-->

«Παράδοξη» outdoor καμπάνια για το λανσάρισμα του νέου Prada Paradoxe Intense

Η Prada Βeauty πραγματοποίησε μια παράδοξη outdoor καμπάνια για να γιορτάσει το λανσάρισμα του Prada Paradoxe Intense. Το νέο άρωμα του οίκου Prada αποτελεί έναν φόρο τιμή στην πολυδιάστατη γυναίκα που θέλει να εξελίσσεται διαρκώς, μένοντας συγχρόνως πιστή στον εαυτό της. Το «παράδοξο» που θέλει να εκφράσει είναι η απελευθέρωση που νιώθει μια γυναίκα όταν αποδέχεται τις διαφορετικές πλευρές της.

Τον Νοέμβριο, δύο υπερμεγέθη μπουκάλια στήθηκαν στο κέντρο της Κηφισιάς με στόχο να προσκαλέσουν τους περαστικούς να γνωρίσουν το άρωμα. Τα μπουκάλια είχαν ενσωματωμένο έναν καινοτόμο μηχανισμό, που έδινε τη δυνατότητα στο κοινό να παραλάβει δείγμα από το νέο άρωμα, αλλά και να βγάλει φωτογραφίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα φίλτρα και εφέ, που σχεδιάστηκαν ειδικά για το λανσάρισμα.

H ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Tempo OMD Hellas, το media agency της L’Oreal Hellas. «Το Prada Paradoxe είναι το άρωμα που άλλαξε τα δεδομένα για τη μάρκα. Είναι ένα iconic πλέον άρωμα που αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δύναμης και της αινιγματικής και ταυτόχρονα πολύπλευρης θηλυκότητας. Ένα τέτοιο λανσάρισμα απαιτούσε ένα παράδοξο τρόπο να το επικοινωνήσουμε, καθώς θέλαμε να προσφέρουμε στον κόσμο μια ολιστική εμπειρία διάδρασης και γνωριμίας με το άρωμα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να δοκιμάζουμε νέους τρόπους προβολής των προϊόντων μας και μπορούμε να ερχόμαστε πιο κοντά στους καταναλωτές μας, προσφέροντάς τους ξεχωριστές εμπειρίες, σε μια τόσο δυναμική και ανταγωνιστική αγορά», δηλώνει στο Fashion Daily η Νάσια Βασιλοπούλου, Brand Business Manager, Prada.

Διπλασιάζει τις δραστηριότητες στην Κίνα η Prada

Η Prada φιλοδοξεί να διπλασιάσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο Gianfranco D’Attis, Διευθύνων Σύμβουλος της ναυαρχίδας του ιταλικού οίκου μόδας πολυτελείας. «Αυτό σημαίνει αύξηση των επενδύσεών μας», δήλωσε ο D’Attis σε συνέντευξη του ομίλου στη Σαγκάη. Η Prada θα έχει μεγαλύτερα καταστήματα, περισσότερα εγχώρια προϊόντα και περισσότερες εκδηλώσεις στην Κίνα, πρόσθεσε.

Ο D’Attis, πρώην στέλεχος του Dior, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της μάρκας Prada τον Ιανουάριο, δήλωσε επίσης ότι ελπίζει να αναπτύξει ένα concept φιλοξενίας ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής διανομής της, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ενδεχομένως το 2024-2025. Ο όμιλος ανακοίνωσε αύξηση 10% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι οι ισχυρές επιδόσεις στην Ασία και την Ευρώπη βοήθησαν να αντισταθμιστεί η αδυναμία στην Αμερική.

Η Converse παρουσιάζει το Chuck 70 De Luxe

H Converse λανσάρει το Chuck 70 De Luxe, με ένα απρόσμενο δίπατο edge. Με αναφορές από τη rock και grunge σκήνη των ‘90s, το street style και την y2k τάση, η Converse παρουσιάζει το πιο ανατρεπτικό της μοντέλο μέχρι σήμερα. Αυτή την σεζόν κυκλοφορεί σε μαύρο ή λευκό αλλά και στο άμεσα αναγνωρίσιμο ασπρόμαυρο. Το Chuck 70 De Luxe αποτελεί μια ωδή στη διαφορετικότητα, δίνοντας την τόλμη στον κάθε ένα να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο. Η κεντρική διάθεση γίνεται από τη Sport & Fashion Freedom.

Μετασχηματισμός και rebranding για το SPC

Το SPC γιορτάζει τα 45 χρόνια ηγετικής πορείας με ένα δυναμικό μετασχηματισμό, με στόχο την αειφόρο εξέλιξή του, σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Η εταιρεία μετεξελίσσεται σε Commercial Marketing Agency, συνδυάζοντας εμπορικούς στόχους και πρωτοβουλίες marketing με μια μεθοδολογία που αξιοποιεί through the line υπηρεσίες και εξειδικευμένες λύσεις, εξυπηρετώντας όλο το route to market των προϊόντων.

Το Business & Operations Transformation που διήρκησε περίπου 2 χρόνια ξεκίνησε με την επικαιροποίηση των αξιών και της αποστολής της εταιρείας και σηματοδοτείται με την ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας, ως SPC, The Brand Lever. Εκτός των άλλων, για πρώτη φορά ταυτοποιείται ο μηχανικός μοχλός, το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, που υποδηλώνει την αξία της για την ανάπτυξη των brands, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε και η νέα ιστοσελίδα του agency.

Νέο Orloff spa στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο Orloff Spa εντός του Pnoes Wellness Center στο Academias hotel, ξεκίνησε τη λειτουργία του. Η ελληνική εταιρεία με εξειδίκευση στις υπηρεσίες spa με την υπογραφή της Orloff, που εδώ και δέκα χρόνια διακρίνεται στους τομείς Beauty, Spa & Hospitality, προσφέρει θεραπείες βασισμένες στα γνήσια πρωτόκολλα της Valmont και της Cinq Mondes, με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της. Παράλληλα, διαθέτει το ειδικά διαμορφωμένο μενού spa Greek Touch, με στοιχεία και συστατικά από την ελληνική φύση.

Highlight της πολυτελούς εμπειρίας είναι η φωτιζόμενη εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα όπου για πρώτη φορά όσοι χαλαρώνουν στο νερό μπορούν να απολαμβάνετε ταινία στον τοίχο προβολής. Στο Pnoes Wellness center – Academias, εκτός από τις υπηρεσίες wellness υψηλού επιπέδου και τις στοχευμένες συμβουλές ομορφιάς από τους experts, υπάρχει corner λιανικής πώλησης των premium brands που εκπρoσωπεί στην Ελλάδα η Orloff. Το Pnoes Wellness center – Academias διαθέτει μία άρτια εξοπλισμένη διπλή καμπίνα με ειδικά κρεβάτια θεραπείας και υποστηρίζει θεραπείες για δύο άτομα καθώς και άλλα πακέτα, ενώ, τέλος, διαθέτει σάουνα και 24ωρο γυμναστήριο.

Ο Όμιλος Φάις συνεργάζεται με τη We4All

Ο Όμιλος Φάις προχώρησε σε συνεργασία με τον We4All, τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως στόχο στο να συμβάλλουμε έτσι ώστε να θεραπευτεί η Γη. Μέρος της δράσης του We4Αll είναι και οι δενδροφυτεύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, και με τη στήριξη του Ομίλου ως Supporter, προχώρησε μέσα στον Οκτώβριο στη φύτευση 50 δέντρων (κυπαρίσσια, δάφνες Απόλλωνα, κουτσουπιές και χαρουπιές) στην καμένη δασική περιοχή στις Ροβιές Ευβοίας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, 100 επιπλέον δέντρα θα τοποθετηθούν σε περιοχές όπως τα Καλύβια Αττικής αλλά και στην Παιανία σε μία έκταση που παλαιότερα λειτουργούσε ως χωματερή.

Η Pepe Jeans βλέπει σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη στην Ινδία

Η Pepe Jeans βλέπει σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη στην αγορά της Ινδίας και σχεδιάζει να ανοίξει πάνω από 100 καταστήματα στη χώρα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αναμένοντας διψήφια ανάπτυξη σε ετήσια βάση.  «Θα προσθέσουμε 100 περίπου καταστήματα τα επόμενα τρία χρόνια και όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, αναμένουμε αύξηση CAGR από 18 έως 20%», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pepe Jeans στην Ινδία, Manish Kapoor.
Η μάρκα σχεδιάζει να επεκταθεί με μια στρατηγική omni-channel για να προσεγγίσει νέους πελάτες τόσο online όσο και στα καταστήματα. Η Pepe Jeans αναμένει ότι περίπου το 55% της συνολικής επιχειρηματικής της δραστηριότητας θα προέρχεται από τα δικά της κανάλια πωλήσεων που περιλαμβάνουν τα καταστήματά της και το ηλεκτρονικό κατάστημα απευθείας στον πελάτη. Η επιχείρηση έχει δει τις πωλήσεις στις περιοχές Tier 2 και 3 να αυξάνονται χάρη στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος σε πολλές αγροτικές περιοχές και παράλληλα αξιοποιεί το ηλεκτρονικό εμπόριο για να προσεγγίσει αυτό το ολοένα και πιο προσοδοφόρο δημογραφικό κοινό.
(Πηγή: Fashion Network) 

Σε πόλεμο τιμών με τη Shein μπαίνει η Amazon

Η Amazon.com Inc. μειώνει δραστικά τις αμοιβές για τους εμπόρους που πωλούν ρούχα σε τιμές κάτω των 20 δολαρίων- ένδειξη ότι ετοιμάζεται για πόλεμο τιμών με την κινεζική Shein.
Την Τρίτη, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις αμοιβές των πωλητών για προϊόντα ένδυσης με τιμή κάτω των 15 δολαρίων στο 5% από τον Ιανουάριο. Τα ποσοστά για τα είδη ένδυσης με τιμές από 15 έως 20 δολάρια θα πέσουν στο 10%.

Οι προμήθειες και στις δύο κατηγορίες ήταν προηγουμένως στο 17%. Είναι σπάνιο για την Amazon να μειώνει τις αμοιβές που χρεώνει στους εμπόρους στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαίνει ότι η Amazon επιδιώκει συγκεκριμένα να δελεάσει τους εμπόρους που προσφέρουν ρούχα χαμηλού κόστους – ένας τομέας στον οποίο η Shein έχει καταφέρει να κυριαρχήσει.

Η Amazon είναι ηγετικός παίκτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο των ΗΠΑ κατακτώντας περισσότερο από 1 δολάριο από κάθε 3 δολάρια που ξοδεύονται στο διαδίκτυο, γεγονός που την καθιστά περίπου έξι φορές μεγαλύτερη από τον πλησιέστερο διαδικτυακό ανταγωνιστή της Walmart Inc., σύμφωνα με την Insider Intelligence. Αντιμετωπίζει όμως νέες απειλές από κινεζικές εταιρείες, όπως η Shein, η οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αρχική δημόσια προσφορά το 2024, και η Temu, η εφαρμογή αγορών που ξεκίνησε στις ΗΠΑ πέρυσι.

(Πηγή: Fashion Network)

Δύο νέα projects εξατομίκευσης από τη Swatch

Δύο νέα projects είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα εξατομίκευσης Swatch X You. Συγκεκριμένα, για το πρώτο project, η Swatch ενώνει τις δυνάμεις της με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) για τη δημιουργία έξι σχεδίων εμπνευσμένων από ουράνια σώματα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε μοναδικά σχέδια. Κάθε ρολόι δημιουργείται και παραδίδεται πλήρες με θηλάκι με το λογότυπο του ESA, ειδική συσκευασία και καρτ-ποστάλ στην οποία απεικονίζεται η εικόνα που το ενέπνευσε.

Το δεύτερο project αφορά στη συλλογή Swatch X You Zodiac, δίνοντας στον καθένα τη δυνατότητα να εξατομικεύσει το ρολόι του με το ζώδιό του. Τα σύμβολα στα λουράκια φέρνουν στο φως βαθύτερες πτυχές του κάθε ζωδίου, ενώ τα σχέδια στο φόντο αναπαριστούν τον αέρα, τη φωτιά, τη Γη και το νερό. Επίσης, η πλατφόρμα διαθέτει από ένα έτοιμο σχέδιο για κάθε ζώδιο. Η συλλογή Swatch X You Zodiac διατίθεται ήδη στον ιστότοπο swatch.com και σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch.

 

Addictad και Medisei δημιουργούν για τα Panthenol Extra

Στον «αέρα» βρίσκεται η νέα χριστουγεννιάτικη καμπάνια της Medisei για τη σειρά καλλυντικών Panthenol Extra. Την καμπάνια «υπογράφει» η Addictad, σταθερός διαφημιστικός συνεργάτης της εταιρείας, καλώντας το κοινό «να μοιραστεί τη μαγεία των Χριστουγέννων με τα εορταστικά πακέτα καλλυντικών Panthenol Extra». Τα χαρακτηρίζει δε ως το πιο όμορφο δώρο, καθώς, μέσω αυτού μπορεί κανείς να μοιράσει συναισθήματα, όπως αγάπη, ευγνωμοσύνη, ευτυχία, χαρά. Η καμπάνια αναπτύσσεται στη τηλεόραση και το διαδίκτυο, καθώς και με υλικά στα φαρμακεία. Την παραγωγή επιμελήθηκε η Art Productions σε σκηνοθεσία Άλκη Σδούγκου.