν τις δραστηριότητές τους και τις στρατηγικές τους με δέκα παγκοσμίως αποδεκτές αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εργασιακών κανόνων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς και να αναλάβουν δράση για την υποστήριξη των στόχων και των θεμάτων του ΟΗΕ που ενσωματώνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αριθμεί περισσότερες από 15.000 εταιρείες και 3.000 μη επιχειρηματικούς υπογράφοντες που εδρεύουν σε περισσότερες από 160 χώρες και περισσότερα από 70 τοπικά δίκτυα. «Με την ένταξή του στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ, ο Όμιλος Prada ενισχύει τη δέσμευσή του να δημιουργήσει μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη, ικανή να παράγει μακροπρόθεσμη αξία για ολόκληρη την κοινότητα, σε μια προσπάθεια να οικοδομήσουμε το μέλλον που όλοι θέλουμε. Η συνένωση δυνάμεων μέσω συνεργειών μεταξύ φορέων από διαφορετικούς τομείς, με κοινούς και κοινούς στόχους, είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση μιας πραγματικής αλλαγής», δήλωσε ο Lorenzo Bertelli, επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Prada.
(Πηγή: Fashion Network)

Ο Saint Laurent ανοίγει μεγάλο εργαστήριο δερμάτινων ειδών στην Τοσκάνη

Ο οίκος Saint Laurent απέκτησε ένα νέο, μεγάλο εργαστήριο δερμάτινων ειδών στην Τοσκάνη. Συγκεκριμένα, ο οίκος που ανήκει στον όμιλο πολυτελείας Kering άνοιξε ένα εργαστήριο 28.700 τ.μ. στο Scandicci, στα περίχωρα της Φλωρεντίας, όπου θα κατασκευάζει πρωτότυπα για τα δερμάτινα αξεσουάρ του, δείγματα προϊόντων, καθώς και ειδικές παραγγελίες και προϊόντα κατά παραγγελία για τους κύριους πελάτες του. Τα δερμάτινα είδη αποτελούν βασική κατηγορία για τον Saint Laurent, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% των συνολικών εσόδων του.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Francesca Bellettini, παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τον κρίσιμο ρόλο του εργαστηρίου για τον οίκο. «Συγκεντρώνοντας την ανάπτυξη τόσο των αξεσουάρ όσο και των δερμάτινων ειδών, το ατελιέ θα αποτελέσει ένα περιβάλλον για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη δημιουργία ιδεών και την ενθάρρυνση του πειραματισμού», δήλωσε η Bellettini.

Ο χώρος φιλοξενεί επίσης μια σχολή που θα εκπαιδεύει νέες γενιές τεχνιτών και όπου η εταιρεία θα διοργανώνει ειδικά μαθήματα για τους ειδικούς της στα δερμάτινα είδη. Το ατελιέ θα παρέχει υπηρεσίες επισκευής και ανανέωσης προϊόντων για τους Ευρωπαίους πελάτες, ενώ ταυτόχρονα θα εκπαιδεύει το προσωπικό των παγκόσμιων επισκευαστικών κέντρων της, προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και η συνέπεια των υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα».

Το ατελιέ θα απασχολήσει πάνω από 500 τεχνίτες και εξειδικευμένους τεχνικούς στις νέες εγκαταστάσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής δερμάτινων ειδών του οίκου, σχεδόν το 95% του συνόλου, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται από άλλα εργαστήρια και εξειδικευμένους εργολάβους, που εδρεύουν κυρίως στην Τοσκάνη. Το νέο ατελιέ του Saint Laurent στεγάζεται στο Palazzo delle Finanze, ένα πρώην δημόσιο κτίριο που δεν λειτούργησε ποτέ, αφού έμεινε ημιτελές και εγκαταλελειμμένο. Τώρα ανήκει στην κρατικά ελεγχόμενη επενδυτική τράπεζα της Ιταλίας Cassa Depositi e Prestiti (CDP), μέσω της CDP Real Asset SGR, και ανακαινίζεται πλήρως, με συνολική επένδυση άνω των 30 εκατ. ευρώ.

(Πηγή: Fashion Network)

To «Fandom Fashion», κεντρικό θέμα αγορών για το 2023

Η Klarna, κορυφαία υπηρεσία πληρωμών και αγορών με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, δημοσίευσε τη δεύτερη ετήσια έκθεση «The Checkout», η οποία παρουσιάζει τις παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις του 2023. Τα δεδομένα προέρχονται από ηλεκτρονικές αγορές που πραγματοποιήθηκαν με Klarna στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πολωνία, από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2023. Με βάση τα προϊόντα που αγόρασαν οι καταναλωτές το 2023, η έκθεση αναδεικνύει το «Fandom Fashion» ως ένα από τα κορυφαία θέματα της χρονιάς, χάρη στην ποπ κουλτούρα που κυριάρχησε φέτος, όπως η περιοδεία Renaissance Tour της Beyoncé, η περιοδεία Eras Tour της Taylor Swift, οι στιλιστικές εμφανίσεις του Harry Styles στις συναυλίες του και η ταινία Barbie.

Η έκθεση της Klarna κατέγραψε μία αύξηση 254% στις ροζ αποσκευές (Αύγουστος 2023) μετά το λανσάρισμα της συνεργασίας Beis x Barbie και μία αύξηση 146% στα ροζ βερνίκια νυχιών, που συνδέεται με την ταινία Barbie. Επιπλέον, σημειώθηκε αύξηση 1601% στις αγορές cowboy καπέλων με στρας (Αύγουστος 2023) και 421% στα ασημένια cowboy καπέλα (Σεπτέμβριος 2023), λόγω των σχετικών εμφανίσεων της Beyoncé στην περιοδεία Renaissance Tour. Ακόμα, αυξήθηκαν οι πωλήσεις στα φορέματα με κρόσσια και τα βραχιόλια φιλίας, οι οποίες συνδέονται με τα ρούχα της Taylor Swift στην περιοδεία της, ενώ η αύξηση στις γουέστερν μπότες, τα δερμάτινα μπουφάν και τα παντελόνια καμπάνα συνδέεται με τις στιλιστικές εμφανίσεις του Harry Styles στις συναυλίες του.

Κάτω από τη θεματική Life Maximized, η έκθεση της Klarna αναδεικνύει άλλες δύο τάσεις, το Interior Expressionism και Host With the Most, τα οποία αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο όλο το χρόνο οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους χώρους του σπιτιού και φιλοξενούν τους φίλους και την οικογένειά τους. Καθώς προσθέτουν ζωντάνια στους εσωτερικούς χώρους με περισσότερο χρώμα και μοναδικά κομμάτια, οι καταναλωτές στράφηκαν σε αγορές όπως οι κυματιστοί καθρέπτες, εμπνευσμένοι από τη δεκαετία του ‘70 (+614% τον Αύγουστο 2023) και τα διακοσμητικά μαξιλάρια (+413% τον Σεπτέμβριο 2023). Άλλα αντικείμενα, όπως γεωμετρικά κεριά, καρό κουβέρτες και ριγέ χαλιά, έχουν επίσης σημειώσει αύξηση αγορών καθόλη τη διάρκεια του έτους.

 

Η Radiant Professional λανσάρει το Touch of Blush

Η Radiant Professional παρουσιάζει το Touch of Blush, ένα πολυχρηστικό στικ εξαιρετικής χρωματικής απόδοσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου σε ζυγωματικά, μάτια και χείλη για να δώσει ένα φωτεινό χρώμα και μια δροσερή λάμψη με μεγάλη σταθερότητα. Με έμπνευση από το φυσικό χρώμα υγείας που ακτινοβολούμε όταν γελάμε, το Touch of Blush προσφέρει μια πινελιά χρώματος με ένα μόνο πέρασμα. Η σύνθεσή του είναι blend-able και buildable κάνοντας την κάλυψη προσαρμόσιμη, από ημιδιάφανη κάλυψη μέχρι πιο έντονη. Ανάλαφρο, δροσερό και κρεμώδες, δημιουργεί ένα ημι-ματ αποτέλεσμα πολύ μεγάλης διάρκειας που γίνεται «ένα» με την επιδερμίδα ενώ συγχρόνως ενυδατώνει και περιποιείται την επιδερμίδα.

Το Touch of Blush είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικό έλαιο Μορίνγκα, περιποιητικό έλαιο από σπόρους μαύρου κύμινου και αντιοξειδωτικό βούτυρο από άγριο Μάνγκο ενώ οι νέας τεχνολογίας χρωστικές χαρίζουν φυσική λάμψη χωρίς ανεπιθύμητες γυαλάδες. Περιέχει επίσης Υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους και έναν πολυσακχαρίτη φυτικής προέλευσης από το φυτό Konjac που δρουν συνεργατικά και απορροφούν 200 φορές το βάρος τους σε υγρασία ενισχύοντας δραστικά τη φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας. Διαθέσιμο σε 5 φυσικές αποχρώσεις που κολακεύουν όλους τους τόνους επιδερμίδας και σε μορφή στικ που διευκολύνει την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το κατευθείαν στο πρόσωπο, με τα δάχτυλα, το Blender Make-up Sponge ή με το κατάλληλο πινέλο.

Η Funky Buddha λανσάρει το πρώτο της unisex άρωμα

Το πρώτο της, unisex, άρωμα παρουσιάζει η Funky Buddha. Το άρωμα συνδυάζει μια αίσθηση δροσιάς, άνεσης και φρεσκάδας, παράλληλα με ξυλώδεις, ζεστές, απαλές νότες. Πρόκειται για ένα ιδανικό πάντρεμα αρσενικού και θηλυκού αρώματος. Γλυκό neroli και ζωηρά άνθη πορτοκαλιάς, συνδυάζονται με το ξυλώδες Cashmeran που αφήνει μια μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα και τοτ Sinfonide, ένα συστατικό που προσφέρει στο άρωμα μια πουδρένια και βελούδινη αίσθηση καθαριότητας και το οποίο είναι γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες.
Το πρώτο unisex άρωμα της Funky Buddha αντιπροσωπεύει την τόλμη, την αυθεντικότητα και την cool πλευρά του brand, στοιχεία που ανήκουν στο DNA του.

H Maison Kitsuné συνεργάζεται με την Barbour

Η Maison Kitsuné συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Barbour και δημιουργούν από κοινού μια συλλογή που αντανακλά τον αριστοκρατικό χαρακτήρα της Barbour μέσα από τη μοντέρνα οπτική του οίκου Kitsuné. Σε μια αναπάντεχη σύμπραξη, η εμβληματική αλεπού του παριζιάνικου brand εμφανίζεται περίτεχνα σε καπιτονέ και κερωμένα μπουφάν, ενώ παράλληλα οι αυθεντικές σιλουέτες αναδεικνύονται εκ νέου μέσα από τολμηρές colour blocking λεπτομέρειες. Μπουφάν δύο όψεων και τσάντες συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των δύο οίκων, ενώ ένα bucket hat συνυφασμένο με τη σύγχρονη streetwear κουλτούρα, ξεχωρίζει αμέσως για την πρακτική του πλευρά.

«Aποτυπώνοντας το δημιουργικό μας όραμα, αναπτύσσοντας μια νέα αφηγηματική ιστορία και επαναπροσδιορίζοντας εικονικές σιλουέτες ήταν διασκεδαστικό, αυθόρμητο και συναρπαστικό», δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Maison Kitsuné. «Η δημιουργία ενός κοινού μοτίβου με επίκεντρο την αλεπού ήταν στην καρδιά αυτής της συνεργασίας και λειτούργησε ευρηματικά για το DNA και τη δεξιοτεχνία της Barbour, ως νεύμα στη συνεχώς μεταβαλλόμενη βιομηχανία της μόδας που είναι η καρδιά της Maison Kitsuné» δηλώνει ο Ian Bergin, Director of Menswear, Footwear & Accessories στην Barbour. Η συλλογή Maison Kitsuné x Barbour είναι διαθέσιμη στο ομώνυμο κατάστημα στο Golden Hall, και στο Κολωνάκι.